GT חדשים או MARIN יד שניה ?

talctalc

New member
GT חדשים או MARIN יד שניה ?

אז ככה... בהמשך לשאלותי על ש"מ. היום רכבתי על ה MOUNT VISION)MARIN), שמציעים לי כרכישה מיד שנייה. האופניים הם מודל 2001 (!) עם מאניטו מארס עלית 100 מקדימה (אוויר אם אנני טועה..אפשרות לעוצמת ריבאאונד) ופוקס פלואט C מאחור (אנני יודע את אורך המהלך). לאופניים מעבירי XTR, נאבה אחורית LX, וקידמית של WHITE, כל השאר XT. הגלגלים הם של מאביק 219 SUP (?) וצמיגי מישלן. בלמי אביד (V). הרכיבה היתה תענוג, בעיקר בהשוואה לז"ק שלי עם בולם מתודי (ותאמינו לי הוא מתודי) רכבתי במירב, ובחרתי בכוונה בנתיבים הקשים יותר, אלה עם הבולדרים והדרופים, ובאמת שהפתעתי את עצמי. ועכשיו לשאלה...7500 ש"ח ליד שנייה, מודל 2001 נשמע לכם\ן? אלה בכל זאת אופניים שרכבו עליהם כשנתיים וחצי שלוש...המוכר שהוא מנהל החנות מבטיח שאין בעיה עם המערכות והבולמים, וכי הוא היחיד שטיפל באופניים, וכמובן שתהיה אחריות (טרם פורטה איזו אחריות-אך לשילדה יש לכל החיים). אשמח לשמוע את דעתכם\ן. ועכשיו לשאלה השנייה.. GT IDRIVE 1.0-מישהו מכיר? החבילה כולה בעלות של 7300 אם אני זוכר נכון. אני מתעלם כרגע מהמכלולים והמערכות, ומבקש חוות דעת ממי שרכב. שוב תודה טל

timon1

New member
בGT לא הייתי נוגע עם מקל

הן לא ממש קלות, ציר מרכזי נמוך יחסית ולא מתאים לרכיבת שבילים, מערכת הI-DRIVE לא עומדת בהבטחות מהאתר ובכלל גיליתי חבילה מאכזבת למדי [אמנם בדקתי את ה2.0 אבל יש לי הרגשה שזה לא ממש משנה, לפחות לא בנקודות שציינתי פה].

טל, אם רכבת עליהם והרגשת טוב

אז קח אותם. זה לא שרכבת על האופנים במגרש החניה. אני מאמין בקניה של אופניים ש'התחברתי' אליהם, זה משהו אמוציונלי ולא רציונלי תמיד. תברר בדיוק מה כוללת האחריות של רוזן ומינץ - האם גם עלות חלקים חוץ מעלות עבודה. בסך בכל שנינו מכירים את החנות ויש לי נסיון טוב איתם (זוג אופניים שני שנקנה שם). על השלדה יש אחריות לכל החיים וסביר להניח שלא תשבר אי פעם. הבולם האחורי והמזלג יכול להיות שיראו סימני עייפות מתי שהוא, שוב, תברר מהי האחריות לגביהם. אין מה להשוות בין מאונט וז'ן ל-GT.

talctalc

New member
גם בהנחה שמדובר במודל 2001

וסביר להניח שהבולמים ובמכלולים עברו את אותו פרק זמן על האופניים? (מנהל החנות מבטיח שהכל מטופל אצלו, ובאופן סדיר...)

shl17

New member
טל חביבי

תתאזר בסבלנות 7.5 הן קצת הרבה למארין הנל ,למרות שהן יופי של אופניים היו לי כאלה עד שנשברו בדוק היטב את האחריות לדעתי אין אחריות(בדוק באתר של מארין) חוץ מזה אם רכיבה בסגנון כמו מירב מענינת אותך לך על אופניים עם מהלכי בולמים יותר ארוכים ושלדה קצת יותר חזקה

etal2

New member
אני מצטרך לדעתו של שלמה

למרות שהמארין עדיפות על ה-GT לדעתי זה לא הופך אותן לבחירה הכי מתאימה לצרכיך. אלו אופני xc עם מהלך קצר יחסית ולא יתאימו לרכיבות אגרסיביות מדי , בעיקר לא עם הבולם הקדמי הנ"ל (הגם שהוא 80 מ"מ ולא 100 מ"מ). מבחינת האחריות באתר של מארין כתוב שיש רק 3 שנות אחריות לשלדות ש"מ ובכל מקרה בדרך כלל אין אחריות על אופני יד שניה (למרות שזה תלוי ביצרן). 7500 זה לא כזו מציאה בשוק המשומשים ואני מעריך שהן לא ימכרו מחר ,תבדוק אופציות אחרות ותוכל לחזור לזה אם תרצה. רק כדי לכוון אותך קצת לדגמים שיכולים לשמש בהצלחה גם ל-xc וגם במעבר לרכיבה אגרסיבית יותר אז הנה כמה מומלצים: Gary Fisher Suger Plus - אחד הדגמים הנפוצים ביותר ,יותר נוטה ל-xc מהדגמים האחרים פה אבל עדיין עם יכולות של אופני שבילים. Specialized Enduro - שלדה מעולה עם מתלה אחורי FSR שנחשב אחד הטובים ביותר Jamis XLT - אותו מתלה FSR כמו האנדורו אבל איבזור טוב יותר בפחות כסף Kona Dawg - חבילה טובה , קצת פחות פופולריות מהאחרים שהצעתי

shl17

New member
ואם כבר מארין

לך על וולף רידג אבל בגרסה האמריקאית שלוב מנצח בין גיאומטרית xc ומהלכים נדיבים בבולמים

למעלה