GUESS WHO´S BACK!?BACK AGAIN

• פותח הנושא bogun
  • פורסם בתאריך

bogun

New member
GUESS WHO´S BACK!?BACK AGAIN

היי לכל חברי הפורום שהתגעגעו עלי(כן בטח) וחיקו לרגע הזה שיוכלו לרדת עלי עוד קצת.טוב נו,כולנו אנשים ס"הכ אנשים. OK אזבו את זה.בואו נשכח מהחרא כי לא יכולתי יותר להתאפק ולא לכתוב פה. ואאאי,הפורום הזה מת!הוא לא זז כבר איזה יומיים!אז מה בטח כבר בא לכם לדון באיזה נושא נכון?! אז ככה,יש לי משהו בישבילכם.אולי זה לא ממש יעניין אותכם אבל האם בא לכם לדבר טיפה בנושא "הקרב על הבליטה" כאשר ב1944 פרצו הגרמנים את קווי בהעלות הברית בהתקפת פתע מוחצת בארדנים.אני רוצה לשמוע את הדיעה שלכם בנושא.כמו:האם היה לגרמנים סיכוי?מהו הגורם להצלחה ראשונית של המבצע?מהו הגורם לכישלון המבצע?וכו".ובאמת אנשים אני מצפה לתשובות טובות.

בוגון, אני חושב שיהיה לך הרבה יותר

קל אם לא תדבר אלינו כמו מורה. "אני מצפה לתשובות טובות", אומר מישהו בעמדת הוראה. אתה לא. לא כלפינו, בכל אופן. ובנוגע לשאלה שלך - אני לא חושב שהיה לגרמנים סיכוי, כי באותו שלב נחיתותם בדלק וחומרי גלם הייתה גורמת לכך שגם אם הם היו מצליחים לפרוץ את המצור, הם היו מובסים בסופו של דבר. מלחמת העולם ה-II לא הייתה מלחמה של אסטרטגים וטקטיקנים, למרות שהיו בה כמה גדולים מאד. היא הייתה מלחמה של תשתיות תעשייה, של לוגיסטיקה, של עוצמה כלכלית. אולי אם היטלר לא היה תוקף את ברה"מ, הגרמנים היו מצליחים לגבש את כוחם ביבשת אירופה במידה שדי בה לעמוד מול המתקפה שבסופו של דבר הגיעה.

bogun

New member
סרטוריוס יקר

לא הבנת אותי נכון,התכוונתי שאנשים לא יכתבו שטויות סתם. אני גם לא חושב שהיה להם סיכוי(סוף סוף יש ביננו הככמה הא)אבל אני לא חושב שרק בריה"מ תרמה להצלחת בעלות הברית.העניין הוא שלא היו כמעת ביצורים(ואני מדבר על ממש ביצורים שהיו אמורים להדוף התקפה גדולה)בנורמנדי.ונכון,הבעיות הלוגיסטיות של הגרמנים בשלב זה במלחמה הן היו בלתי פתירות. אבל בוא ולא נפרט עכשיו יותר מידי,אני רוצה לקרוא עוד תגובות של אנשים. אם יש לך עוד מה להוסיף אז תכתוב.

בוגון, אני מצטער, אבל אני חייב

להמשיך בנושא: זה שאתה אומר "אל תכתבו שטויות" מרמז שאתה חושב שאם לא תכתוב את זה, אנשים כן יכתבו שטויות, כלומר שזו הנטייה הטבעית שלהם. זה סתם גורם לך להיראות שחצן (וזה ממש לא משנה אם לזה התכוונת או לא. משנה מה אנשים קולטית) וגורם לאנשים לא לרצות לדבר אתך יותר מדי. אל תענה, רק קח לתשומת לבך. ובנוגע ל"לא היו ביצורים" - אני לא מבין כמוך במלחמה הזו, אבל נדמה לי שקראתי דברים על "החומה האטלנטית" וכאלה. לא היה משהו כזה?

פראזניק

New member
על מה אתה מדבר?

הרי הגרמנים טענו ש"החומה האטלנטית", היא בלתי חדירה, הם התגאו שבנו את הביצורים החזקים ביותר בעולם, שאין מי שיוכל לפרוץ ולעבור אותם... "לא היו ביצורים"?

פראזניק

New member
ויותר מכך...

הגרמנים השתמשו בחלקות השדה המגודרות בצרפת, כמכשולים לטנקים, לקח לאמריקנים ולבריטים זמן למצא פתרון לבעיה הזו. היו ביצורים, היו ביצורים מעולים, אבל הגרמנים הוטעו, הם הוטעו לחשוב שהפלישה תהייה למעלה יותר, הם הוטעו לחשוב שתהיה פלישה מספרד ("מבצע מונטי"). בקיצור, "הצבא הטוב בעולם" פישל באיזשהו שלב, קורה.

יונית א

New member
מבחן חוזר יש?

אין לי מושג מי "חיקה" כדי לרדת עליך ומצידי אני"אוזבת" את זה. אבל ,גם אם היו לי את התשובות הנכונות והטובות לא הייתי עונה לך. בסוף אני עוד עלולה לקבל ציון"נכשל" ולהשלח לעשות מבחן חוזר.

bogun

New member
מצטער חבר"ה

אבל נראה לי שיש לכם בעיה עם דימוי עצמי.כל מלה שכותבים אתם ישר לוקחים אותה כאילו מנסים להעליב אותכם.תפסיקו אם זה כבר.אני מנסה לדון במשהו ומה שקורה הוא שחצי מהתגובות הן לחצי השורה האחרונה בהודעה שלי.נו באמת! והנה משהו בנושא,זה שהגרמנים צעקו אז זה נכון.אבל גם הקומוניסטים צעקו שהחיים בבריתה"מ זה גן-עדן,וזה לא היה נכון.כמובן שהיו ביצורים ואמצעי הגנה בסדר גודל מוגבל,הרי שאת מירב הביצורים הם בנו ישר אחרי שכבשו את צרפת ולא עשו כמעט כלום אחר כך.וגם יש את העניין שרק חלק מהחוף היה מוגן ולכן איפה שבעלות הברית נחתו באמת כמעט לא היה כלום חוץ ממכונות יריה ומרגמות.ויש גם לקחת בחשבון כי היו הפגזות של אוניות הצי ובהמשך היה לבעלות הברית כיסוי אווירי מאד חזק בזמן שהלופטוופה נהיו יותר ויותר חלשים.לדוגמה :חצי מהכוחות המשוריינים גרמניים שהושמדו בצרפת ע"י בעלות הברית הושמדו בזמן הפצצות מהאוויר ולא בקרב פנים מול פנים.

למעלה