Gunthergrube - קבוצת גונטר

EYהודית

New member
Gunthergrube - קבוצת גונטר

האם מישהו יודע יותר על הקבוצה הזאת? מקורות אינפורמציה נוספים? זה מה שהצלחתח למצוא עליה: Gunthergrube w L?dzinach, February 1944 - January 1945, coal mining in the Piast mine and construction of the Gunther mine, company: Furstlich Plessische Bergwerks AG, 586 prisoners (January 17, 1945). אבי השתייך לקבוצת העבודה הזאת במכרות הפחם ליד אושוויץ. אודה לכל מי שיכול לעזור תודה

יהודית ברוכה הבאה לפורום

מקווה שמישהו יוכל לעזור יש לנו גם כאן בפורום גם ניצולי שואה.

masorti

New member
שימי לב ללינקים הבאים...

לינק ראשון: אתר זכרון ל- Simon Rotbein שנכתב ע"י בתו. האיש הוא ניצול גטו לודז', אבל לענייננו חשובה שורה המופיעה בקורותיו שבלינק:
September 25, 1944: transferred to Auschwitz subcamp, KL Günthergrube [Ledziny: worked as an electrician in a coal mine; Poland]​
על קורות חייו, כולל השורה הזו, נאמר קצת למעלה באותו עמוד: Records of Simon Rotbein obtained from International Red Cross Microfilm at Yad Vashem בקיצור, ביד-ושם תוכלי כנראה למצוא את עדותו במיקרופילם וממנה ללמוד על מחנה העבודה שבו שהה גם אביך. לינק שני + לינק שלישי: שני לינקים על משפטים שנערכו לנאצים שקשורים לפינוי של אותו מחנה עבודה. (המקור למידע הזה הוא אתר בהולנדית) סביר שבפרוטוקולים של המשפטים יש תיאורים על החיים במחנה זה.

EYהודית

New member
תודה מסורתי ../images/Emo39.gif

אני אכן מתכננת לסוע ליד ושם, לאכיון. יתכן שאסע לגבעתיים, יותר נגיש לי, אבל אברר טלפונית טרם נסיעתי. בנסיעתי הבאה להולנד, יהיה לי מה לעשות
גם בפורום שורשים קיבלתי אינפורמציה וגם שם זה בא ממסמכים שנמצאים בהולנד כנראה הטרנפורט של אבי מווסטרבורק לאושוויץ, סיפק עובדים הולנדיים למכרה שם. שוב תודה

למעלה