H-) הנדסה - יחס``פ

• פותח הנושא YMe
  • פורסם בתאריך

YMe

New member
H-) הנדסה - יחס``פ

מישהו יודע איך אפשר להגיע ליחס``פ? אילו דרישות דורש הגיבוש (לאחר הקבלה לחיל הנדסה), ומה צפוי בהמשך המסלול (למי שעובר את הגיבוש)? תודה מראש, YMe.

רפי חרד

New member
יחס``פ

שלום אני רפי היתגיסתי ביולי 99 להנדסה קרבית גדוד 605 בערך אחרי שבועים של טירונות יצאנו לגיבוש של היחידה לסילוק פצצות הגיבוש הוא בערך 4 ימים והוא משלב אימוני כושר רבים סיבולת , אימונים של חשיבה וכמו כן המפקדים בודקים את מצבך החברתי תוך כדי לחץ. לאחר הגיבוש הודיעו לי שהיתקבלתי והעבירו אותי מגדוד 605 (פלוגה ג בבהל``צ) לפלוגה ד (יחס``פ) שם סיימתי את 4 החודשים של הטירונות הרגילה ןלאחר מכן עברתי לסירקין לטירונות יחידה טירונות היחידה היא קשה פי אלף מהרגילה ואת רובה עושים בשטח בתנאים מגעילים (אבל זה לא נורא !). אורך טירונות היחידה 4 חודשים. לאחר מכן מתחילים אימון שאורכו גם 4 חודשים והוא דומה מאוד לטירונות יחידה. לאחר מכן 4 חודשים קו (או שטחים או קו סגול תלוי בזמן) עד עכשיו כתבתי על 16 החודשים הראשונים של חילי היחס``פ בשלב זה אני נמצא כרגע ולכן אני לא יכול להמשיך כי אני לא ממש יודע את ההמשך.

liorle1

New member
לרפי - יחס``פ

שתי שאלות 1. חשבתי שהמיון ליחס``פ הוא לאחר קורס משקי הנדסה? 2. איך בוחרים מי הולך לגיבוש יעל ומי הולך לגיבוש יחס``פ? זה אותו גיבוש? תודה.

למעלה