H1C גבוה וכמה שאלות

danielB16

New member
H1C גבוה וכמה שאלות

טוב שמי דניאל בן 21 עוד מעט חיי עם סוכרת נעורים מגיל 13
ורק לפני 3 חודשים בערך הצלחתי לקבל בראש שאני אשכרה חולה
וצריך לשמור על עצמי אז עכשיו החלטתי לקחת את עצמי ביידים מקווה שלא מאוחר מדי.
עכשיו השאלה שלי היא כזאת יש לי H1C של 11.9 ואני מעוניין להגיע ל
6-7? עכשיו עשיתי בדיקות דם לפני שבועיים וקצת ויש לי קצת הפרעה בתיפקודי כבד עכשיו התחלתי לפחד יש לי סיכוי לחזור להיות מאוזן ולמנוע סיבוכים? יש סיכוי שאני בנאדם נורמלי? ויש לציין שאני מזריק 4 פעמים ביום והרופאה עדיין לא רוצה להביא לי משאבה.. ואני כמעט בטוח שיש לי זכות לקבל משאבה אפילו אם אני לא מאוזן.
הקטע שאני חושב שלא תפסתי את עצמי בזמן ועכשיו אני מפחד שמאוחר מדי לשמור.
אני מודד 3 פעמים ביום מזריק בזמן ועדיין השאלה היא אם אני יצליח לרדת ל
h1c 6-7? והאם בתכלס אפשר באמת להחזיק הרבה זמן עם המחלה הזאת?
סליחה עם אני לא אופטימי. והכול בבדיקות דם תקין חוץ מהפרעה קטנה בפעילות בכבד. השאלה אם אפשר לעצור את זה? את ההידרדרות

תומרונתם

New member
מנהל
ברוך הבא לעולם הסכרתיים שמטפלים בעצמם

אין מאוחר מידי. כל יום שהתחלת הוא יום טוב!
אם הרופאה שלך לא רוצה לאשר לך מעבר למשאבה, תחליף רופאה. נכון שמשאבה היא לא המפתח לאיזון, אבל היא בהחלט עוזרת.
&nbsp
אתה צריך לפגוש דיאטנית או לקרוא ולהחכים בנושא תזונה מתאימה לסכרתיים. אם אתה לא פעיל, רצוי שתתחיל לעסוק בפעילות גופנית לפחות 3-4 פעמים בשבוע. תתחיל בקטנה, לא צריך לרוץ מרתון או לצלוח את הכינרת בשבוע הראשון... הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים, אלו פעילויות שהכי קל פשוט להתחיל מבלי להתחייב על תשלומים למכוני כושר ומאמנים למיניהם.
יחד עם שני אלו (תזונה ופעילות גופנית) תתחיל לעקוב אחר רמות הסוכר שלך במהלך היום. 3-4 מדידות ביום זה לא מספיק. כדי להבין איך רמות הסוכר שלך מתנהגות במהלך היום אתה צריך למדוד הרבה יותר. 7 פעמים במינימום (לפני ואחרי כל ארוחה עיקרית ועוד פעם אחת לפני השינה), ויש כאלו שמוסיפים עוד גם בין הארוחות כדי להבין מגמות ולבחון איך מזונות מסויימים משפיעים.
&nbsp
תתחיל, ותבוא לפה ותשאל. אנחנו לא מחליפים רופא, אבל יש כאן נסיון צבור של הרבה אנשים שיכולים לעזור לך!
&nbsp
ושיהיה בהצלחה

כמעט שאין מה להוסיף על מה שתומרונתם כתבה.

זה לא מאוחר להתחיל היום, בטח יותר טוב מלהתחיל מחר...
בתקווה שהשכל הגיע (חבל שלא בגיל 13). מצפה לך התמודדות
לא פשוטה. נצל פורום זה לכל שאלה. שיהיה לך בהצלחה.

בהחלט אפשר גם מעל 40 שנה

דניאל יקר

כפי שיעצו לך עליך ללמוד לספור פחמימות ולתקן.
זה הבסיס למשאבה ולהזרקה.

אני לא מבינה למה הרופאה לא רוצה לאשר לך משאבה. איפה אתה מטופל?
אל תתן שישכנעו אותך שמקבלים משאבה רק אחרי שמתאזנים.
המשאבה תעזור להתאזן אם תלמד לספור פחמימות.

בהצלחה ושנה טובה

danielB16

New member
בחיפה

אני מטופל בחיפה אצל דר גוטמן מכון חדש של סוכרת בגרנד קניון.

mrkorr

New member
איזון ומשאבה

כשמתחילים בערכים מאד גבוהים ורוצים לרדת, יש חשש להתלהבות יתר, והחשש ממקרי היפו גובר על שיקולים אחרים.
אני גם הייתי מטופל אצל ד"ר גוטמן.
היא לא רק רופאת סוכרת, היא מנהלת את המכון לאנדוקרינולוגיה.
היא בעלת ניסיון רב מאד מאד ועזרה לי רבות בשלבי האיזון.
היא גם זו שעודדה אותי לעבור מהזרקות למשאבה וליוותה אותי בתחילת הדרך עם המשאבה.
עזבתי את המכון רק בגלל המרחק.
אני בטוח שלד"ר אין התנגדות עקרונית להעביר מטופלים למשאבה, אלא שהיא וצוות המכון צריכים להכיר את המקרה, להכיר את הבחור ואת הגישה שלו לטיפול ולקבל ממנו את הרושם שהוא יודע לנהל את עצמו ואת המחלה.
אני בטוח שלאחר תקופה של היכרות, אתה תקבל את העידוד לעבור למשאבה.
בהצלחה.

לא מכיר את הרופאה

כנראה היא מאמינה שעד שלא תראה רצינות ותיקח את עצמך בידיים (תזונה, ספירת פחמימות ופעילות גופנית) המשאבה לא תשפר את המצב.

אם תעשה את מה שצריך ותגיע עם זריקות לa1c של 7-8, לא תהיה לה בעיה להמליץ על משאבה כדי לעשות את השיפור הנוסף.

דרך אגב, 3 מדידות ביום זה ממש לא מספיק. 6-7 מדידות יעזרו לך לנהל יותר טוב את רמות הסוכר.

למעלה