Halu...

RollerBoy

New member
Halu...

שלום. יש לי מבחן בהיסטוריה בעוד כמה ימים ואני לא טוב בלזכור בעל פה. ממש ממש לא. לא בלשנן, לא בלזכור שנים... ואולי אני לא טוב בזה פשוט כי החלטתי שאני לא טוב בזה. (יכול להיות, אנשים אומרים לי את זה לפעמים.) המבחן הוא על 13 פרקים מתוך איזשהו ספר לבגרות והמורה החליטה שזה לא מספיק ושצריך גם לדעת את החומר מתוך הספר של השנה שעברה כי הוא הרבה יותר מעמיק והאמת שקצת קשה לי להתרכז בלקרוא את הפרקים מהספר החדש כי הוא נורא משעמם. אז יוצא אני צריך ללמוד משני ספרים ומהמחברת. מה שרציתי לשאול הוא איך ללמוד ככה שאני אזכור? ואיך אני יכול לקרוא את הפרקים בלי לאבד ריכוז אחרי עמוד וחצי...? ואיכשהו במקצועות כאלה תמיד יוצא שגם אם אני לומד ויודע את החומר כל פעם מורידים לי נקודות על כל מיני משפטים שלא כתבתי ודברים כאלה, ואף פעם אני לא מבין בדיוק מה אני אמור לכתוב ויוצא שחסרים לי משפטים... (יצא קצת מבולגן.) אז זהו, אם תוכלו לעזור לי אני ממש אודה לכם.

KariNi15

New member
אממ...

אני אישית הייתי אומרת לה כה בטח היית מתה שנלמד וGO F**K YOUR SELF אבל זנ דעתי האישית (חשבת להגיד את זה למורה ) אבל זו דעתי האישית. תתנו לי צ'אנס אני לומדת מהלב (בקשר להודעה הקודמת שלי בראש הע"N)

איך ללמוד היסטוריה...

אחת השאלות הנפוצות כאן, היא על ההיסטוריה. קודם אפשר לבדוק מה אומרים האחרים בעניין הזה, למעלה, ב"שאלות נפוצות" יש רשימה ארוכה (11) שאלות. אחת מהן עונה על ההיסטוריה. זאת שאלה אחת. השאלה השניה שלך נוגעת לכתיבה של תשובות, וגם על כך יש אסטרטגיות לכתיבה. האם תרצה ללמוד על כך ? עם מורה פרטי או כאן ? ננסה לעזור.

כמה דברים

ראשית- אם הספר משעמם אל תלמד מהספר אלא תעתיק את שמות הפרקים ותת הנושאים למחברת שלך ותלך לספריה ללמוד את הנושאים האלו מאינציקלופדיות אשר בדרך כלל, עקב היותן מסחריות, נדרשות לעניין את הקורא, לא כמו הדוקטורים המשעממים שמשרד החינוך שוכר כדי שיכתבו את ספריו המשעממים, ושאינם מנסים להיות מעניינים מתוך בוז מקומם כלפי התלמידים. אין סיבה שתסבול מתחלואי הבירוקרטיה הזו ואין כל סיבה שתשתעמם כשאתה לומד (ובטווח הרחוק זה רק יזיק לך להשתעמם כי תשנא ללמוד ויצא שכרך בהפסדך אז עדיף אפילו להיכשל מאשר להשתעמם). שנית- אתה כנראה צעיר. אבל ראוי שתדע שיש נשים בעולם. נשים הן המסכמות האולטימטיביות. אף אחד לא יודע למה זה ככה, אבל זה ככה. תבקש מכמה ידידות שלך לצלם את המחברות שלהן ותראה כמה בהיר וברור נעשה חומר הלימוד לפתע... שלישית- שוב פעם אזכיר את גורם המסחריות המהולל אשר יתקן את דרכם של רשעים- קיימים גם ספרים מסחריים לבגרות אשר עצם הדרישה למצוא חן על ידי הקורא גורמת להם להיות בהירים וקלים להבנה. ספרים של המכונים למינהם כדוגמת אנקורי, קידום, היי קיו, יואל גבע והשד יודע מה קיים היום בתחום. אלו ספרים מצויינים כי הם תלויים בתלמידים ולא להיפך- שהתלמידים תלויים בהם. אז קנה לך ספר כזה ושלום על ישראל.

למעלה