Happy New Year

Shiri from the block

Active member
שנת גויים חדשה הא? ומה התאריך יומולדת העברי שלך?
ולפי איזה תאריך אתה תכלס חוגג יומולדת והחברים שלך חוגגים איתך?

אני יודע את התאריך העברי, אבל זה לא קשור..

זו עדיין שנה חדשה של הגויים... חחח

spukipuki

New member
למה גויים?

מעטים המקרים שבהם משתמשים בתאריך העברי חח.

spukipuki

New member
יופי, חגים

אבל ביום-יום אנחנו לא משתמשים בו כמעט.. נראה לי לגיטימי לגמרי שגם אנחנו נחגוג את ראש השנה הלועזית..

Shiri from the block

Active member
בדיוק. ממש צביעות לשמה. התאריך שאנחנו כותבים במחברת זה תאריך לועזי.
תאריך של מיסים חשבונות וכו', זה תאריך לועזי.
הכל פועל לפי תאריך לועזי, ולאף אחד אין בעיה עם זה, אבל כשמדובר בשנה החדשה [האזרחית] כל אחד פה מתנהג בצביעות וזה משגע אותי.
זה כבר ממזמן לא שנה של גויים ברגע שגם אנחנו פה בישראל מדברים בתאריכים האלה, כותבים בתאריכים האלה ומשתמשים בתאריכים האלה- זה גם שנה שלנו.

אמממממממ אין לי כח להתווכח

אז כן, זאת שנת גויים, פשוט כי זה עובדה, לא בקטע מזלזל.
אם בא לך לחגוג אותה אז בכיף, אני פשוט מרגיש הרבה יותר חיבור ל"ראש השנה" וכן לחגים היהודיים (שכן, הולכים לפי השנה העברית).
במיוחד שאני לא מוצא סיבה לחגוג פעמיים את תחילת השנה (אלא אם כן את לא חוגגת חגים יהודיים אלא כריסמס/הלוואין וכו'...)
ואם זה "סיבה למסיבה" (שככה אני מרגיש רוב האנשים) אז אחלה, למה לא.
אה, ואנשים משתמשים בתאריכים לועזיים, כי זה נוח, כי כל העולם משתמש ככה. לא באמת אומר כלום..

Shiri from the block

Active member
אתה דתי, אני לא מתייחסת אליך עד כמה שידוע לי איתן הוא לא דתי ולכן מוזר לי שבתור בנאדם לא דתי הוא מתייחס ככה לשנה האזרחית החדשה כשנה של גויים.

ידעתי שתגידי את זה אני לא דתי, מסורתי במקסימום, וגם זה..
כן, הרקע שלי אחר, אז הגיוני, אבל בכוונה מה שרשמתי תקף בלי קשר לדת אלא לכולם..

איתן אולי לא דתי אבל הוא יהודי (נראה לי?
)... מספיק שהוא חוגג חגים עבריים וזהו (ואני לא אדבר בשמו מעכשששיו.)

2 דברים...

1. בפעם שעברה שבדקתי הוא הדתי הכי בלאי שיש.
2. אני אישית כתבתי את זה באווירה מבודחת, ומפתיע אותי שאת לוקחת את זה יותר מדי ברצינות חח
שנת 2013 זו שנת עבודה חדשה, אבל אין שם את כל החגים והחופשים שיש עם שנה עברית חדשה. לכן זה פחות מגניב.
אגב, האייפונים והמכשירים האחרים כנראה ישוחררו רק באיזור יוני, אז מבחינתי השנה מתחילה באמת רק אז חיחיחי

למעלה