Happy Place

why worry

New member
Happy Place

"אני לא מבינה למה אתה משחק במשחקי מחשב." אמרתי יום אחד לידיד שלי.
"כי זה כיף," הוא השיב לי בפשטות.
"זה לא קצת פאטתי וילדותי לדעתך? לא קצת עברת את הגיל?"
הוא הרהר, ואז ענה "לא."
אני עניתי לו, "טוב. לדעתי זה טיפשי וילדותי."
הוא אמר לי, "זה כמו להכנס למן עולם חדש רק של טוב, לשכוח את כל הצרות ולשקוע לתוכו."
"נו וזה לא קצת ילדותי? להתעלם מכל הבעיות?"
"אני לא מתעלם. אני פשוט שוכח אותן לזמן מה, כדי להכניס אותן לפרופורציה. זה ה-happy place שלי. אולי זה ילדותי, אבל זה שמכניס בי קצת שמחת חיים. כל אחד צריך happy place , משהו, כלשהו. לך כרגע אין. אולי בגלל זה את כל כך ממורמרת."

הוא באמת גרם לי לחשוב על החיים שלי.
פעם אהבתי לצייר, לכתוב, לקרוא ספרים. זה הכניס אותי למן בועה מוגנת כזאת.
אני נוגעת במכחול אולי פעם בשנה. ספר לא קראתי שנים. יש חלק שהתחלתי, והם כבר כמה חודשים שוכבים על השידה, עם הסימניה תקועה בעמוד 4, ספרים שבחיים לא סיימתי.
אולי באמת בגלל זה אני כ"כ ממורמרת, כי אין לי את המקום שלי לברוח אליו.

מה דעתכם על זה? יש דבר כזה happy place? או שזה סתם פאטתי?
יש לכם happy place? מהו?

spaysi8

New member
וואי אני תקועה באותה סיטואציה

יש לי מלא תחביבים שהאמת דומים לשלך ובאמת שנטשתי אותם.
יש לי לפחות 10 ספרים שקניתי או קיבלתי במתנה וטרם קראתי,
יש לי מלא ציוד לציור ואני לא מצליחה להביא את עצמי ללעשות זאת..
זה מאוד קשה וזה לגמרי מביא אותי לדאונים-
אני מתוסכלת, מרגישה שהחיים שלי כרגע די חסרי תועלת, אין לי שום דבר שמשמח אותי חוץ מאוכל כרגע וזה רע כי בדיוק ככה עולים במשקל..

אני לגמרי חושבת שהדברים האלה עוזרים, אבל קשה לחזור לזה..

einat162

New member
מאוד הזדהתי עם מה שכתבת

כי אני גם אוהבת משחקי מחשב (פחות משחקת כיום, ואם כבר אז "של פעם") וגם משחקוני פלאש למינהם.
מישהי פעם העירה "אבל זה... נו... לא של ילדים כזה?..." וזה גרם לי לחשוב - למה, פארמוויל יותר טוב ?! פרוט נינג'ה?!

לגבי ספרים פעם הייתי קוראת המון, אני חושבת שהיום יותר קשה לי "לשקוע" באמת לתוך ספר או להביא את עצמי לקרוא מלכתחילה. התמכרתי גם לספרי אודיו / פודקסטים אז ככה שאני רואה עצמי כעצלנית.
הספר האחרון שקראתי ובאמת בידר אותי היה הביוגרפיה של סטיב ג'ובס (כתב וולטר אייזיקסון). אני לא חובבת אפל אבל באמת שהבנאדם יזם מהפכה טכנולוגית, והוא היה אניגמטי ומוזר ברמות. לא יודעת אם חלק ממה שכתוב באמת קרה- אבל כנראה זה חלק מהמשיכה... ספר של כ 500-600 עמ'.

אחרי עשור שבקושי ציירתי

אני יכולה להתחיל לחזור לזה.
אין אדם מאושר ממני.
זה גם יפנה את החדר שלי מכל מיני ציודי אמנות שמחכים כבר שנים שאני אעשה בהם שימוש.

Purple Mushroom

New member
מעניין. גורם לחשוב

היום יום שלישי. וזה יותר מhappy place, אבל ההתנדבות שלי במנדלימוס, זה הhappy place שלי. יכול להיות שיש לי הרבה הפי פלייס. ביקורים אצל חברים, ואפילו ישיבה בסלון ולארח חברה לשותף-חבר שלי. (יש לו היום יום הולדת):)
זה ההפי פלייס שלי, ובעיקר ההפי פלייס שלו.
במחשב יש לי הרבה הפי פלייס, כמעט כל מקום במחשב-אינטרנט, זה ההפי פלייס שלי. (אולי אני מגזים). חשבון הבנק שלי. הבלוג שלי, והפורום הזה, והמייל שלי, והפייסבוק שלי.
יכול להיות שאולי לא ממש הבנתי את השאלה. יכול להיות שאני עונה על דבר קצת אחרת.

אבל רצוי באמת שיהיה לנו הרבה הפי פלייס בחיים. לאהוב כל דבר. ולא להיות ממורמר :) לשמוח ממה שיש

קודם כל המקום השמח שלי זה הבית שלי עם בעלי

עם בעלי והילד, אבל המקום שאני אוהבת לברוח אליו זה הבלוג שלי, שם אני יכולה לכתוב על כל דבר שיש, כמו הרשומה המאוד שמחה שכתבתי.

טול12

New member
לכולם יש מקום כזה

תחביב שגורם לו לנחת ואושר מסוים בין הרבה בלאגן בחיים

דינדש

New member
גם אני הייתי באותה סיטואציה מרגע השחרור...

ואז החלטתי לחזור לדברים מסויימים שזנחתי ולהתחיל חדשים שיקדמו אותי:
א. לנגן בפסנתר, אחרי שלמדתי 4 שנים והפסקתי בגלל הגיוס.
ב. לרכב על האופני כושר שהיו מתלה כשנה וחצי.
ג. לקרוא ספרים באנגלית אחרי שלא פתחתי ספר אלהים-יודע-כמה-זמן כי זה תמיד חשוב וטוב (ואני לומדת למבחן אמי"ר אז..)
ד. להכין צמידי רקמה

ה. אוריגמי. קניתי בלונדון דפים מרובעים לאוריגמי והתחלתי לעשות!

וזה עוזר. באמת.

TheSecretWithin

New member
אמ.. ההאפי פלייס שלי..

1. החיבוקים והדיבורים על החבר במיטה לפני שהולכים לישון.
2. כשאני שומעת מוזיקה לבד בבית וקופצת ומשתגעת.
3. התחלתי לקרוא ספרים וזה ממש מהנה.. אני קוראת הכלה ממומביי וזה ספר טוב. לפניו קראתי "נחש את המשפר" וגם ספר ממש טוב למרות שיש איזה שלב שהוא מתחיל להיות צפויי מדיי.

TheSecretWithin

New member
דרך אגב.. יש מישהו מהרצליה שיודע איפה אפשר

לשחק כאן טניס?? לא משהו מקצועי פעם הייתי משחקת ולאחרונה גיליתי שאני דיי גרועה.
ואם יש כאן גם פרטנר/ית למשחק אז מה טוב.

Black Balloon

New member
בוודאי שיש האפי פלייס

חזרתי לקרוא אחרי תקופה ארוכה, וזה מאד ממלא אותי
גם אני הייתי מציירת הרבה, וכבר די הזנחתי את זה, אבל הייתי רוצה לחזור לזה
לשמוע מוזיקה (אם זה תו"כ הליכה או סתם לבד בבית רוקדת)
סרטים/סדרות
סתם להיות בבית עם החבר :)

הכי גברי טיפוסי שיש - לשבת על האסלה! להפעיל את הוונטה ושהרעש שלה "יבלע" את כל מה שיש מסביב

ואז להתפנות לעיסוק היחיד שמסוגל להפוך את המצב לאידיאלי - פתרון התשחץ

EdisonGirl

New member
סורי על התגובה המאוחרת, אבל

כן, בהחלט.

גם בלי טיפת זמן אני מוצאת דרך להעסיק את עצמי בדברים שוליים, שגורמים את השמחה הקטנה הזו, שהנה- לא הכל אפור בחיים של המבוגרים... אפשר גם ליהנות, להשתעשע ולחיות כמו בילדות.
מעבר לזה, אני נלחמת בכל הכוח שלא להידבק בחיידק הזה של מבוגרים, להיות פאסימיים ושליליים. החיים לא קשים, יש פינה קטנה שמוקדשת לכל מיני עיסוקים מטופשים של מבוגרים, כמו לשלם חשבונות בזמן ולדאוג לכל מיני דברים "רציניים" כאלה, והיתר זה בלאגן.
אם יש לי שיתוף פעולה, אני יכולה לזרום עד מעבר לגבולות הדימיון.

למעלה