Hard Science Fiction

Melusine

New member
Hard Science Fiction

נא לשפוך את כל ההמלצות שיש לכם על ספרים וסיפורים קצרים של מדע בדיוני כבד/קשה.

תודה!

Melusine

New member
Thank you!

As funny as it may sound, I have an open tab in my internet browser for a few days now with his novel Blindsight.

Now I have some more motivation to read it.

avivs

New member
ריינולדס.

אני לא קורא הרבה מד״ב קשה, אבל את ריינולדס אהבתי מאוד. עיר הבקיע וטרילוגית חלל ההתגלות מעולים, וגם pushing ice נפלא.

יש גם את איאן בנקס, אבל הוא מאוד לא עקבי עם הספרים שלו.

Melusine

New member
Ian Banks?

I always thought he's too popular to be hard.. anything specific by him that's hard?

Yes, Raynolds is in my list, I have these books and just need time for them now.

Thanks!

avivs

New member
לא יודע כמה הו פופולארי.

או היה, לפחות.

אני חושב שהיצירה הכי מפורסמת שלו היא בכלל לא מד״ב, אז אולי מזה הוא מאוד מוכר.

Melusine

New member
Indeed

as far as I know.

But after a quick search, it seems he has 6 books that were categorized by amazon as hard.

מיכאל ג

New member
איך אתה מגדיר מדב קשה?

אם אתה מתכוון למדב שעוסק בעיקר במדע ויש בו שימוש בכל מיני תגליות באסטרונומיה או ביולוגיה בתור חלק מהעלילה אז בנקס - וגם ריינולדס (שמאוד מושפע מבנקס) - לא כותבים משהו כזה.
אם אתה מדבר על ספרים שמכילים הרבה טכנולוגיה מתקדמת וכתובים בצורה שהיא נראית כמו טכנולוגיה ולא כמו קסם, אז שניהם מתאימים.
את ריינולדס שווה להתחיל בסיפור לא ארוך במיוחד בשם diamond dogs או בספר revelation space.
בנקס זה עניין קצת אחר כי הוא כמו פראצ'ט: יש לו עולם שלם שהוא כתב עליו לא מעט ספרים אבל אף אחד מהם לא ממש בולט יותר מהאחרים. אפשר להתחיל עם consider phlebus או ללכת על ספר מחוץ לעולם הרגיל שלו, למשל feersum endjinn.
דבר אחרון ששווה להזכיר זה שריינולדס כמו שהזכרתי לא סופר הכי מקורי. הוא מושפע מבנקס ומעוד כל מיני סופרים והוא מודה בזה די בגלוי. הוא כותב עם הרבה דמיון חזותי ואהבתי לא מעט ספרים שלו אבל אם יש לך רקע במד"ב תגלה כל מיני דבירם שיראו לך מוכרים...

Melusine

New member
First definition...

will better describe what I'm looking for.
Stuff like Greg Egan's Distress, Stephen Baxter's Xeelee sequence [Vacuum Diagrams is my favorite book probably ever], and older stuff like Arthur C. Clarke, Niven, atc.

מיכאל ג

New member
קצת קשה למצוא כאלו היום

נראה לי שהבעיה היא שרוב התגליות של השנים האחרונות באסטרונומיה ופיזיקה קצת מופשטות מדי ולא ממש מתאימות לעלילות מד"ב מרגשות. כאילו זה אחלה שמצאו את הבוסון היגס אבל מה עושים עם זה בסיפור?
בביולוגיה זה עניין אחר, שם יש המון תגליות מרתקות, חוץ מפיטר ווטס קשה לי לחשוב על שמות של אנשים שמושפעים מזה וכותבים ספרים בנושא למרות שאני בטוח שיש ואני מחמיץ אותם.
אבל יודע מה, נסה את גרג בר. חפש ספר בשם moving mars. נראה לי שתאהב אותו.

Melusine

New member
I have it already.

Haven't read yet, but it's on the list :)
Thanks!

The thing is that you don't always have to deal with the current physics, you can still write about things that were true in the past and are still true, or create your own universe with its own physics.
Which is why I'm loving Stephen Baxter.

kenny66

New member
גרג איגן

לדעתי מצליח לשלב היטב מדע, תחזיות מדע ועלילות. יש לו אפילו שני סיפורים על מתמטיקאים שמצילים את העולם. לא *כל* הכתיבה שלו כזו (יש דברים שנוטים לכיוון האימה), אבל חלק לא קטן ממנה כן.

Melusine

New member
He's one of the best indeed

Which stories are you talking about though? I think I know about one of them.

למעלה