HDR - High Dynamic Range

borntojump

New member
HDR - High Dynamic Range

הקונספט מתייחס למיזוג כמה חשיפות של אותה סצינה לכדי תמונה אחת עם טווח דינמי גבוה מזה שהמצלמה מסוגלת להפיק אדובי הציגו את היכולת בפוטושופ CS2 ישנה גם תכנה נוספת, PHOTOMATIX, המבצעת מיזוגים שכאלה הורדתי היום את התכנה לבדיקה מצורפות שתי דוגמאות אחת מחשיפות שונות של אותה תמונה השנייה מפיתוחים שונים של קובץ RAW יחיד התוצאות מעניינות אם כי סוריאליסטיות במקצת...

borntojump

New member
מיזוג פיתוחים שונים מ-RAW בודד

זה כבר יותר מעניין וכרוך בהרבה פחות טרחה מתאים גם לצילום אובייקטים לא סטטיים... החתולה שלי

KO74

New member
תוצאות מעניינות

בהחלט רעיון יפה, אבל קצת מסורבל לביצוע התמונה הראשונה יצאה באמת סוריאליסטית, אבל תוצאה מדהימה לדעתי ראיתי פעם תמונה של שקיעה שהיא למעשה שילוב של שלוש תמונות בחשיפות שונות אפשר בבקשה הסבר או קישור להסבר לגבי איך מבצעים את זה בפוטושופ?

borntojump

New member
הסברים

בפוטושופ: מתפריט FILE, בחר ב-AUTOMATE ואז ב-MERGE TO HDR אפשר לפתוח תמונות או לבחור בתמונות שפתוחות כבר פוטושופ דורשת שהתמונות יהיו חשיפות שונות (ברמת ה-EXIF) אז תחמון עם RAW בודד (הסבר בהמשך) לא יעבוד כאן התכנה ממזגת את התמונות, או אז נפתח חלון המאפשר לקבוע את הגמא לאחר שהתמונה פתוחה בפוטושופ ישנו כלי בשם EXPOSURE תחת IMAGE -> ADJUSTMENTS שנועד לטיפול בתמונות HDR התכנה המעניינת יותר היא PHOTOMATIX מתפריט FILE בוחרים ב-OPEN IMAGES ובוחרים את התמונות אותן אנו מעוניינים למזג. לאחר שהתמונות נפתחו, מתפריט HDRI בחר ב-GENERATE HDR לאחר חישוב קצר, מופיעה תמונה שנראית די זוועה על המסך כאן מתחיל הכיף - מתפריט HDRI בחר ב-TONE MAPPING ייפתח חלון המאפשר לקבוע את אופן המיזוג ואיזון בין טונים בהירים לכהים משחק עם הסליידרים השונים יסביר טוב יותר מכל הסבר מילולי את פעילותם לגבי התמונות: הדרך הטובה ביותר היא כמובן לצלם חשיפות שונות של אותה סצינה, עם צמצם קבוע (משיקולי עומק שדה) ומהירות תריס משתנה - מומלץ 3 סטופים מעל ומתחת לחשיפה הנכונה בקפיצות של סטופ אחד, קרי 7 תמונות אפשרות אחרת - שכאמור אפשרית רק ב-PHOTOMATIX ולא בפוטושופ היא להמיר קובץ RAW יחיד ברמות חשיפה שונות וכך לדמות חשיפות מרובות של אותה סצינה בפוסטים הבאים מצורפות תמונות התוצר יחד עם פריימים קטנים של התמונות שהרכיבו את החשיפה

elihay

New member
מדהים !

לא ידעתי שיש כזו אפשרות אני הולך להתחיל לצלם. יש לי מספר שאלות: אתה חושב שניתן להשיג תוצאות טובות גם עם מצלמה חצי מקצועית (FUJI 7000S) ולא SLR ממש? צריך לצלם ב -RAW או שגם JPEG באיכות טובה תופס? האופציה הזו קיימת רק בגרסת CS2 של פוטושופ ולא הופיע לפני? איפה ניתן למצוא הסברים / מאמרים מעמיקים בנושא? תודה רבה

borntojump

New member
בוודאי שאין צורך ב-SLR

צלם ב-JPEG בהפרשים של סטופ בין תמונה לתמונה אכן HDR הוצג לראשונה ב-CS2 ולא קיים בגרסאות קודמות ראה כאן הסבר קצר על HDR http://www.luminous-landscape.com/tutorials/hdr.shtml לגבי פוטומטיקס, ה-HELP של התכנה מאוד מפורט

borntojump

New member
הערה נוספת וחשובה לגבי פוטושופ

בפוטושופ, השינוי הדרמטי והשליטה על הטונליות של התמונה מושגת כשמורידים את התמונה מ-32 ביט ל-16 או 8 או אז נפתח חלון ה-HDR CONVERSION, דומה ל-TONE MAPPING של PHOTOMATIX אני יכול רק לומר שכל התהליך נשמע הרבה יותר מסובך ממה שהוא במציאות שווה לנסות

borntojump

New member
בוודאי

התהליך הוא בדיוק בראקטינג, אם כי במספר פריימים גבוה מהמקובל (3) לקבלת מלוא הטווח הדינמי

ran refael

New member
מעולה

תודה על ההסבר תוצאות ממש טובות ושימושיות אהבתי מאוד את החתול, המבט שלו קרע אותי מצחוק

atir46

New member
Auto Bracket

במצלמה שלי קיימת אפשרות לצלם שלוש תמונות עוקבות כאשר את מדידת הבדל החשיפה אפשר לקבוע מראש. לאחר הצילום מקבלים שלוש תמונות עוקבות אשר עליהם מתבצע העיבוד. המצלמה Panasonic FZ30

Nat King Cole

New member
כשאתה אומר סוריאליסטיות...

זו בדיוק הבעיה בעיני: לא נראות אמינות במבחן המציאות והתנהגות האור.

למעלה