heaven and hell

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
heaven and hell

do u think u could tell
לא סתם הממם חשבתי על משהו אולי עוד חור במאטריקס (לא הסרט, אלא הדת היהודית) בפסח חג המצות אסור לאכול חמץ אם מישהו אוכל חמץ הוא נשלח לגיהנום? כלומר לא נשלח לגיהנום אבל הכוונה היא האם לאכול חמץ זה חטא? בפסח.. הרי לא ייתכן מצב שבו אני (הרי אני צדיק, לא ?) אגיע לגן עדן ובפסח יגידו לי שאסור לי לאכול חמץ זה גן עדן FOR CRYING OUT LOUD אני אמור לאכול שם כל מה שאני רוצה מתי שאני רוצה זה אזור שלפי ההגדרה שלו אני אמור רק להנות בו ושמוח ולהיות מאושר!

טעות קריטית ../images/Emo5.gif

לכל יהודי יש חלק בעולם הבא!!! (בהנחה ש"העולם הבא" הוא גן עדן)!! ליהודי שאוכל חמץ בפסח יש כרת, לאן שהוא מגיע אחר כך זו כבר שאלה אחרת... כבר היה על זה שירשור ארוך- אתה לא יכול להרגיש מאושר גם עם מבלות? מי אמר לך שגן עדן הוא לא כזה? אז מהו גן עדן? ואם הגענו לשאלה הזאת- אז בספר בראשית אדם וחוה היו בגן עדן ועדיין היו להם מגבלות (שבגלל שעברו עליהם יצאו משם) אולי זה גן עדן במלוא המובן? BE HAPPY

מימי

New member
בגן עדן כל האיסורים מופרים-

עובדה שכתוב שהצדיקים בגן עדן יאכלו לוייתן- שזה לא כשר. המצוות הן משהו ארצי- שנועד כדי לעזור לנו לחיות בצורה טובה יותר. בגן עדן אנחנו כבר נדע מה צריך לעשות ולא נצטרך את המצוות- תהיה לנו הדרכה פרטית מה´. אבל אני בטוחה שאתה איש נחמד ואתה מקיים מצוות (אפילו בלי לשים לב) - מצוות שבין אדם לחברו, כלומר עזרה לזולת, צדקה, וכו´.

איפה זה כתוב?

בעיקרון המצוות הן על מוסר... יש הרבה בן אדן מוסריים כך שגם בלי המצוות יש אנשים שמקיימים אותם BE HAPPY

IC4

New member
עוד משהו שחשבתי עליו על אמונה

אלוהים הוא נותן אמונה למי שצריך וזה מכשלעצמו דבר טוב אבל אני חושב שיש אנשים שגם ככה יש להם אמונה , לא מדבר על אמונה בה´ אלא על אמונה ולכן הדת בעצם צריכה ללמוד לשמור את עצמה לעצמה ולא להפך לוירוס oh u got to have faith!

מימי

New member
בוירוס אתה מתכוון למיסיונריות?

כי אם כן- אני מסכימה איתך. היהדות, דרך אגב, היא לא דת מיסיונרית. אני חושבת שהמחזירים בתשובה נוהגים בדרך לא לגמרי נכונה. יש אמנם פסוק "הוכח תוכיח את עמיתך"- כלומר, אם מישהו עושה משהו רע, צריך להעיר לו על כך ולהסביר לו למה זה רע וכו´, אבל אני חושבת שהמחזירים בתשובה לוקחים את זה טיפה רחוק מדי, ובכך משניאים את הדת, שהיא דבר מקסים אבל לא מתאים לכל אחד, על המון אנשים.

חזיר בר

New member
כן,את די בסדר.

כבר התכוננתי שתכתבתי משהו מרגיז כדי שאני אוכל להוכיח אותך אבל פשוט כתבת הודעה נכונה.

HFT

New member
וואו!!!

לא להאמין כמה אני מסכימה איתך!!! אנחנו לפי מה שקראתי פה פשוט תופסות את הדת באותה הצורה!אני כל כך שמחה שאני לא לבד בקטע הזה.

rshilkrot

New member
היהדות לא מסיונרית בגלל

שהיא הדת היחידה שלא מאמינה שכל העולם צריכים להיות יהודים מאמינים כדי שיבוא "יום-הדין" בניגוד לנצרות והאסלאם, שכן מאמינות שזה כך. בעיקרון האסלאם הוא אחלה, דומה מאד ליהדות, רק שיש בו סעיף מאד בעייתי והוא הג´האד (מלחמת קודש), שהוא דוחה את כל הסעיפים האחרים בו. לכן פיגועי התאבדות זה אקט בנאלי וטבעי לכל המאמינים באסלאם, כי אין שום דבר שדוחה את הג´האד. קחו למשל את מסעות הצלב. לא אקט מסיונרי? מסיונרי גרידא ללכת ללמד את הפראים במזרח מה זאת נצרות, ובכך להאיץ את ביאת קץ הימים (ששם כולם אמורים להיות שמחים)

חזיר בר

New member
היא אולי לא מסיונרית

אבל היא קצת מתנשאת עם כל עניני העם סגולה וזה.

IC4

New member
לא כשאתאיזם זה דת ../images/Emo13.gif

ואגב היהדות הדת היחידה שאינה מיסיונרית ? אולי בגלל זה היא כשלה מבחינה פופולרית שזה טיפה אירוני לדעתי בהתחשב בזה שהרבה יהודונים אם אני זוכר משיעורי היסטוריה היו סוחרים (אירוני כמו 12 הקופים שהמדענית עובדת בINSURANCE?? עדיין לא קלטתי את הקטע הזה
) אגב אתאיזם זה לא טוב זה יותר מדי נורמלי בשביל שזה יהיה "טוב". זה פשוט ברור כל כך ולא תורם כלום.. צריך מישהו גאון שיביא חידוש, אפשרות מספקת יותר משתי הקיימות :) (מתי כבר העולם לא יהיה בנוי באופן בינארי) ואגב היהדות עדיין כופה את עצמה במקומות שעדיין יש לה סיכוי כמו ישראל (מערכון חמוד שהיה בהצגת סיום תיכון של אח שלי צחק על "האנשים בשחור" שעומדים ליד ביצפר וניסו להחזיר אנשים בתשובה)

rshilkrot

New member
לא תורם זה טוב!

לא תורם זה לא מזיק. לא מזיק זה טוב. טוב זה טוב!

למעלה