Hedge Knight

Hedge Knight

שלום רב חברי פורום ששאוש''ק!!!
יש לי כמה שאלות בנוגע לספרו של מרטין אביר לא משוח 1-האם ניתן לקנות את זה בישראל?או לחלופין,יצא תרגום שלו? 2-תוכלו להסביר קצת על העלילה בכמה שורות? 3-כיצד זה מתקשר עלילתית לשיר של אש ושל קרח? 4-האם זה ספר טוב?[כן,אני יודע כול הספרים של מרטין מעולים אבל האם זה טוב יותר משיר של אש ושל קרח?] 5-כמה הספר עולה? 6-כמה עמודים יש בו? 7-באיזה תקופה הוא מתרחש? לפני מלחמת החמס? בזמן מלחמת 5 המלכים? מתי? תודה על זמנכם...

תשובות

1. כן, יצא תרגום שלו בקובץ "אגדות (כרך I)" בעריכת רוברט סילברברג, הוצאת אופוס, תחת השם "האביר הלא משוח". המשכו, "The Sworn Sword", עדיים לא תורגם. 2. אביר כפר צעיר יוצא להשתתף בטורניר ומגלה כמה דברים מפתיעים באשר לזהותם של אנשים בהם הוא פוגש. 3. הוא מתרחש באותו יקום של "שיר של קרח ואש", בסביבות מאה שנים לפני תחילת הסדרה, בשיא שלטון בית טארגאריין. 4. זה לא ספר, זה סיפור קצר, ולחלופין - נובלה. שווה קריאה, אם כי לצערי לא באותה רמה כמו הסדרה עצמה. 5. כמה שאגדות כרך I יעלה. 6. בסביבות מאה. 7. ראה תשובתי לשאלה מספר שלוש.

mydas

New member
לא

לא מומלץ לקנות את 'אגדות' (I,II) גם הסיפור הזה (שקראתי שנים לפני שאוש"ק) וגם כל שאר הסיפורים ממש לא משהו..

אבל אם קראת את הסיפור הזה

שנים לפני הסדרה, מן הסתם לא הבנת את כל הרמזים והבדיחות הקטנות שנמצאות בתוכו, ובכלל את איך שהעולם בנוי. אולי עכשיו כשכן קראת את הסדרה תהני ממנו יותר. שווה לבדוק.

DIDGIN

New member
אם לא הייתי קורא את הסיפור

לא הייתי מגיע ללקרוא את הסדרה

mydas

New member
תיקון:

קראתי אותו לראשונה שנים לפני ששאוש"ק

ד"א,

בעקבות הסיפור, נאלץ מרטין לשנות את מהלך ההיסטוריה (שינויים של מלכים וכו') של חלק מאותן 100 שנה עד שיר של אש ושל קרח.

nedisrael

New member
בהחלט. ../images/Emo58.gif לסופת החרבות

כמו כן, יש אזכורים לתקופה המסויימת הזו בסדרה, ואני גם מניח שיהיו עוד הרבה אזכורים לתקופה. אני אפילו מנחש שגילוי משמעותי בסדרה שאוש"ק עתיד להגיע מסיפורם של דאנק ואג. כאשר אריה נפגשת עם האישה הזקנה בגבעה שהייתה ביתם של ילדע היער בסופת החרבות (עם האחווה ללא דגלים), הזקנה מספרת על ביתה שהתחתנה עם נסיך (או מלך, אני לא זוכר) ושהעניין הסתיים באסון. ההנחות אומרות שסיפור סאמרהול מתקשר מאוד לאג ולדאנק שבו שניהם כנראה מתו בניסיון להחיות דרקונים.

למעלה