Hej

Michelangelo

New member
Hej

שלום לכולכם, זה די הזוי שנפלתי על הפורום הזה, אבל הרעיון נחמד. הקשר שלי לשבדיה או שוודיה הוא, שחברה שלי מזה 5 שנים היא שבדית, ואנחנו גרים ביחד בארץ. מספר הפעמים שהייתי שם רב מספור, מאז שאנו גרים ביחד אני שם פעם בשנה. השבדית שלי משתפרת, בעיקר מלקרוא סיפרי ילדים וקומיקס שיש לי זמן, ולשמוע דיסקים של KENT. נחמד שיש עדת מעריצי שבדיה פה, קצת מטורף, אבל נחמד.

shvedraki

New member
hej pa dej

ובאותה הזדמנות אספר גם אני על הקשר שלי לשבדיה: אני בן לאמא שבדית ואזרח שבדי. את כל חיי העברתי בארץ אך אני מבקר בשוודיה בכל קיץ ודובר את השפה ברמה סבירה.

Eurogirl

New member
וואי אנשים...אתם ברי מזל

אני בטוחה שחצי פה היו מתים לקשר ממשי לשבדיה! בינתיים אנחנו מסתפקים בפירורי מידע ומוזיקה
... אני בכל אופן, הולכת לנסוע לשם בשנה הבאה אחרי שהמינוס יתכסה. אולי אני אשאר שם, מי יודע...

Michelangelo

New member
מה האובססיה?

אני רק הייתי רוצה להבין מה האובססיה הגדולה הזו עם שבדיה. לא אכחיש שזה מקום יפה ויתרונות רבים לו, אבל זו לא בדיוק המדינה האטרקטיבית בעולם מכל מיני סיבות מובנות. בד"כ אם אומרים לבן אדם הממוצע "אני רוצה לגור בשבדיה" ישר נהיה לו קר והוא שואל אותך "מה לעזאזל יש לך לחפש שם, בלונדיניות?" אם את רוצה להישאר שם, כדי שתכירי איזה ויקינג נחמד שיאמץ אותך (או שאת תאמצי אותו) או שתוכיחי שמתעללים בך במדינת ישראל ותבקשי מקלט מדיני

Eurogirl

New member
התרבות השבדית מעניינת אותי!

השפה המקסימה, המוזיקה... וכן, גם הבלונד!
אני חושבת שאין ישראלי שלא נמשך לאנשים הקרים והיפים האלה. שונה = מושך. למצוא ויקינגי?
לא תהיה בעייה...שמעתי שהם מתים על טריפוליטאיות שחורות
. או שזה היה לפני שבאו אליהם מהגרים...?

Michelangelo

New member
תרבות זה טוב ../images/Emo13.gif

האמת שהבלונד זה לא מה שהיה פעם
כלומר, זה לא הדבר הבולט ביותר. הציפיה היא דוקא ליותר בלונד ממה שיש באמת. אני גם יודע שיש טרנד כזה לצבוע לבלונד בוהק יותר. אני לא יודע למה את כלכך רוצה להיות בדבר הזה שנקרא melodifestivalen, אבל אם את חובבת של זה, אם לא ראית אז את יכולה לראות את הסרט livet är en schlager, שזה סרט התחרות האולטימטיבי. אבל בטח כבר ראית.

liatswe

New member
בלונד שחור

שהייתי בשבדיה נדהמתי שכמעט לא רואים בלונדינים/יות! הם לרוב צובעים את השיער לשחור! :)

אל תשארי, אין צורך../images/Emo60.gif

כי אז הממ זו כבר לא תהיה "שווווווודיה~!?T RYOG
^@$%^
ווהוווו~!@!!;;11
" אלא "שוודיה, נו, ליד דנמרק" מממX: כלומר אבל אם את רוצה פשוט לגור שם וזה לא משנה ההתלהבות וכל זה, אז הממ לא יודעת - זה נורא תלוי -איפה- את רוצה לגור. על איזה מקום חשבת?X: בכל אופן לנסוע בהחלט רצוי! ואפילו כמה פעמים ואפילו מיליוני פעמים! אם את רוצה לחסוך למשהו, זו מטרה הממ מושלמת

Eurogirl

New member
יש בזה משהו...

האמת שאני לא רוצה ממש לגור שם. רק להיות שם לתקופת זמן ארוכה, אולי לשליחות... זה באמת מאבד את הקסם אחרי שאתה גר שם, ואז זה כבר סתם להיות במקום זר, לא במקום שונה וקסום...
אבל בינתיים כאמור אני מתכננת טיול ב-05' למלודיפסטיבל!

python 4

New member
hej.. ברוך הבא לפורום!

אני הייתי רוצה לבקר לפחות פעם אחת בשבדיה, אם אפשר אז בפברואר על מנת להיות ב- melodifestivalen..

Michelangelo

New member
בדיוק הייתי שם במרץ

הייתי שם במרץ, והיה כל הגמר של התחרות, וכל הזמן חירבשו על זה ברדיו. אותנו זה לא כלכך עיניין, המורה שלנו היתה חופשת הסקי השנתית שלנו
חבל שלא ידעתי הייתי דואג שיקליטו לכם. כל השיגעון עם melodifestivalen ממש לא ברור לי, אבל, כל אחד והקיק שלו

python 4

New member
תודה על המחשבה..

רוב שוכני הפורום ראו את המלודיפסטיבל על כל חצאיו וגמריו ואנדרה חנסיו לייב באינטרנט, ולחלקם יש אפילו קלטות ו/או DVD של תחרויות קודמות (לי יש DVD של מלודי 2003 ו- 2004, ואני מחכה לזה של 2005). למעשה שיגעון המלודיפסטיבל הוא זה שגרם לי להיפתח לתרבות השבדית במקור..

liranlotker

New member
אפשר לראות את הקליפים של כל השירים

באתר של SVT : www.svt.se (אמור להיות בדף הראשי קישור ל-melodifestivalen) - יש שם את כל השירים כפי שצולמו בלייב בארבעת הקדם-קדמים

למעלה