Hello everybody!!

ענבל 83

New member
Hello everybody!! ../images/Emo6.gif

אז ככה- אני מחפשת ספרים שיתנו לי בסיס בהרמוניה ובתיאוריה (ממש מההתחלה.. לפחות בהרמוניה. יש לי קצת תיאוריה- אני יודעת סולמות, מרווחים, ואקורדים טוב-טוב..). אז קניתי את הספר של רז יצחקי והוא באמת ממש טוב..(מומלץ בחום
) אבל בהרמוניה הוא לא מתעסק ותיאוריה- אני מאמינה שיש עוד הרבה מה ללמוד אחרי כשמסיימים איתו. אז מצאתי כמה ספרים ואני אשמח אם מישהו שכבר נתקל בהם יוכל לדעת אם להמליץ/לא להמליץ לי עליהם.. אז אלו השמות: "יסודות בהרמוניה של הג'אז והמוסיקה הקלה, בנקוט וקימלמן", "מוסי-קל-לי, יסודות התיאוריה של המוסיקה, עופר טוריאל", "הרמוניה ליד המקלדת, דליה כהן ומנחם צור". תודה מראש! וחג שמח, כמובן
אני.

dombi7

New member
אני יכול להמליץ לך על

ספר באנגלית, במיוחד אחד שאני לומד איתו באקדמיה בירושלים בהרמוניה והוא נקרא: Harmony and Voice leading הספר נכתב ע"י אדוארד לוול וקרל שכטר והם אם אני לא טועה מורים בג'וליארד. ואני לומד ממנו בצורה מצויינת. יש להם גם ספר ללימוד קונטרהפונקט אם את רוצה. בכל מקרה חפשי את השם של הספר הזה באנגלית במנועי החיפוש וזה ימצא לך את זה. בהצלחה

ענבל 83

New member
מצאתי חנות שמוכרת את הספר ../images/Emo79.gif

באינטרנט, מצאתי כמה האמת, ובאחת מהן אפשר גם לראות את הבפנים של הספר. עיינתי בתוכן ענינים וזה באמת נראה מעולה.. אין לי צורך ללמוד עכשיו קונטרהפונקט, אבל תודה בכל אופן.. אני חושבת שאני אקנה אותו. תודה על העזרה.
אני.

Molchansky

New member
המלצה

לפני שלומדים הרמוניה כדאי ללמוד קונטרהפונקט או במקביל אלו שני נושאים שמשלימים אחד את השני, והרמוניה בלי ידע בקונטרהפונקט זה כמו גוף אנוש בלי דם

ענבל 83

New member
עד כדי כך??

אם לומר את האמת- לא הבנתי לגמרי-לגמרי מה זה בדיוק קונטרה פונקט.. ובטח שלא ידעתי שיש לנושא זיקה כ"כ חזקה (לפי מה שאתה אומר..) להרמוניה.. אני אשמח אם תוכל להסביר לי טיפה יותר מה זה בדיוק ולמה זה כ"כ חשוב ללימוד הרמוניה.. אני לא רוצה להתחיל ללמוד הרמוניה בצורה לא נכונה או משהו.. תודה על ההערה.

Molchansky

New member
בכלליות

קונטרהפונקט זה טיפול ב2 או יותר מלודיות שונות בו זמנית ההרמוניה היא תוצאה של הקונטרהפונקט במקרה הזה לעומת זה בהרמוניה, המלודיה היא תוצאה של ההירמון בקטעים של בטהובן ומוצארט למשל אפשר למצוא משניהם, למרות שהדגש היה על הרמוניה בתקופה ההיא אצל באך זה בעיקר קונטרהפונקט, למרות שכשהוא לימד מוזיקה הוא לימד קונטרהפונקט דרך הרמוניה. בכל אופן קונטרהפונקט זה הטיפול בכמה מלודיות שמנוגנות בו זמנית והרמוניה זה הטיפול של מהלכי אקורדים המשותף להם זה הולכת קולות ועוד כמה דברים.

ענבל 83

New member
הנה מה שמצאתי..

http://www.musicbookshop.co.il/more.asp?book_id=300&color=e2cad4 נ.ב. האנגלית מעצבנת או שכיף לקרוא??

dombi7

New member
האנגלית למיטב ידיעתי

זה בהחלט לא שייקספיר, אבל זה כמובן גם תלוי מה הרמה שלך באנגלית. אם את רואה סדרות אמריקאיות בלי התרגום ומבינה את תסתדרי יופי ולגבי מיוזיקבוק הם מאוד נחמדים, השאלה זה האם המחיר סביר בשבילך והאם תוכלי למצוא פחות יקר במקום אחר וזה דווקא ספר שכיף לקרוא, כי הוא נותן גם תרגילים, ודוגמאות איך לעשות ולא לעשות.

ענבל 83

New member
אה, מעולה אז

אני אסתדר יופי עם האנגלית.. לגבי המחיר- אממממ זה באמת טיפה יקר, אבל.. יש עליו המון המלצות והוא גם ספר לא קטן, אז.. חשבתי שזה סביר.. אני אחפש על כל מקרה. שוב תודה.

למעלה