Hello to you all from England

Animus1539

New member
Hello to you all from England

Hi, weare in glastonbury at the moment, (fourth time in two weeks) and we have some news to share with you... Yesterday we got engaged!!!! Me and windflute that is... hope to see you soon, and we will write to you all when we have internet access bye for now, from the pagan capital of England, the magickal Glastonbury Hugs to you all and merry meet again!

Congratulations!!!

I'm very happy to hear that (just read your mail). It sounds like you're having a very good time. I'm happy for you both!

מליז

New member
מעניין...

איך פגאנים מתארסים? איזה טקס הם עוברים? ואיך בנוי הטקס? מישהו יכול להרחיב?

להתארס זו לא בעיה

פשוט מציעים. במסורות פגניות מודרניות רבות מדובר על "Handfasting", בתרגום מילולי ישיר "הצמדת ידיים" ("קשירת ידיים" הוא כבר ביטוי שקיים בעברית ויש לו משמעות שלילית). ה- Handfasting הוא טקס הנערך כמעין "הסכם" לשנה במקרים רבים, כאשר אחרי שנה הזוג חוזר על שבועותיו זו לזה וזה לזו. המוטיב המוכר ביותר בטקס זה הוא הקפיצה מעל המטאטא, כאשר הזוג אוחז ידיים, לרוב קשורות האחת לשניה. אם אני זוכר נכון, מנהג "הצמדת הידיים" מגיע מהאיים הבריטיים. בוויקה למשל, כהנת/כהן גדול/ה של הקוון "מנחה" את הטקס (איני יודע אם זה חובה בוויקה המסורתית, אך בוויקה החדשה בוודאי שאין זו חובה). כאן יש אתר שלם על הטקס, ההסטוריה שלו וכן הלאה. גרסה נוספת שאותה סיפרו לי היא שהזוג עומד במרכז מעגל, כאשר הזרועות מושטות מעלה ואוחזות האחת בשניה (בין בני הזוג כמובן). סרטים נקשרים לידיהם, כאשר המשתתפים האחרים מקבלים סרט להחזיק ומתחילים לרקוד סביב לזוג ויוצרים שתי וערב של סרטים סביב ידיהם (בדומה לטקס ה- May pole בבלטיין). בדתות פגניות ודתות קוממיות אחרות ישנם טקסי נישואין אחרים, כל דת והדרך שלה.

gwizard

New member
לגבי ה-Handfasting

בוויקה אלכסנדרית (הכי קרוב למסורתית), הכוהן/כוהנת הגדול חותך את ידיהם של הזוג ומצמידם יחד תוך כדי קשירה. לפחות זה מה שראיתי את אלכס סנדרס עושה בסרט הדוקומנטרי משנות ה-70. וכמובן שאחרי זה יש את ה-Great Rite הלא סמלי.

RainBird

New member
נשמע טוב יותר מהפלאף של היום. איזה סרט זה אגב? במקרה זה הסרט שצרבתי לאישתך?

RainBird

New member
מה דעתך עליו בכללי? יש לי עוד סרט אחד שהוא ישן יותר אבל קלאסיקה על הנושא, אבל אני צריך תוכנה שחותכת אותו ל-2 לפני שאני צורב לך אותו.

neophile

New member
באמת ארדן

עם כל הבלגן שעשית לי עם ה"זכויות יווצרים" על עמוד וחצי מספר , אתה מדבר דיי בקלות על עבירה דומה של צריבה לא חוקית של סרט.

ההגמון

New member
צריבת סרטים

איננה נגד חוקי תפוז. ולהנהלת הפורומים לא איכפת כהוא זה אם אתה צורב סרטים או לא. מאידך, גניבה ספרותית וזכויות יוצרים על גבי עמודי הפורומים, ובהשתמש בשרת שלהם לאיחסון הגניבה הזאת, היא נגד חוקי תפוז לחלוטין ובאינטרס שלהם שהיא לא תהיה קיממת, במיוחד בשביל זה יש מנהל פורום.

gwizard

New member
Congrats !

Sorry to sound pessimist, but how does it combine with "seeing other people" ?

אני חושבת..

ששאלה כזו צריכה להשאל ולהענות (אם יבחרו בכך) באופן פרטי ולא בפורום..

gwizard

New member
כעיקרון את צודקת

אני רק שואל את זה בפומבי כי זה נכתב בבלוג פומבי ומכאן - ידע נחלת הכלל.

יש הבדל

בלוג זה בלוג פורום זה פורום מותר לאדם לחשוף את עצמו באופן מסויים בפורום ובאופן אחר בבלוג שהוא מטבעו אישי יותר. ובלי קשר התגובה שלך נשמעה סתם עוקצנית - זה לא הדבר הכי נחמד לתקוע בפרצוף של זוג שהרגע החליט להתחתן. והם הרי לא יכולים לפתח כרגע דיון בהתחשב המקום ובזמן. בקיצור לא נעים בעיני.

gwizard

New member
ההבדל הוא בעיני המתבונן

אני אישית רואה בבלוגים של תפוז אשר מקושרים לכרטיסו האישי של כל אחד כחלק אינטגרלי של הפורומים. עוקצני ? לא זאת הייתה הכוונה. אני באמת ובתמים רוצה לדעת את התשובה לשאלה ששאלתי. לא כל דבר חייב לבוא בצורה שלילית, לפעמים יש דברים שנשאלים ללא שום כוונות זדון מאחוריהם.

למעלה