Help!, אנחנו עוברים לטורונטו בינואר 09'

saltman

New member
Help!, אנחנו עוברים לטורונטו בינואר 09'

שלום לחברי הפורום! בעקבות הצעת עבודה שקיבלתי בטורונטו (ליד Ontario Science Centre), אני ומשפחתי (2 ילדים בני 2 ו- 4.5) מתוכננים לעבור לטורונטו כבר בינואר. אשמח מאוד לקבל עזרה ומידע לגבי: 1) מגורים - יש לנו תקציב גבוה (לדעתי), ונשמח למצוא מקום טוב, בטוח, וקרוב לעבודה ולגנים.., האם דירות/בתים בשכירות הם בד"כ מרוהטים?, מרוהט חלקית?, לא מרוהט? 2) גן/בי"ס - מהו ההיצע שיש לגנים יהודיים או אפילו ישראלים?, אנחנו לא דתיים בכלל אבל נרצה קצת לימודי מסורת (אז לא משהו חרדי כמובן) תודה רבה רבה וגמר חתימה טובה!

שלום וברוכים הבאים.

מקום העבודה שלך נמצא באגלינטון ודון מילס, וזה איזור מגורים שבו מתגוררים בעלי סטאטוס סוציו אקונומי נמוך, ולא מאד נעים לחיות בו. אשתי עובדת שם בחברת תוכנה באחד משני מגדלי המשרדים הגבוהים שמעל ה DVP ואגלינטון, והנסיעות בבוקר מאיזור ריצ'מונד היל מאד מתישות (כ 40 דקות בכל כיוון בשעות הלחץ). תלוי בתקציב, אתה יכול לבחור לגור באיזור אגלינטון ויאנג או אגלינטון ובאת'רסט (הקיבוץ) שהוא איזור שבו יש גם בתי מגורים, גם קונדומיניומס, וגם בתים צמודי קרקע והוא איזור מצויין. או צפונה משם באיזור שפארד ויאנג או באת'רסט, בכל האיזורים האלה יש הרבה יהודים ולא מעט ישראלים. אתה יכול גם לבחור לגור בחלק הדרום מזרחי של ט'ורנהיל באיזור של גרין ליין ולסלי, (כ 20 דקות נסיעה לעבודה) האיזור לא יקר, בתים צמודי קרקע, יש ישראלים, יש יהודים, זה כ 5 דקות נסיעה ממרכז ט'ורנהיל ששם מרכז החיים של הקהילה, ומט'ורנהיל וודס שבה מתגוררים אלפים רבים של ישראלים. בדרך כלל לא מוצאים פתרונות דיור מרוהטים, ואם זה בנמצא זה מייקר את שכר הדירה ללא הצדקה. ניתן למלא את הבית בריהוט יד שנייה בפרוטות, או בריהוט מאיקיאה (למי שאוהב) בעלות של אלפי דולרים ספורים. כל פתרונות הדיור שאינם אפרטמנטס, מגיעים עם מכשירי החשמל החיוניים כחלק משכר הדירה: תנור, כיריים, מדיח כלים, מקרר, מכונת כביסה ומייבש כביסה. באיזור הצפוני כל בתי הספר הם טובים וחלקם הגדול מצויינים, בתוך טורונטו יש לבדוק בקפידה כיוון שיש ויש, הילדה כבר זכאית לחינוך חינם בבית ספר ציבורי (חצי תכנית). גני ילדים שבהם יש דוברי עברית יש הרבה מאד באיזור הצפוני, ויש גם בתוך העיר. וכמובן חוגגים בכולם את החגים. יש הרבה פתרונות לפעילות יהודית וולנטרית בסופי השבוע כולל בית ספר ליום ראשון הנקרא כחול לבן. המעבר הוא תהליך לא פשוט שמחייב הרבה סבלנות, וירידה לפרטים, אנחנו כאן כדי לעזור, בהצלחה, וגמר חתימה טובה.

DJArtik78

New member
תיווך

דודה שלי מתגוררת בטורונטו והיא סוכנת נדל"ן. עם תרצו אני יכול להפנות אותכם אליה ואני בטוח שהיא תעזור לכם בכל מה שתרצו.

למעלה