HELP!!! החופש הגדול התחיל...

HELP!!! החופש הגדול התחיל...

הבנות שלי 10.5 ו- 8.5 נשארות לבד בבית בשבוע הקרוב, שבוע הבא יתחילו בסידור שארגנתי. כבר היום על הבוקר התפתח ריב בין שתיהן והקטנה התקשרה אלי ובכתה שהגדולה מרביצה לה ונעלה אותה בחדר (מה שלא נכון כי אין לי מפתחות למנעול בחדרים אבל כך לפחות הקטנה חשבה). בקיצור ביקשתי שישימו אותי על ספיקר בטלפון ששתיהן תוכלנה לשמוע: אני בעבודה ואני לא יכולה להגיע כדי לראות מה קרה ואיך קרה. אני מבקשת מהן להסתדר, אני סומכת עליכן שתסדרו ביניכן. יש 3 טלויזיות בבית הן לא חייבות להיות יחד באותו חדר, לכבד את הפרטיות ואת הרצון של כל אחת. בנוסף תיארתי מה זה עושה לי כשאני שומעת את הכל מרחוק ואני לא יכולה לבוא ולהרגיע, שלי בעצמי קשה לשמוע מרחוק את הבכי ואת מה שקורה. הן אמרו שהן יסתדרו. שעה לאחר מכן הן עלו לשכנה (ילדה בת 11.5) ומסתבר לאחר משחק של מונופול הבת הגדולה שלי התחרפנה אין לי מושג למה והתחילה להשפריץ עליהן מים יצאה בטריקה מהדלת והתחילה לזרוק נעליים ולבעוט בדלת הכניסה שלהם. התקשרתי אליה ואמרתי לה לרדת הביתה ולהירגע, לאחר כמה דקות דיברתי איתה ואמרתי שאני לא מוכנה שתעלה לשכנה היום והשכנה לא תרד אליה, ושהקטנה תישאר שם והיא שתשב תיראה טלויזיה ותירגע. אחרי חצי שעה היא נרגעה. יש למישהי/מישהו עצה/רעיון משהו?

עריכת הסכם והעברת אחריות....

שלום רב, אנחנו ציבור האימהות/ההורים צריכים לדעת ולהפנים שאין לנו שליטה על התנהגות הילדים. אינך יכולה לעזור להן מהעבודה. רצוי ומומלץ היה לתאם איתן ציפיות במהלך השבת, ולהעביר להן את המסרים שהעברת בטלפון. מאחר שאין טעם לבכות על "חלב שנשפך". אני מציעה לך לחזור היום הביתה רגועה ולנהל איתן שיחה שקטה. בה תעבירי להן את האחריות על ההתנהלות שלהן. בדקי איתן מה דרוש להן כדי להסתדר? האם את יכולה להכין/או לעזור במשהו? ערכו ביניכן הסכם. תודיעי להן בשקט ובשלווה שבמהלך השבוע הקרוב תתקשרי אליהן פעם אחת או פעמיים במהלך היום לספר להן איך הולך לך בעבודה. שתפי אותן בכך שלצערך לא תוכלי לקבל מהן שיחות. תוכלי להשאיר להן מכתב מידי בוקר ולברך אותן ליום של הנאה ולהוסיף ב"סוד כמוס" שאת סומכת עליהן ושתתקשרי ב10:00... וכיד הדמיון הטובה עלייך. בהצלחה עינת

למעלה