help help help

asafshay

New member
help help help

נתנו לי 2 שאלות מאד קשות ואם מישהו יוכל לעזור יתקבל בברכה. א.תאר שני מאפיינים המייחדים את מסלע הרי אילת משאר אזורי הארץ,והסבר את הגורם להמצאות סלעים אלה באזור זה. ב.תאר שתי דרכים כלכליות שבהן נוצלו בעבר או מנוצלים כיום הרי אילת. לידע כללי חרשתי את כל החומר שיש לי ולא מצאתי כלום .
 
בקצרה

הרי אילת הם החבל ארץ היחידי בתחומי ישראל בו מופיעים על פני השטח סלעים של הגוש הקדום הערבו נובי הטרום קמברי, כלומר הוא בנוי מסלעים גבישיים (קריסטאליניים) סלעים מתמורפים וסלעים געשיים קדומים (סלעי יסוד) והם באים במגע עם סלעי משקע מתקופת הפלוזואיקון והמסוזאיקון. שני דרכים כלכליות שבהם נוצלו הרי אילת ומנוצלים כיום : בעבר עוד בתקופה הקדומה שימשו אזור הרי אילת כאזור מכרות להפקת נחושת וגם בעשורים הראשונים של קום המדינה היתקיימו מיכרות אלו באזור תמנע. וכיום חוצבים שפ אבן אילת למטרות נוי החלק הראשון לקוח מהספר גיאומורפולוגיה של ארץ ישראל של דב ניר
 

בוקסה

New member
הגורם להמצאותם

סלעי היסוד או התשתית או ה shield הערבו נובי נמצאים בכל מקום מסיני עד טורקיה, החשיפה שלהם באזור סיני קשורה לביקוע ים סןף וטרנספורם ים המלח. הביקוע יצר הרמה באזור ובסמוך אגן היקוות עמוק (ים סןף) (למדתי משהו מהשירשור הקודם) וזה איפשר לכוחות הבלייה והסחיפה לקלף את השכבות הצעירות יותר שכיסו את סלעי התשתית ולחשוף אותם. בסנטה קטרינה יש סלעי תשתית שנוצרו לפני 600 מליון שנה בעומק 10 ק"מ וחשופים היום בגובה של יותר מ 2000 מ' מעל פני הים.
 
למעלה