help me

*פסיכה*

New member
help me

אני מאמינה באלוקים (כך אני חושבת) ואני יודעת שהוא קיים אבל להתפלל?...אני לא מסוגלת. אני מרגישה משום מה צבועה למרות שאני לא מבינה למה. הרי אני כן יודעת שאלוקים קיים אז מה הבעיה שלי להתפלל????? למה אני מרגישה מזוייפת כשאני מתפללת? מברכת? או כשאני עושה כל מצווה אחרת? אולי אני לא מאמינה באלוקים אולי אני יודעת שהוא קיים, אבל אני חושבת שצריך "לעבוד" אותו בצורה אחרת אני לא מתחברת למילים אני רוצה לחזור למצב הקודם פעם הייתי שמחה. היתה לי התלהבות. אמונה

balcony

New member
אף אחד לא מכריח אותך לעבוד

את האל בדרך מסויימת מה שיפה בכל העניין הזה של אלוהים, שכלאחד יכול להאמין בו בדרך שלו- הוא קניין רוחני של כולנו, ולכן ניתנת בידינו גם הבחירה לעבוד אותו בצורה המתאימה לאמונה שלנו. נכון- הדתיים יאמרו שדברי הם דברי הבל, אך כך אני רואה את האמונה. בכל מקרה- את יכולה לנסות את התפילה החופשית, להגיד את מה שאת מרגישה בלב. אם אכן קיים אלוהים בעולם הזה ובתוכינו, תפילה אמיתית, שמגיעה מהלב ולא מספר, תהיה בעלת השפעה רבה יותר. מה את חושבת?

*פסיכה*

New member
התפילה החופשית

ניסיתי לדבר אליו בכל דרך יש לי כל כך הרבה רצון - אבל זה לא יוצא אני רוצה לדבר אליו אבל לא יודעת מה להגיד. אני מאמינה בו - אבל לא מרגישה את זה. לא מרגישה שזה בסדר. אני מרגישה מטומטמת. הוא במילא לא מקשיב לי

balcony

New member
התפיסה שלך מוחשית מדי

האל הוא לא ישות אנושית. (בהנחה שאת מאמינה שיש דבר כזה- אל). זה משהו מעבר לזה, שנמצא בכל מקום. גם אם לא תדברי אליו הוא ישמע אותך. הוא נמצא גם בך.... את לא חייבת להתפלל אם את לא מרגישה שאת מתחברת לזה. את לא חייבת להתעסק בזה, אם כרגע את לא מרגישה עם זה בנוח... אל תדאגי כל כך, אמונה זה דבר שצריך לבוא מהלב- ביל דחיפה.

נריה_ה

New member
לבאלקוני:

אני ממש מסכים איתך בזה. רק מה, זה קצת נשמע מפחיד "גם אם לא תדברי אליו הוא ישמע אותך. הוא נמצא גם בך".

balcony

New member
נריה יקירי!

למה אני לא רואה אותך בICQ? אני ממש רוצה לשמוע חויות מהשבוע הראשון שלך בצה"ל

אסף כץ

New member
שלום, הינה הדעה שלי בעניין

אלוקים בשבילי הוא חבר, אני לא מתייחס אליו כאל משהו אדיר שצריך לפחד ממנו, אלה בתור חבר. הסיבה שאנשים מתפללים היא שבני אדם חשים מחוייבות להעריץ מישהו או משהו והתפילה היא סוג דרך בישבילם, אך לא תמיד הדרך הנכונה בישביל כל אחד. אולי ההערצה שלך אליו תוכל להיסתכם בכך שתהיה תומכת, עוזרת וחברתית לבריות אשר יצר בעולם? זאת גם דרך תמיד עדיף למצוא דרך שאת תוהבי לעשות אותה קיצר, תקשיבי לעצמך ותמצאי את התשובה ממני אסף

MetalBoy

New member
הסבר קטן בקשר לאלוהים :

תשמעי פעם היית פחות בוגרת והאמנת באלוהים כי לא ידעת הרבה ולא היו לך הסברים אחרים למה שקרה.. עכשיו זה פחות כי החכמת.. ככל שהבנאדם מתבגר לרב הוא מאמין פחות באלוהים.. אני מציע לך לבדוק בחשבון עצמי אם את מאמינה בו בכלל ואם זה שווה לך.. מטאל

אמונה...

אמרת שאת מאמינה שה´ קיים והדרך לעבוד אותו לא מסתדרת לך! עד היום אני מחפש את הדרך שתהיה לי נכונה להתיחס לדת, לה´... אני מאמין בה´ אך יש לי קונפליקט עם הדרך לעבוד אותו אם ביכלל. אני יכול לומר לך שמצאתי דרך שמתאימה לי להתיחס לנושא: אני היום חושב שלהיות אדם סובלני לסביבה שלא פוגע באחרים ועוזר למי שביכולתי לעזור לו במסגרת המיגבלות שלי חשוב יותר מקיום מצוות אילה או אחרות. לדוגמא ביום כיפור אנו מצווים לערוך חשבון נפש ונאמר לנו שה´ מוחל לנו על עברות שבין האדם לה´ אך הוא אינו מוחל על עבירות שבין האדם לחברו. אני רואה בזה מסר לדרך ההתיחסות שלנו לסובבים אותנו. שלומי

האמונה נמצאת ב ../images/Emo23.gif

פסיכה באמונה ובכלל בדת היהודית האמונה שבלב והכוונה הם המקשרים בינך לבין הקב"ה. אם אני אגיד לך להתפלל 3 פעמים ביום ובכך ימאיס עלייך את הדת לא הגעתי לשום מקום. ביהדות תרי"ג מצוות אף אחד לא אמר לבצע את כולם האמונה שלך צריכה להיות שלמה ועל כן תזרמי עם מה שבלב שלך. מי ייתן ותתחזקי ותלכי בדרך השלמות מבחינתך שלך הזאב

נריה_ה

New member
תנסי את זה אחרת...

במקום להתפלל לפי הספר ולברך את הברכות הרגילות תנסי להתפלל באופן אישי ולברך ברכה שאת חיברת. ד"א במסכת אבות במשנה קראתי פעם שכתוב "וכשאתה מתפלל - אל תעש תפלתך קבע, אלא רחמים ותחנונים לפני המקום ברוך הוא" קבע = כאדם שיש עליו חובה, דבר קבוע, שאומר לעצמו מתי אפרוק חוב זה... תזכרי אלהים לא צריך את התפילה שלך - התפילה היא בשביל עצמך. חוץ מזה את יכולה לנסות להתפלל בבית כנסת... נריה.

white_angel

New member
היי...

קודם כל: קוראים לי מיכל, אני בת 14 והחלטתי להצטרף לפורום... בקשר למה שכתבת: קראתי את התגובות של כולם ואני מסכימה איתם. כל אחד קובע את האמונה שלו. אם את לא מסוגלת להתפלל אל תתפללי. אני אישית מאוד מאמינה באלוהים אבל האמונה שלי מתבטאת בעשייה ולא בדיבור ואני לא חושבת שתפילה תחזק את האמונה שלי...

למעלה