HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MASS23

New member
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מישהו פה יודע איך מטפלים באיגואנות?

MASS23

New member
כן

א)היא לא גדלה ב)במה להאכיל אותה כדי שתגדל ג)היא נהייתה פראפלגית פתאום

1צחי

New member
איגואנה

קודם כל הבעיה העיקרית-אכילה. איגואנות בתקופה הזאת אוכלות פחות באופן טבעי, בגלל שינוי מזג האויר. יש צורך בחימום ושמש ישירה (לא דרך זכוכית) ואם הדבר לא ניתן צריך לקנות נורת UV-B שיש בחנויות זוחלים,כמו-כן יש להוסיף למזון אבקת קלציום. תפריט מה מותר ומה אסור אתה יכול לימצוא באינטרנט גם בעברית לדוגמה "בדם-קר" . קצב גדילה של איגואנה הוא איטי יחסית ואין אתה מוסר מספיק נתונים.

MASS23

New member
תודה צחי

האם מנורת ה-UV-B יכולה להיות דרך זכוכית או שאני חייב לשים מעל הפתח?(אני מפחד שהנורה תיפול עליה- קרה פעמיים כבר שנורות שקניתי נפלו ונשברו) האם "בדם-קר" הוא שם של אתר? אילו נתונים נוספים אתה צריך בשביל תמונה יותר ברורה?

שלום MASS23

המנורה שעליה מדבר צחי היא מנורה שמספקת קרינת U.V.A ו U.V.B שהן סוגי הקרינה אותן איגואנות צריכות ומקבלות באופן טבעי מקרינת השמש. שני סוגי הקרינה אינם יכולים לעבור דרך זכוכית או פלסטיק אלה דרך רשת או ישירות ללא מכסה. זה שהמנורות נפלו ונשברו לא קשור לסוג המנורה אלה רק לדרך בה המנורות מותקנות בטרריום או בסביבתו. הקרינה הזאת חיונית להתפחות וחיים בריאים של רוב מיני הלטאות והצבים ואיגואנה אינה יוצאת דופן במקרה הזה. אם תציין מה הטמ"פ בטרריום זה יוכל לעזור לענות על השאלה. תודה מראש יונתן.

gaichuk

New member
בשביל תמונה יותר ברורה...

כדאי שתציין קודם כל איזה סוג יש ברשותך.(ירוקה,דרקון מים,צ'יפופו...) גודל (100,50,20 ס"מ וכו') מין (זכר,נקבה,לא ידוע) צבע (או חוסר צבע אם קיים) מזון יום יומי (או דו-יומי,חצי שבועי,שבועי) וגם דברים סביבתיים,כמו גודל טרריום (אורךXרוחבXגובה) טמפרטורה (במעלות! 'חם' ו'קר' לא עוזר) לחות (אם אפשר) מיקום הטרריום (בפנים הבית או בחוץ) וכמובן,אם אתה יכול, שים תמונה... תביא בחשבון שרוב המשתתפים בפורום הם חובבים (גם אם מקצועיים מאד!) ואינם רופאים. קשה לדעת בודאות מה קורה לחיית המחמד שלך בלי לקבל כמה שיותר נתונים. מצד אחד נראה למישהו שהבעיה טמונה במזון ומצד שני יראה לאחר שיש לאיגואנה טפיל שנצמד לעמוד השדרה...או שהיא סובלת מטרשת...ועוד ועוד... אני לא מציע שתעשה ביופסיה ללטאה, אני פשוט חושב שפירוט יותר רחב ונתונים יעזרו למשתתפים לעזור לך לעזור ללטאה...

צודק לחלוטין

וגם וטרינר שיקבע על סמך הדברים האלו ממה החיה סובלת בלי לבדוק אותה לא יוכיח מקצועיות יתרה. אנחנו מנסים לעזור וכמובן שבלי לראות את הבעל חיים אי אפשר לקבוע שום אבחנה בצורה ודאית.

למעלה