help!

zivadina

New member
help!

יש לי בן מתוק (15) שלומד בפנימיה (קציני ים). הוא אובחן כ-ADHD כבר מגיל 9, ומטופל נכון בריטלין מאז גיל 10, אבל תמיד מבריז עם הכדור הזה. הבעיה היא, שהוא לא מצליח במבחני מתמטיקה. זאת בעיה, כי: 1. תמיד הוא היה אלוף במתמטיקה בכל הכתות. 2. הוא טוען שהוא מכין חברים למבחן, הם מקבלים 90 והוא מקבל 60 או פחות. 3. הוא עלול להגיע ל-4 יחידות במקום 5 בשנה הבאה, כי בשליש האמצעי הוא קיבל ציון נכשל (!). 4. הוא מקבל ציונים בסביבות 8-9 בכל המקצועות האחרים, כולל פיזיקה (!). דיברתי עם היועצת של הפנימיה ועם המורה עצמו, אבל לא חל שינוי. נראה לי שהמורה הנחמד הזה לא מבין כלום בלקויות למידה. כל כך כואב לי. הילד שלי היה תמיד הכי חזק במתמטיקה, ועכשיו הוא מקבל ציוני נכשל, למרות שהוא משתדל מאוד. אני יודעת שהוא לא מקפיד על לקיחת ריטלין, כי אמ'שלו לא מנדנדת לו, אבל איך זה שבפיזיקה הוא כן מצליח? וזהו נער שלא מעתיק באף מקצוע. דיברתי אתו על אסטרטגיה של פתרון מבחן, אבל עכשיו הוא טוען שהוא מקבל black-out במבחני מתמטיקה, ורק בהם. נראה לי שזאת תופעה רגשית בגלל איסוף כשלונות, אבל אני לא יודעת איך לבקש עזרה בפנימיה ההיא, שם כולם מאוד אכפתיים, אבל נראה לי שלא כל כך מבינים בלקויות למידה. אני חושבת שאני כן צריכה לדבר שם עם מישהו כדי שיעזרו לו לעקוף את המכשלה הזאת, למרות שכל החיים ניסיתי להתבסס על טיפולים שיהיו תלויים רק בי ובילד. אבל עכשיו כל הצוות בפנימיה הוא ה"שליח" שלי, כי זה רחוק מהבית והבן מגיע רק בסופי שבוע. תייעצו לי, בבקשה.

יוו,בדיוק עכשיו התקשר בן ה-13 שלי

שהולך לו בד"כ טוב מאוד במתמטיקה, וזה המקצוע היחיד שלומד בכיתה רגילה כרגע, אמר שקיבל במבחן 42. מקווה שימצאו לך המוחות היוקדים פה עיצה לעניין. כמה מתסכל

מאוד לא נעים. ../images/Emo4.gif

איך אתם עובדים על המקצוע? האם מובנת לך סיבת הכישלון? האם קל להבין אותה מהמבחן?

היי זיווה!

באמת לא נעים ודורש טיפול. אם מדובר רק בלימוד מתמטיקה של כיתה י', אולי זה בגלל שהחומר במתמטיקה של כיתה י' דגיש יותר מכל חומר אחר לשגיאות חישוב על רקע של לקויות למידה וריכוז ויכול להיות שזה לא קשור ללקויות הלמידה והריכוז שלו. יכול להיות שפשוט מדובר על חוסר התאמה בין תלמיד למורה שכמו שציינת הפך להיות פחד מהמקצוע. חשוב להביט במבחנים הראשונים בהם התליד נכשל או קיבל ציון בינוני לפני שהוא פיתח פחד מהמקצוע ולראות באילו שגיאות מדובר. את מפחדת שהוא ייכנס לכיתה בה מלמדים 4 יחידות לימוד במקום 5. לא יודע אם אפשר לעשות משהו בנידון כששנת הלימודים כבר נגמרת. צריך לעשות הרבה כדי שהנער לא ייכשל בארבע יחידות לימוד. אולי כדאי לשכור לו מורה פרטי בחודש השני של החופש הגדול שירגיל אותו מחדש למקצוע ויעבוד איתו על השגיאות שלו אחרי שהובנה הסיבה להן. בהצלחה!

יונה שו

New member
זיוה.... איזה מעצבן....זה...

שהכל תלוי באחרים... אם הוא מבריז... אין ברירה, ואם המורה לא מבין... כאילו אין ברירה, ונראה שהכל בכלל יוצא משליטה. איזה מעצבן !!... ומעבר לעצבונים - נדמה לי צריך כמה דברים : 1. לשוחח עם הילד (נו... בסדר... נער) ויחד איתו להגיע לפתרונות הנכונים. הפתרונות יכולים להיות : א. לעשות מערכת שבועית של לקיחת ריטלין (אם יש בזה בעיה) ב. לבדוק עם המורה ואיתו במה הבעיה נראית... אפשר רק איתו. ג. אולי לשוחח עם מחנך ביחד עם המורה. 2. להביא אותו לפורום של לימודים ושיעורי בית, הם שם מאד עוזרים בבעיות של מתמטיקה, ומקצועות אחרים. 3. אפשר לשים דוגמא אחת של טעות בתרגילים או בחישובים או בבעיה שיש לו, וננסה לבדוק ביחד מה הוביל אותו לטעות, מה מקור הטעות. אפשר כך שלב שלב ולראות איפה הבעיה. 4. אפשרות גרועה יותר.... לתת לו להגיע למסקנה שהוא זקוק לעזרה ואז ליישם את כוווווווול מה שכתוב באחת ובשתיים פה...למעלה. עניין אחר - פיזיקה ומתמטיקה - זו דווקא ההוכחה שהוא מצוין - כשהוא מצליח בפיזיקה, שם אולי אין צורך ללמוד בע"פ, שם אולי זה מאתגר, ויש עוד סיבות אולי, אבל... ברור... שאם היה גרוע במתמטיקה, זה היה צריך להיות גם בפיזיקה. העובדה שבפיזיקה מצליח, יכולה לסתור את ההרגשה שלו שהוא לא טוב במתמטיקה. כנראה יש אסטרטגיה לא נכונה שהוא פועל... כדאי לבדוק. אפשרות נוספת - לשלוח לי בדואר את אחד המבחנים המייצגים, כדי שאעשה ניתוח טעויות לראות מה קורה שם... ואולי תהיה לי תשובה נוספת על אסטרטגיות. בהצלחה בשיחה איתו :)

zivadina

New member
תודה על התמיכה.

אין בעייה לשוחח אתו. העניין הוא שהוא טוען שיודע את החומר ונכשל במבחן. הבעיה היא גם בי, שאני נרתעת מלבדוק את המבחן בעצמי. אמרתי לו שאין לי בעייה שילך בכתה י' ל-4 יחידות, רק שזה נראה לי חבל. הוא אמר שמבחינתו זאת בעייה. (הוא שאפתן מאוד). כלומר, יש לו מוטיבציה להבין את הבעיה, רק שתמיד נראה לו שהכל בסדר, עד שמגיעות תוצאות המבחן... אבקש ממנו את המבחנים הכושלים לצורך ניתוח.

דליה.ד

New member
אני יכולה רק לומר מנסיוני

כבת של מורה ותיק למתמטיקה שמלמד את כל ילדי (נכדיו) מכיוון שבבתי הספר לא מלמדים אותם נכון. שאני גם חושבת שהדרך הטובה תהיה להכין אותו בתקופת הקיץ לשנה הבאה להשלים חוסרים ולשקם את בטחונו העצמי. העובדה שבעבר תמיד הצליח לא תעמוד לזכותו כי מגיע השלב שבו הילד זקוק לסיוע חיצוני ולהוראה מותאמת.

למעלה