help..

הייתי נותן לך רשימה של אומנים

מתחום ה"בלוז-רוק" שיעשו לך רק טוב בחיים, אבל במחשבה שניה, לאור הבעת דעתך המלומדת על אהוד בנאי, לא נראה לי ששווה להשקיע בך מאמץ... גם התגובה הזאת די מיותרת...

Rusty Cage

New member
אשכרה...

"לאור הבעת דעתך המלומדת על אהוד בנאי, לא נראה לי ששווה להשקיע בך מאמץ..." יאללה מה אתה מתלהב עליה...

One Echoe

New member
קודם כל...

אהוד בנאי הוא בין האמנים הכי חשובים בארץ. שיטמא לך בראש. דבר שני, בלוז רוק? פינק פלויד. תתחילי איתם, לא רק שתתמכרי, אלא כל התפיסה המוזיקלית שלך תשתנה.

Rocky Raccoon1

New member
פינק פלוייד ובלוז רוק?

הפלוייד היו אחת הלהקות הראשונות שעשו רוק ש"ניסה" להתרחק משורשי הבלוז השחורים של אמריקה, חוץ מהסולואים הבלוזיים של גילמור אני לא ממש רואה מה בלוז רוק בהם.

melancholy man

New member
פינק פלויד ובלוז רוק

דווקא לא הייתי אומר על פ"פ שהם התרחקו משורשי הבלוז של הרוק, ההפרדה הזו התחילה כבר אצל אבות הרוק: צ'אק ברי, ג'רי לי לואיס, באדי הולי וכו', כשהוסיפו לבלוז את הקאנטרי והרוקבילי, אבל את הפניה הראשונה המשמעותית מהבלוז למשהו אחר לגמרי, קרתה, כמו כמעט כל דבר טוב ברוק, באמריקה, עם pat sounds של הביץ' בויז, שהשתמשו באקורדים ומבנים מוסיקאלים שלא קשורים בכלל לעולם הרוק, המגמה הזו נמשכה אצל מרבית להקות הפסיכדליה האמרקאיות, וטיפטפה בהדרגה ובאיטיות לבריטניה, כאשר פ"פ ולהקות המחתרת הלונדונית האחרונות התחילו ליצור מוסיקה פסיכדלית בהשראת ההרכבים האמרקאים, גם הביטלס, שעשו מעבר קל יותר לפסיכדליה רכה, התרחקו מידיי פעם מהבלוז (במקביל ללהקות המחרתחת הלונדונית). בעוד באמריקה חזרו לפולק ולאחר מיכן גם לבלוז רוק, בבריטניה התחיל לצמוח ז'אנר חדש, שהושפע מפסיכדליה: רוק מתקדם, להקות הפרוג הושפעו בין השאר מ Days of Future Passed של המודי בלוז, שהתבסס על מוסיקה קלאסית בשילוב רוק ועל הרכבים כמו the nice ואחרים ששילבו ג'אז וכן על פולק בריטי והתרחקו בהדרגה מהרוק ומהבלוז (והגיעו בחלק מהמקרים כל כך רחוק מרוק כקשה להגדיר את חלק מהלהקות הללו כלהקות רוק בכלל). דווקא פ"פ שרבים מיחסים אותם בטעות לעולם הרוק המתקדם, לא זנחו מעולם את הבלוז, בעוד שפ"פ כמו להקות אחרות ניסו סוגים שונים של מוסיקה, תמיד הייתה קיימת אצלהם דיכוטומיה, כלומר, שני צדדים של יצירה החיים במקביל: גיטרות וקצב של בלוז מצד אחד והשפעות ג'אזיות וקלאסיות מאידך. צליל הגיטרה של גילמור הוא דומיננטי מידיי מכדי שאפשר יהיה להתעלם ממנו כלא חשוב והגיטרות של גילמור נטעות עמוק בתוך הבלוז.

Alice Kobain

New member
ok.. הבהרה!

אני לא שונאת את אהוד בנאי, להפך, הייתי בהופעה שלו והוא משתמש בכלים שלא הרבה אמנים בארץ משתמשים בהם, והמוסיקה שלו סבבה לחלוטין התכוונתי שהלכתי לאנשים ושאלתי אותם על רוק הנוטה לבלוז, ולא ידעו מה להגיד לי, וזה טיפשי
שאתה שואל מישהו אם הוא יכול לתת לך הכוונה לרוק בלוז והוא אומר אהוד בנאי, אז שקט. ואני שומעת פינק פלויד כמובן.. מי לא מכיר אותם..?? בכל מקרה תודה

slallum

New member
לא יודע מה את מכירה.. אבל =]

אני אמליץ לך על Yes, להקת פרוג מטאל מדהימה (וואי רק דיברתי והרשימה שלי עברה ל-Hold On שלהם
), גם King Crimson חביבים ביותר
Black Sabbath טובים, גם Dio, אבל הוא אולי נחשב האבי מטאל.. =\ וכמובן ה-Rolling Stones =]

orrrrrrrrr

New member
אממ "אולי נחשב"

לומר שדיו הוא אולי נחשב "אבי מטאל", ומה עם השבת השחורה? כלבים? "השבת.." מלבד היותם מ-אבי האבי מטאל, הם לקחו את רעיון המגמה בכמה צעדים קדימה, בין היתר הדבר מתבטא בזריקת הניצוצות הבלוזים שבאלבומים הראושנים. DIO השדון החביב עלי בעל הליריקה ההפוכה, הסוריאליסטית, והשנויה. האבי מטאל מותאם. הוא עדין מחכה למשיח שיציל אותו? :)

slallum

New member
בלאק סאבאת' לא נחשבים רוק כבד?

טוב, אז לא
ולמה אמרת שיש לדיו ליריקה הפוכה? למה אתה מתכוון?

Vdrums

New member
יפה מאוד.

וויט סטרייפס ושירים טובים זה לא משהו שהולך ביחד. לדעתי פשוט אחד הדברים הגרועים ביותר ששמעתי. יש כאן מספיק המצלות לרוק משובח, אל לך להרוס את אוזניך בזבל עופות.

Rusty Cage

New member
אעעע ('סעמק עם הנושא הזה)

רוק בלוזי- ג'ימי הנדריקס
ולד זפלין...דההה
ובעצם גם דיפ פרפל. ודה דורס. משו בסגנון אליס אין צ'יינס שנראה לי שתאהבי: סאונדגארדן, פרל ג'אם, מוד'ר לוב בון, מדהאני (מזכירים את נירוונה טיפה), סקרימינג טריז וכו', כי גראנג' זה טוב. וויט סטרייפס-אכן זבל עופות, כמו שמנהלנו היקר ציין. חבל על הזמן שלך, שמעי הרבה הנדריקס במקום:) ואני מוסיפה להמלצות שליאת ג'ף באקלי (סתם בלי קשר, פשוט רוקי רקון (הזכיר לי אותו שהמליץ על ג'ף בק.) ופיית' נו מור, כי מייק פאטון מלך.

Alice Kobain

New member
וואי תודה! אבל למה זבל עופות? ../images/Emo6.gif

אני לא אוהבת את כל החומרים שלהם, רק נבחרים כי בתכלס, כמה וויט סטרייפס אפשר לשמוע? זה נמאס עליך בשלב מסויים ואכן אני אקשיב לכל מה שהצעתם לי תודה
את האמת, לאחרונה התאהבתי בגראנג', זה התחיל עם נירוונה,עבר לאליס אין צ'יינס ולסאונדגרדן (שתמיד הייתה לי חיבה אליהם האמת..) אבל ישר כששמעתי את ג'ניס התאהבתי
רק אם אפשר, אתם יודעים לרשום את כל מה שציינתם באנגלית? כי אני רוצה להוריד כמה שירים מכל אמן ולראות מה אני אוהבת ומה אכן שווה לקנות. 10x

למעלה