שרשרת עם דולר...
איין ראנד - המחברת, נולדה ברוסיה והיגרה לארה"ב. נראה שהשנים במדינה בה כולם מרוויחים אותו הדבר , לא משנה אם הם מנקי רחובות או פרופסורים לפיזיקה , מדינה בה המוטו הוא עבוד כפי יכולתך קבל לפי צרכייך . השנים האלו עיצבו את מחשבתה שהדרך הטובה ביותר לאנושות להתנהל ולהוציא מעצמם את הטוב ביותר , היא לדעת שהאחריות המלאה לגורלם מוטלת על עצמם בלבד ולא על החברה. או במילים פשוטות , אני בתור עובדת לא צריכה לשלם מיסים (מעבר למיסים שהם לטובתי הישירה אולי) , כי המיסים מממנים נכים , זקנים , מובטלים מאונס ומרצון וכו´. המטרה היא שכל אחד ידאג לעצמו ואם אני עובדת קשה , הכסף שלי ואני לא צריכה לתת אותו לאף אחד. המניע כאן אינו קמצנות או רשעות , אלא האמונה שזוהי הדרך הטובה בסופו של דבר גם לעובד וגם לנזקק...(מכיוון שלשיטתה רוב מוחלט של הנזקקים גרמו זאת לעצמם במו ידיהם) על פי גישתה צדקה למשל היא אחד המשחיתים הגדולים של החברה. וכך גם מענקים למינהם. הגיבורים של הספרים שלה הם לרוב אנשים שבנו את אמפריית חיהם מאפס מוחלט הודות לתבונה , עיקשות , התמדה , נחישות ועבודה קשה. הם קשוחים ולא מרחמים לעולם על אף אחד , ומניעהם טהורים ושקולים. אנשים שלקחו את דבריה לליבם מתאפיינים היום בשרשראות עם תליון של דולר לצוארם , ויש כאלו שבמוצהר לא משלמים מס הכנסה ואי לכך נכנסים ויוצאים מהכלא חליפות....(כן כן גם כאן בארץ !) אני לא מכירה אותך ולא יודעת אם תדמית זו נחשבת בעינך לטוב או רע. אני מניחה שהאמת כמו תמיד נמצאת איפשהו באמצע....