HELP!!!!!!

באלי23

New member
HELP!!!!!!

למי שזוכר פניתי אליכם לפני הלידה. ילדתי לפני שבוע נסיכה קטנה ומקסימה . היום עשינו לה את הגבס הראשון בבי"ח העמק. אבל כשחזרנו הביתה הילדה הפכה להיות מאוד ישנונית. בד"כ היא מתעוררת בבכי כל 3-4 שעות לאכול ,ונשארת ערה כחצי שעה לאחר האוכל עד שהיא נרדמת שוב.והיום הא ישנה 6 שעות ברצף והיה לי מאוד קשה להעיר אותה לאכול ולהחזיק אותה ערה בזמן האוכל.היא לא בוכה ולא נראה שמשהו מציק לה ואין לה חום. אבל אני ממש לא רגועה. ואני לא יודעת אם ישנו קשר בין מצבה לבין הטיפול היום. להתייחסותכם אודה מראש. אמא מודאגת...

פרלמנים

New member
בוקר אור../images/Emo140.gif

קודם כל מזל טוב!
איך הקטנה? איך הייתה הלידה? לגבי מצבה של התינוקת: האם היא אוכלת מספיק, עולה במשקל? אתמול היה יום חם, האם אכלה מספיק? (יונקת?) תעשי לך הרגל: לבדוק טובטוב מיד אחרי כל גיבוס וגם כעבור שעה-שעתיים שאין סימנים מחשידים: אצבעות מכחילות/קשות לחץ של הגבס וכו'... לנו היה גבס אחד לוחץ מדי אחרי הניתוחון, גילינו את זה עוד בביה"ח ... סידרו את זה צ'יק צ'ק. חשוב מאוד-אצלנו הגיבוסים היו כ"כ מתישים את דניאל כי הוא היה צורח את נשמתו, אז ביום של הגיבוס הוא היה עייף וישנוני יותר מתמיד במהלך רוב היום בגלל זה, והיה כמעט כל היום על הציצי. אם זה יימשך היום אולי תקפצי לטיפת חלב או לרופא ילדים שיבדוק, אבל בלי לחץ, כי תינוקות בני שבוע משנים כל הזמן את התנהגותם ואת הרגלי השינה שלהם... יכול להיות שעייפתם אותה אתמול יותר מתמיד? יכול להיות היא קצת הפכה יום ולילה או שסתם היה לה חם אתמול (אל תלבישו אותה במיליון שכבות כי כבר אביב בחוץ... תעדכני! יום מקסים, ג'סיקה

sigis7

New member
בקר טוב ומזל טוב!../images/Emo24.gif

לפני הכל, אני מקוה שאתן מרגישות טוב! הכי חשוב מעבר לכל דבר אחר, זה שתנסי לשמור על רוגע ומצד שני שתמשיכי להקשיב לתחושות שלך, למרות שזה לפעמים די סותר כי אנחנו נוטות (ובטח שאני) להלחץ מכל דבר שנראה לנו מחשיד.מה שג'סיקה כתבה לך הוא גם מה שהתרחש אצלינו בכל פעם אחרי הגיבוס ובכלל הילדים שלי בתחילת הדרך הם בכיינים וצרחנים שלא בדיוק יודעים לישון, ולכן אני תמיד קיוויתי שישנו עוד קצת.לא נראה לי שההתנהגות שלה קשורה לגיבוס, אלא א"כ קרה מה שג'סיקה כתבה עליו: אצבעות כחולות וכו'.האם הקטנה היתה שונה עד לגיבוס? האם נראה לך שמשהו בהתנהגות שלה השתנה? האם בלילה היא התעוררה הרבה ואז יתכן באמת שהיא מחליפה יום בלילה.האם הטיטולים רטובים?החדר לא חם מדי? רק לצורך הרוגע הנפשי הייתי מרימה טלפון לאחות טיפת חלב שלכם(אם היא רגועה ולא מהמלחיצות) או לרופא הילדים שלכם. בעיקרון יש מקרים שהקטנים פתאום תופסים חרופ של כמה שעות, ואם היא לא אפטית ונראית רגילה הייתי ממשיכה לעקוב אחריה כמו שאני עוקבת אחרי כל תינוק/ילד שלי ורואה אם דפוס השינה/אוכל חזר לתיקנו או שמה משהו חריג.שולחת לך במסר את מס' הטלפון שלי אם את זקוקה תתקשרי!!! יום רגוע ונפלא, בתקוה לדברים טובים!

vered43

New member
מזל טוב ../images/Emo65.gif

הי, את מעיין גיבסנו שבוע אחרי הלידה. בשבוע הזה היא היתה כ"כ ישנונית לפעמים, שהייתי שופכת עליה קצת מים כדי לראות שהכל בסדר. (הגדול היה מאד עירני). וזה בכלל לא היה קשור לגבס. אז נכון שאת לא יודעת אם זה קשור לגיבוס, אבל נסי להתחקות אחר מזגה של הקטנטונת. יכול להיות שמטבעה היא קצת פחות עירנית. הרבה נחת..

גם אצלנו

הילד תמיד היה ישן הרבה אחרי הגיבוס. אולי זו היתה הדרך שלו להתמודד עם העניין.

הזכרת לי שגם אצלינו זה היה כך

שינה ארוכה אלרי גיבוס. כמובן שאל תהססו ללכת לבדוק אם זה לא עובר אחרי כמה זמן. בהצלחה ותעדכנו מה קורה היום בבקשה. עידית וכמובן כמובן מ ז ל ט ו ב (-:

זהבה29

New member
המון מזל טוב

הבת שלי בת עשרה וחצי חודשים ואני זוכרת את הלחץ העצום לאחר הגיוס. ההנחיות שאנחנו קיבלנו היו לשים לב במיוחד לצבע האצבעות ומדי פעם להגביהה את הרגליים כדי לעזור בהזרמת הדם,אם יש לך ספק כדאי לפנות להתייעץ, מכיוון שהחרדות מתישות מאוד. רוב הסיכויים שהכל בסדר. המון הצלחה זהבה. טיפ נוסף :תבדקי אם נוח לה יותר לנוח בפוף אשר מאפשר את ההגמשה של הגוף למרות הגבס, גם עישוי עדין באצבעות הרגליים מומלץ. תמשיכי לעדכן ולהתייעץ.

למעלה