Here we go again...

קרלטון

New member
Here we go again...

אוקיי, אז אחרי ההפיכה הצבאית הקודמת בתאילנד (שהיה לי הכבוד לגור שם כאשר התרחשה), היה לנו הרבה בלאגן, ראש ממשלה אחד שהעיפו אותו, מפגינים אדומים לטובתו שעשו מהומות והפגנות, אחותו שעלתה לשלטון, מפגינים צהובים שניסו להעיף אותה ולהשבית את בנגקוק, ברקע שחיתויות מכל הצדדים, מכוניות, אורז ומה לא.... אם מה שכתבתי כאן לא נכנס בתור סקירה פוליטית ברורה, אני מתנצל, היריעה קצרה לסקירה כזאת (גם אם הייתי מבין את הדברים ברמה שתאפשר לי לכתוב אותה), ובכל מקרה, הדברים קצת מתגמדים לנוכח החדשות מהיום - הנוכחות הצבאית של הימים האחרונים הפכה להפיכה צבאית דה-פקטו היום, כולל עוצר לילי וסגירת בתי ספר עד סוף השבוע.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4522821,00.html

אז מה זה מעניין את הבודדים מאיתנו שתאילנד רלוונטית לגביהם בתור אופציית השקעה גרידא ולא מעבר לכך? מה יעלה? מה ירד? מה יקרה לתנודתיות?

הייתי מסתכל על שני דברים מיידים בתור התחלה - שער חליפין של הבאט מול הדולר / מטבעות גדולים אחרים, והסימבול THD, אשר עוקב אחרי חברות תאילנדיות גדולות אחרות. כרגע, לא נראה שהאירוע הנוכחי יצר איזשהו זעזוע יוצא דופן בשניהם. הבאט חלש כבר יותר משנה על רקע אי הוודאות הכללית. אולי התערבות הצבא תתפס אף כגורם מייצב.

קרלטון

New member
הצבא מפעיל את המדינה

דרך המערכות הקיימות, במשך תקופה שיכולה להימשך כמה שנים, עד שקובעים לבחירות ("דמוקרטיות" יותר או פחות). בפעם האחרונה לא זכור לי שהיה עוצר לילי או בכלל, גם הפעם אני מאמין שהוא לא ימשך יותר מכמה ימים. ברמת האזרח, לא הורגש איזשהו שינוי חוץ מנוכחות צבאית ברחובות. לא היו שינויי חקיקה שמשפיעים ברמת הפרט, שלילת זכויות או משהו כזה... התיירות המשיכה להגיע, העסקים המשיכו לתקתק, חיי לילה המשיכו להשתולל...

למעלה