Het geboren kuikentje (אפרוחון נולד)

Noga Lavie

New member
Het geboren kuikentje (אפרוחון נולד)

לפני כשלושה שבועות התבשרנו שבשיכבתה של זיו יערך שבוע הכשרון, בו כל תלמיד מציג את כשרון משלו, כאשר כל דבר יכול להיות כשרון. זיו, כזיו, התביישה להציג כשרונות שדורשים יותר מדי אינטרקציה והופעה מול הכיתה. אי לכך ובהתאם לזאת, נבחר כשרון הציור לייצג אותה, ולא סתם כשרון ציור, אלא כשרון ציור סיפורים. זה בדיוק קרה אחרי שסיימנו לעשות סדר בחדרה, וציורים משנתיים קודם נאספו לקראת איסוף קרטונים. למזלה, הקרטונים עדין היו בבית, ולאחר בדיקת המוני דפים, הצלחנו לאסוף מספר דפים שהציגו סיפורון של אפרוח בוקע מהביצה. היו כמה חורים בעלילה, וזיו מיהרה להשלים אותם, כמו גם להכין דף נושא עבור הכריכה.
במשך שבוע וחצי היא התאמנה בלהציג את החוברת הקטנה שלה, עם נאום מובנה מדוע אינה הולכת לצייר בכיתה (כי צריך לחשוב הרבה על כל סיפור, והיא צריכה להיות לבד כשהיא הוגה בכך). כמובן שמהלחץ היא שכחה חצי נאום (כנראה את כל החלק על כך שכשרונה הוא ציור סיפורים, ולא ציור בעלמא), ובסוף המורה ביקשה ממנה לצייר בכל זאת משהו על הלוח. בכיתתה של זיו מצלמים פחות מהכיתה השניה, אז אין לנו תמונות שלה מציגה את החוברת שלה.
לקח לי עוד שבוע לצבוע את כל צילומי הדפים, אבל סוף כל סוף צלחתי את המשימה, וזה הזמן להשוויץ (אני מנסה להעלות גרסאת מקור וגרסא צבועה).
(ואין הרבה פרשנויות לתלות בנושא הסיפורון, כי זה באמת מה שהצלחנו לגרד, ולא בהכרח מייצג את סיפוריה המגוונים, מלאי החיות הדמיוניות שלה.)



 

Noga Lavie

New member
עמוד ראשון

"תראה, הטלתי ביצה" אומרת אמא צפור לאבא צפור.



 

Noga Lavie

New member
עמוד שני

הם הגדילו את הקן, כדי שיהיה חם ונעים לביצה שלהם, ושמרו עליה.



 

Noga Lavie

New member
עמוד שלישי

כשהגיע הזמן, אמא צפור לקחה בזהירות את הביצה ועפה איתה ל-geboorte plaats (מקום לידה? בית חולים?).



 

Noga Lavie

New member
עמוד חמישי

האפרוחון בקע מהביצה.
"איזה חמוד" אמרה אמא ציפור, ואבא ציפור הביט בגאווה.



 

Noga Lavie

New member
עמוד שישי

מדריך לגידול אפרוחים הראה לאבא ואמא את הדרך למקום המיים (אלו ציפורים שיודעות לשחות, אז אבא ואמא צריכים ללמד את האפרוחון לשחות).



 

Noga Lavie

New member
עמוד שביעי ואחרון

המדריך השגיח כשאבא ואמא לימדו את האפרוחון לשחות.
האפרוחון רק התחיל ללמוד, ולכן אבא ואמא שוחים על ידי ציפה על המיים, בעוד האפרוחון רק מחזיק את ראשו מחוץ למיים.



 

יסמין@

New member
מדובר

בצביעה בצבעים (מאיזה סוג?) או שאת סורקת את הציורים וצובעת בפוטושופ?
 

Noga Lavie

New member
אני מצלמת

חותכת מה שלא צריך מהתמונה (קמטים/קרעים/כתמים וכד'), צובעת בתוכנת paint (תוכנה חינמית שהגיעה עם המחשב).
אם זה מוצלח במיוחד בעיני, מדפיסה בחנות צילום כתמונה ושומרת באלבום יעודי לציורים מעובדים.
את אלו אולי אדפיס בבית על דפים רגילים, ונקשור אותם יחד, כפי שהחוברת המקורית הוראתה בביה"ס.
 

Noga Lavie

New member
תודה

לא בדיוק כרכנו, אבל הציורים הוצלו מפח מחזור הניירות אליו היו אמורים להשלח, ונקשרו יחדיו בסרט.
 

fatfat

New member
זיו מוכשרת בציור ברמות.

ומעניין לשמוע מדוע את צובעת את הציורים שלה? מדוע לא לתת לה לצבוע כרצונה או פשוט
להשאיר את זה כרישום בשחור לבן?
 

Noga Lavie

New member
הציורים עצמם נשארים בדיוק כפי שהם

זיו אוהבת לשרבט במהירות, צביעה דורשת זמן נוסף, והיא כבר רוצה לעבור לציור הבא. מעט מאוד ציורים זיו צובעת בעצמה, ובאלו איני נוגעת כלל, גם לא בעיבודים על המחשב. אין זה משנה לצורך העניין אם זה ציור על נייר או בגיר על לוח. אם היא צובעת, אני משאירה לה את בחירת הצבעים, מה לצבוע ומה להשאיר ריק מצבע.
אני צובעת אך ורק את צילומי הציורים (נייר או לוח), רק את אלו שאני בוחרת לעבד כפעולה שלי, כאשר צילומי ציוריה של זיו נשארים במצבם המקורי. זיו אוהבת את עיבודי הצבע של ציוריה, ולעיתים מוסיפה להם עיבוד משלה. בדוגמא רואים ציור מקורי שלה, צביעה שלי, ואז עיבוד נוסף של זיו -מחיקת מקור, והוספת קשת בענן מסביב לעין (לא בטוחה באיזה סדר התמונות יעלו).

עיבודי תמונות הוא משהו שאני עושה באופן קבוע ל(חלק מה)תמונות שאני מצלמת, לאו דווקא לציוריה של זיו. זיו יודעת היטב שהעיבודים הם יצירות שלי, ולא שלה, אלא אם היא באה להשתתף בהם באופן פעיל (כבדוגמא).





 

een ogenblik

New member
תודה

(תפוז לא איפשר לי להודות כנגה, אז אני מודה בתור בפרסונה האחרת שלי.)
 
למעלה