Hey all - an Army question

Mr Snufkin

New member
Hey all - an Army question

Hey my name is Asaf Lubin, I'm 18 from Rishon Le-Zion, Israel. I'm here in the name of a friend of mine, Matt Hoffman, hes 18 and lives in one of Boston's many suburbs. Matt considers doing Aliyah after finishing college in the states (probably by 2009, he will be around his early 20s). One of his concerns regarding Aliyah is about the army service he will be obliged to undertake. So does anyone know how long a service he will have to do, like what does the law says? and how is this period being calculated for new Olim?.... Also do any of you know of special programs being offered by Zahal to Olim, specifically from the states, like lets say in intelligence (a need of english speakers) or anything of that nature? Thanks so much for taking your time to read this Toda Raba.... Asaf, Israel

odelial

New member
an answer../images/Emo178.gif

הי אסף אני עונה לך בעברית, למרות שהפורום מנוהל רק באנגלית אבל זה מסובך אז אני אכתוב בעברית. ראשית, עד 2009 אלוהים גדול ובינתיים יכול לפרוץ שלום מרהיב בינינו לבין שכנינו ולא יהיה צריך לשרת בצבא אבל... בהנחה שהמצב ישאר כך, אם החבר שלך זכאי על פי חוק השבות, לא מוגדר כקטין חוזר או אזרח עולה זאת אומרת לא נולד בארץ, לא נולד לאזרח ישראלי, לא הורד מהארץ ע"י הוריו לפני גיל 14 (אמרתי לך, זה מסובך), אז אם יוכר כעולה חדש יחושב משך הגיוס כך (נכון אך ורק לגבי היום, הצבא עצמאי בדרישות שלו לפי המצב). הצבא מסתכל על שלושה גורמים: גיל ההגעה לארץ (בכל סטטוס), פרופיל רפואי ומצב משפחתי ביום הגיוס (!). ישנה טבלה שמפרטת משכי גיוס באתר של אכ"א בצה"ל ואתה יכול להסתכל. אבל, צה"ל משנה את הטבלה הזו כל הזמן ובוודאי שבשנת 2009 הטבלה תהיה שונה לחלוטין מהיום. מצרפת את הקישור. להת' אודליה

Mr Snufkin

New member
That was quick....

Thanks so much for the info. helped a lot and I want to second your hope for a peaceful Israel by 2009. ובעברית - באמת תודה רבה, אני רק מאוכזב מעצמי - אני באתר של אכ"א המון אני ממש לא יודע איך לא קלטתי את הכותרת "מידע לעולה חדש"... בכל אופו באמת תודה....
Asaf, Israel

odelial

New member
because...

בגלל שהאתר שלהם אינו בנוי לתלפיות.... בכל מקרה, שלא תתחייב על שום תשובה שקשורה לצה"ל לחבר שלך, צה"ל עצמאי ומחליט לפי הצרכים שלו, אם ישנה מתיחות בשטחים או משהו כזה והם צריכים כוח אדם לשמירות וכאלה, תוך יום הם משנים את משכי השירות וזה יכול לגרום עוגמת נפש לעולים חדשים שאינם מוכנים לזה. בנוסף, צה"ל אינו מגייס עולים חדשים בשנה הראשונה מיום עלייתם. המטרה היא לאפשר התאקלמות, הסתגלות וזמן ללימוד השפה באולפן. להת'

למעלה