hey you?

Blackpanter1י

New member
מישהו יכול להגיד לי מה אומר המסר

האחורי בשיר Empty spaces backwards message:] "Congratulations, You have just discovered the secret message. Please send your answer to 'Old Pink', Care of the funny farm, Chalfont..." - Spoken By Roger [...interrupted...] "Roger, Caroline's on the phone..." - Unknown Voice What shall we use To fill the empty spaces Where we used to talk? How shall I fill The final places? How should I complete the wall

FakePlasticTree

New member
hey you?

שלום לכל חברי פורום פינק פלויד היקרים. התחלתי להתעמק יותר במוזיקה של פינק פלויד לא מזמן וראיתי גם את הסרט 'החומה'. עכשיו שאלתי היא כזאת: מדוע hey you לא נכלל בסרט? או שהוא כן ואני פספסתי.. אה כן, ועוד שאלה קטנה. ראיתי שהוזכר כאן השם ג'ראלד סקארף בהקשר לתמונה מהסרט החומה. מיהו ג'ראלד? סליחה על הבורות :] בטח יהיו לי עוד שאלות בהמשך, פשוט אין לי כוח להיזכר בהם עכשיו :] תודה חבר'ה.

רותם ע

New member
לפי מה שאני הבנתי,

זו מחווה של ווטרס לביטלס, עם המסורת של paul is dead והמיתוסים המסתוריים סביב פול מקרתני מה הוא ניסה להביע עם המילים האלה- אין לי שמץ

הי פנתר שחור,

לא ברור למה היתה כוונתו של ווטרס. יש שחושבים, כפי שנאמר כאן, שזו היתה בדיחה פרטית שלו, התייחסות לאוהדים המחפשים הארה מתחת לכל אבן, ומקשיבים לאלבומים בכיוון ההפוך בנסיון למצוא מסרים חבויים. אחרים חושבים שיש כאן התייחסות לסיד בארט, שכן funny farm זה “בית משוגעים” בסלנג אנגלי. בכל מקרה, נראה לי שווטרס הקליט את הקטע באופן אימפולסיבי, לא מתוכנן מראש: “קרוליין”, המוזכרת בסוף, היתה אשתו של ווטרס באותה תקופה.

FakePlasticTree

New member
וגם תמונה קטנה

הנה תרומתי הצנועה והקטנת מימדים לפורום :] גיף של עטיפת דארק סייד עם כוכב נופל שהוספתי אולי זה יהיה שימושי למישהו... *כל הזכויות שמורות* (על הכוכב כמובן) חחח

amitexc

New member
השיר לא נכלל

כי הוא "על" החומה. ולכן השירים מדברים על החומה ולא על שום יצירה מדיסק אחר. בסרט רואים בעיקר את המניעים "לבניית" החומה ולא על געגועים ועל רצונות. נק' נוספת דבר שמחזק את הקשר של פיניק לווטרס הוא שבאמת ווטרס שואל בשיר MOTHER את אימו האם לבנות את החומה,הכוונה להתנתק כמו פיניק. ולפי דעתי ווטרס ראה את מצבו של סיד כמצב שהיה באפשרותו להגיע אליו אם הוא לא היה חזק מספיק. הסרט בעצם מדבר על בעיותיו של ווטרס עם תוצאות אפשריות. משום מה לא מסתדר לי עניין סיד בסרט,ונראה יותר שווטרס מחזיק מעצמו בגלל שהוא לא הגיע למצבו של סיד ואפילו שחיו יותר קשים ומלווים בטרגיות גדולה.

oribarak

New member
הנה התשובות

hey you לא נכלל בסרט מכיוון שווטרס חשב שהוא לא כל כך קשור לעלילה והוא לא יתרום לסרט או משהו כזה..ציף תענה לך על זה בהרחבה(המנהלת שלנו), ג'ראלד הוא צייר והוא צייר את התמונות לחומה...אני חושב שמישהו אחר צייר את דארק סייד וכל שאר האלבומים אבל אולי גם הוא

../images/Emo3.gif אין לי שמץ

מדוע השיר לא הופיע בסרט. אני אפילו לא זכרתי שהוא לא הופיע בסרט. ישנם כמה ספרים שיצאו על הסרט (והיצירה) ואולי התשובה מופיעה בהם. אין לי אותם, אבל לדניאל (flowerboy) יש, כך שאולי הוא יוכל להציץ בהם ולתת תשובה. לגבי השאלה השניה: ג'ראלד סקארף היה המאייר שצייר את עטיפת “החומה”, והיה גם האחראי לציורים בסרט. . סקארף הוא קריקטוריסט במקורו, ו-ווטרס פנה אליו שיאייר את היצירה כי אהב את הביקורת הפוליטית שבקריקטורות החריפות שלו. כמעט כל אלבומי הפלויד עוצבו גרפית ע”י סטורם תורגרסון, אמן שהיה חבר-ילדות של גילמור, בארט ו-ווטרס מקיימברידג'. האלבומים היחידים שלא עוצבו על ידו הם “החומה”, ו-The Final Cut

שאלה

איזה שיר בדיסק The Wall מופיעה השורה am i too old? is too late? או לפחות משהו כזה, נדמה לי שזה בחלק השני מישהו יודע.....?

רותם ע

New member
the show must go on

הדיסק השני, שיר 7

למעלה