Hi-tech vs. Lo-tech

illustrator

New member
Hi-tech vs. Lo-tech

במקרה נתקלתי בסידרה מצויירת יחסית חדשה של האוונג´רז, וראיתי שכולם קיבלו חליפות משוכללות, עם שריון וקסדות וסכינים ופותחן קופסאות ומה לא... וסיקרן אותי מה בעצם יותר "מגניב". המראה הקיברנטי של Cable, או החייתי של Wolverine? באטמן הרגיל, שכולנו מכירים, או בחליפה המשוכללת שעזראל לבש כשהחליף את ברוס וויין כלוחם המכונף? דעות?

TazMan

New member
אני מאוד אהבתי את Batman המחודש

לא ש Batman הרגיל כל כך רע (נהפוכו - הוא מצויין), אבל אני מאוד אהבתי את החליפה החדשה ש-Azarel לבש (אני חושב שזה היה Batman #500), ואני חושב שברוס ויין היה צריך לשמו אותה ל"אירועים מיוחדים". דרך אגב - סידרה מצויירת של ה - Avengers? איפה ראיתה את זה? אני אשמח לקבל לינקים ומידע...

תראה....

חליפות משוכללות שעושות גם מטלות בית ותולות אור חג מולד, הם דבר חביב, אך מוציא את כל הבעייתיתיות מהעלילה. זה כמו מגיוור שיכול להכין פצצה המחוט דנטלי, אבך, ומשחת שיניים ריקה. זה מאבד את הקסם כי קל יותר לגיבור להיחלץ ממצבים... אחרי שנים של קומיקס...קשה מספיק להתעניין בקרבות כ"כ דומים אחד לשני...אז להוריד את רמת האקשן? למה? כמובן תמיד יש את הבעיה שבה החליפה נהרסת ולפתע כל הדברים שפעם הגיבור עשה בקלות, נהפכים להיות קשים יותר, אבל חליפות אלו הם פרקטקלי בלתי ניתנות להריסה. אני תמיד יעדיף את התחפושת בד הישנה... מה שגרם לי לא לאהוב באטמן כמובן. כן, יש לו יכולות לחימה, אבל גם לג´אקי צ´אן יש. מה שמיחד אותו זה כסף...ואותי זה לא מרשים במיוחד.

chatenoire

New member
מה רע בקצת בשר?

רובוטריקים זה קונספט אחר לגמרי, שעובד מצוין בתור עצמו. יצורים גדולים ומכניים שיורים כל מיני דברים מכל מיני חלקי גוף ויכולים להרוג ע"י סנוור עם אחת מפלטות המתכת (הבלתי חדירה, לא-מעלה חלודה, מבריקה באופן תמידי ומגיעה בחמישה גוונים מטאליים מרהיבים) שלהם. יופי. אבל כשמדובר בבני אדם, למה לא לנצל את הפונקציות שהם יכולים למלא? הם אמנם לא הופכים את עצמם לכלי רכב שונים ומנהלים מלחמות מכניות עצומות-מימדים, אבל כאן טמון היופי: קרב פנים מול פנים אנושי תלוי רק ביכולות הפיזיות של המשתתפים בו - כוח, גמישות, ידע, אלתור...אני מוצאת את זה יפה יותר מלחזות בפיצוצי ענק וקלאנגים של מתכות מתנגשות. וכמו שכבר הזכרתי בנושא, מה רע בקצת בשר? צורות גאומטריות זה נורא מרגש, אבל איך הייתה נראית הסצנה בין קאטוומן לבאטמן (ואני מדברת על הסרט, עמכם הסליחה) אם היא היתה מנסה לתקוע את טפריה בשריון האדמנטיום התלת-שכבתי שלו?

green lantern

New member
תלוי בעת הצורך

אף פעם לא חשבתם לעצמכם.. אוייש אני צריך עכשיו איזה פותחן קופסאות אלקטרוני בעל קרן טרמית תלת מחושית
מז"א לא
תשמע אם הוא יהיה רובוט עצום מימדים (מהסגנון שהוקמשין היה מביא לכאן פעם) אז מה הכיף בטבעת... אבל אם יש לו חליפה סטייל איירו מן (הלקאסי לא הענקי) זה יהיה נחמד... כמובן שלא יהיה צורך באף אחד מהדברים שם.. אבל החליפה עשויית שלוש שכבות של אדמנטיום נחמדה

בדיוק הקטע! גיבורים צריכים אתגרים!

אז הוא יצטרך למצוא תחליף לפותחן האלקטרו מגנטי בלה בלה משו משוכלל בלה בלה הזה. ואז אנחנו ניהנה יותר מהקומיקס. זה ברור לא?

TazMan

New member
Bell יקירתי, היית מעדיפה T-shirts

...ו shorts? הרי חלק מהרעיון של סופר גיבור זו החליפה. בין אם זה טייץ צמוד (DareDevil Superman ו - Spiderman) או חליפת מתכת תלת שיכבתית (Iron-Man ו - BatMan). אני, אישית, מאוד נהנה לראות Origins חדשים של דמויות מוכרות עם תלבושות או חליפות חדשות לחלוטין. מצד שני, לראות את Woolverine עם ג´ינס ומעיל עור, שולף את ציפורני האדמנטיום זה גם תענוג לא קטן, אז אני חושב שיש כאן מקום גם לסופר גיבורים עם בגדים רגילים, וגם לסופר-גיבורים עם חליפות למיניהן. דרך אגב - למישהוא יש שם יותר קצר בעברית למילה : "סופר-גיבור או גיבור-על"?

בסכ"ה ציינתי את טעמי.

מעולם לא אמרתי לוותר על כל ייחודיות בתלבושת. רק כל הגאג´טס האלו הורסים לי. זה הכל. סתם נשמע מסובך, נראה מסובך, אבל מוריד את האיכות של הגיבור. זהו.

rusty2223

New member
אפשר לקרוא לסופר גיבורים ככה!

סופר גיבור=סו"ג/ה גיבור על= ג"ע/ה איש/ה עם יכולות מתקדמות+א"עים/ם (אם אני מדבר שטיוית זה בגלל שלא ישנתי בלילה מקווה שתבינו)

מכירה את התופעה...

אבל למה באמצע שירשור בלי שום קשר? טוב. תהנה...אבל המנהל לא יהנה מזה...

ויאגרה

New member
תגובה

לפי מה שהבנתי, הסידרה הזו הייתה גרועה והורדה מלוח השידורים כעבור זמן קצר. חוץ מזה, לפי דעתי, לא המראה והחליפה חשובים, אלא מה שאפשר לעשות איתם.

להפך....

מה שחשוב זה מה הגיבור עושה, ומה היכולות שלו. זה מה שגורם לך להתעניין בו. החליפה והעזרים שלה וכל הגאג´טס רק מורידים מערכו של הגיבור כשה הוא בלעדיה. תחשבו שאם לבאטמן הייתה חליפה כ"כ משוכללת מההתחלה, הוא היה חצי מתנוון מבחינה גופנית. לא שהוא לא יוכל לזוז, רק לא במהירות ובמיומנות שהוא יכול עם החליפה היחסית, ואני חוזרת יחסית לא משוכללת שלו. מעולם לא אוהב את באטמן כי הוא מאד תלוי בחליפה שלו ובמכונית שלו, ואלו דברים שאפשר לקחת. אני משערת שגם את הכורים אפשר לקחת, אבל ההבדל הוא שקסת הקורים כן נגמרת, והחליפה של באטמן לא נהרסת. הבאטמוביל כן נהרסת, אבל אז יש את האופנוע, והרחפת ומיליון כלי רכב אחרים שמגיעים על לסקטים. באטמן יכול להתמודד עם אתגרים בקלות, מה שגורם לי להעריך אותו פחות ולהשתעמם מהעלילה. הבנתםעכשיו?

זה לא רק ענין של טכנולוגיה...

מכירים את הדמות של אנג´לה (זאתי שהופיעה בהתחלה בספון אח"כ קיבלה מיני סדרה וגם עשתה קרוסים עם ARIA...). בכל מקרה, אנג´לה היא בתפר שבין סופר גיבורים לבין דמויות דמיוניות ויצירי שמים אחרים. לאנג´לה יש מין סרט כזה שמסוגל בזכות עצמו לעשות בערך חצי מהדברים שהיא רוצה לעשות (משמש כמו הקורים של ספיידי, כמו שוט או יורה בעצמו קרניי כח, מכה באוייבים כמו זנב, מיצר הילת חום מסביב למלאכים הלוחמים וכ"ו). אבל הסרט הוא גם יצור בזכות עצמו, לפעמים יש לו מצבי רוח ולא בא לו לעשות כל מני דברים, הוא כמו ישות חצי עצמאית, מין שיתופן חביב כזה. לאמר שזה חלק מהחליפה? לא בדיוק, לאמר שזה חלק מהכוחות הפנימים שלה להפעיל את הסרט? גם כן לא בדיוק. אז מה? לדעתי העניין יכול להפתר אם החליפה היא בעלת יכולות עצמאיות מהמפעיל שלה, כמו במקרים של היצורי רובוט שספייק יושב בהם כשהוא טס לחלל בקומיקסים של הרובוטריקים, שלווא דווקא מצייטים לו אלא פועלים לפי אינסטינקטים משל עצמם, או כמו המכונית של באטמן, שהיא גאדג´ט בזכות עצמה אבל גם עצמאית ובעחלת "שיקול דעת מתוכנן מראש" במקרים מסויימים. אבל הכי אני אוהב, את היחסים שבין מארב (הבריון של SIN CITY) לבין הבארטה שלו, שברח לי השם שלה כרגע. הוא משוכנע שהיא יצור חי ונושם עם ימים טובים ורעים, למרות שבעצם זה הכל בדמיון שחלו (כי כידוע אקדח ברטה, פשוט ללא שום תחכום איננו בעל תודעה). לסיכום: אני מבין את טענות המצדדים ב LO TECH ואת המצדדים ב HIGH TEXH. אני רואה את השעמוןם שעלול להגיע משימוש מופרז ב HIGH TECH, אבל גם את השטחיות העיצובית שבקרבות LO TECH ממוחזרים. לאור כל אלה אני חושב ששילוב בין השניים (בין אם על ידי חפצים בעלי חצי תודעה כמו שהצגתי או על ידי מצבים בהם הגאדג´טים מתקלקלים וצריך לעשות הכל ללא טכנולוגיה) יהיה הכי מתאים לאורך זמן. חוצמזה, מה ההבדל בין גיבור HIGH TECH שמתקלקלת לו המכונה, לבין הסופר גיבורים שמגיעים לכוכב/איזור/מימד שבו אין לכוחות העל שלהם השפעה (ויש מיליארד סיפורים כאלה...)? זהו!

The Flash

New member
מעניין למה..?

אולי בגלל שאין את קאפ , את ת´ור ואת איירון מן ואנט-מן הוא המנהיג?

Logan16

New member
תהרגו אותי היופי זה להתמודד לבד

חליפה עם גג´טים זה דבר שיכול להיות יעיל ומעניין אבל מיפה בלראות גיבור מסיים קרב תוך 5 שניות בגלל שהוא ירה או זרק סכין על מי שתקף . חוץ מזה הגיבור קיבל כוחות מיוחדים או עבר מיוחד שאלה חלק מהדברים ששווה לקרוא בגללם קומיקס מה שאני מנסה להגיד בקיצור זה 2 דברים 1. לא שווה לראות גיבור מנצח בזכות זה שיש לא אקדח אלא בזכות הכוח שקיבל במקרה של באטמן זה לא הכי נכון אבל תסכימו אתי במקרים אחרים 2. אני לא חושב שחליפה של גג´טים תעזור לך נגד אקסוויר או נגד גיבורים אחרים עם כוחות פסיכולגיים למיניהם אתם לא חושבים ?

ויאגרה

New member
תגובה

הוספת לכאן תמונה של איירון מן, ולכן אני חשוב שמין הראוי שאני אגיב למה ששכתבת כשאני מיתייחס אליו - בודאי שזה לא מעניין לראות גיבור לבוש בחליפה מתוחכמת מביס איזשהו פושע פשוט וחמוש בסכין או אקדח...זו הסיבה שגיבור כמו איירון מן לא מטריח את עצמו בלהיאבק בפושעים רגילים, אלא מתמודד עם איומים שמתאימים לכוח שעומד לרשותו. חוץ מזה, במיקרה של איירון מן, החליפה היא לא זו שעושה את הגיבור, אלא הגיבור הוא זה שעושה את החליפה - טוני סטארק, האיש שמאחורי איירון מן הוא זה שעושה את הקומיקס למעניין והחולשות שלו, ולא של השיריון שהוא לובש, הן אילו שבהן משתמשים יריביו כדי לפגוע בו. עוד דבר שעושה אותו מעניין הוא העובדה שהוא תמיד נתון לשינויים ולשיפורים - המראה והכוחות של איירון מן שודרגו הרבה מאוד פעמים, והוא אפילו עיצב חליפות למשימות מיוחדות (כמו ה-HulkBuster, לטיפול בהולק).

למעלה