זה לא רק ענין של טכנולוגיה...
מכירים את הדמות של אנג´לה (זאתי שהופיעה בהתחלה בספון אח"כ קיבלה מיני סדרה וגם עשתה קרוסים עם ARIA...). בכל מקרה, אנג´לה היא בתפר שבין סופר גיבורים לבין דמויות דמיוניות ויצירי שמים אחרים. לאנג´לה יש מין סרט כזה שמסוגל בזכות עצמו לעשות בערך חצי מהדברים שהיא רוצה לעשות (משמש כמו הקורים של ספיידי, כמו שוט או יורה בעצמו קרניי כח, מכה באוייבים כמו זנב, מיצר הילת חום מסביב למלאכים הלוחמים וכ"ו). אבל הסרט הוא גם יצור בזכות עצמו, לפעמים יש לו מצבי רוח ולא בא לו לעשות כל מני דברים, הוא כמו ישות חצי עצמאית, מין שיתופן חביב כזה. לאמר שזה חלק מהחליפה? לא בדיוק, לאמר שזה חלק מהכוחות הפנימים שלה להפעיל את הסרט? גם כן לא בדיוק. אז מה? לדעתי העניין יכול להפתר אם החליפה היא בעלת יכולות עצמאיות מהמפעיל שלה, כמו במקרים של היצורי רובוט שספייק יושב בהם כשהוא טס לחלל בקומיקסים של הרובוטריקים, שלווא דווקא מצייטים לו אלא פועלים לפי אינסטינקטים משל עצמם, או כמו המכונית של באטמן, שהיא גאדג´ט בזכות עצמה אבל גם עצמאית ובעחלת "שיקול דעת מתוכנן מראש" במקרים מסויימים. אבל הכי אני אוהב, את היחסים שבין מארב (הבריון של SIN CITY) לבין הבארטה שלו, שברח לי השם שלה כרגע. הוא משוכנע שהיא יצור חי ונושם עם ימים טובים ורעים, למרות שבעצם זה הכל בדמיון שחלו (כי כידוע אקדח ברטה, פשוט ללא שום תחכום איננו בעל תודעה). לסיכום: אני מבין את טענות המצדדים ב LO TECH ואת המצדדים ב HIGH TEXH. אני רואה את השעמוןם שעלול להגיע משימוש מופרז ב HIGH TECH, אבל גם את השטחיות העיצובית שבקרבות LO TECH ממוחזרים. לאור כל אלה אני חושב ששילוב בין השניים (בין אם על ידי חפצים בעלי חצי תודעה כמו שהצגתי או על ידי מצבים בהם הגאדג´טים מתקלקלים וצריך לעשות הכל ללא טכנולוגיה) יהיה הכי מתאים לאורך זמן. חוצמזה, מה ההבדל בין גיבור HIGH TECH שמתקלקלת לו המכונה, לבין הסופר גיבורים שמגיעים לכוכב/איזור/מימד שבו אין לכוחות העל שלהם השפעה (ויש מיליארד סיפורים כאלה...)? זהו!