Hi

b u b a 1 8

New member
Hi

Sorry I can't write in Hebrew it's a temp problem. anyway I'm a high soprano, I'm almost getting up to 3 octaves by now. My vocal coach told me that I have another one on the lows & another one on the highs. So I guess my limit will be 5 octaves..I just started learning opera by the way. is there anybody here who can sing 5 octaves or is it just someone like Mariah Carey? and can anybody tell me her vocal range? some say she's up to 7 or 8 octaves, can anybody tell me for sure?

jonbaum

New member
8 אוקטבות????

לפסנתר יש מנעד של 8 אוקטבות, וממש לא נראה לי שיש אדם עלי אדמות שיכול לשיר את כל הצלילים של הפסנתר. גם 3 אוקטבות לא נראה לי אפשרי. למאריה קאלאס למשל היה נמעד "פעיל" של שנים וחצי אוקטבות. לזמרים יותר קונבניונליים יש בדרך כלל מנעד של בערך 2 אוקטבות.

b u b a 1 8

New member
well...

I don't know what about Mariah, I know she have 5 for sure, but I've heard she got more I don't know..I've heard she can hit the 7th.. Maria Callas is a different story, she wasn't that high. it's a fact that I have 3 octaves, there's no argue there, though I don't know what eventually will be my limit..we'll see Christina Aguilera, Amy Lee, Whitney Houston, Celine Dion - they all have 4 octaves range for sure.

john1987

New member
אבל לא הכל הוא singable

לכל הנשים יש "קול חזה" כמו לכל הזמרים הגברים יש פלצט, אבל מעטות הן היצירות שמבקשות תו מתחת לדו אמצעי עבור סופראניות ומעטות היצירות שמבקשות מגברים פלצט במפורש, להיפך מ voce piena in testa. רוב הסופראניות יכולות לרדת עד אפילו לדו דיאז מתחת לדו אמצעי (C#3). המורה שלי, לדוגמה, יכולה לרדת עד ל A2 והיא סופראן לירית גבוהה. כמו כן, לנשים יש גם פלאג'יולט (flageolet voice) - תווי על, בד"כ החל מדו סופראן ומעלה (C6). ישנן סופראניות שמגיעות בפלאג'יולט גם עד C7. העניין הוא שצמד המנעדים הללו - קול חזה ופלג'יולט - הם לא מנעדים הנדרשים בשירה כמעט אף פעם (סופראן קולורטורה היא סופראן שנכנסת לפלאג'יולט בלי לאבד סאונד), ובהחלט מסוכן להתעסק בהם באופן דחוף וללא תמיכה מושלמת וטכניקה בריאה. לרוב הזמרות יש 3-4 אוקטבות כולל המענדים הללו, לרוב הגברים 3 אוקטבות כולל פלצט. רפרנס למאיפה הפלצתי את כל הנ"ל: הספרים "Solutions for Singers" ו "The Structure of Singing", שניהם מאת ריצ'רד מילר. (הערה לגבי מאריה קארי: מוזר שאומרים שיש לה 8 אוקטבות כאשר עוד לא שמעתי אותה מדגימה למעלה מ2 אוקטבות, ועוד עם המון אוויר ולחץ בגרון. אני בכלל בדעה שהתווים הגבוהים שלה, לכאורה, זה פשוט הפקת תווים בגובה רגיל לחלוטין בצורה דקיקה כזו שנותנת להם רושם גבוה. מה שבטוח, בשנים האחרונים היא לא יכולה לעשות אפילו את זה, כתוצאה של שנים של שירה ללא טכניקה).

b u b a 1 8

New member
about the technique

I'm working on it with a really good teacher, believe me she's awsome. I had a bad teacher once & I left here a long time ago. I can tell from the good & the bad. I practice every day to get the technique & support just right. My teacher told me about what you're saying, that in most songs you really don't sing those high notes, but I have a friend with a big soprano voice, I believe she has my range at it's limit so to say & believe it or not, she's working with the greatest producers & studios & she does hit those high notes in her songs that most singers won't. she's amazing. About Mariah: pardon me, but that is shir ignorance to say that her limit is 2 octaves! she is well known for being the best selling female artist of all times & for her unique vocal range, like no singer in the world.

השאלה שלי היא-

מה זה משנה? את נשמעת כאילו את עושה תחרות עם מישהו. זה לא משנה כמה גבוה או כמה נמוך את יכולה להגיע, מה שמשנה זה באיזה מנעד את נשמעת ממש טוב ויכולה לשיר בו רפרטואר באופן בטוח. אבל אם כבר שאלת - מבחינת צלילים שאני יכולה להגיע אליהם, במסגרת תרגילים, סולמות וכו' - זה יוצא קצת יותר מ-3 אוקטבות - מלה אוקטבה גדולה עד דו# (רה ביום טוב) שלישי. בפועל - הרפרטואר שלי כרגע לא חורג ממנעד של שתי אוקטבות וקצת - מפה אוקטבה קטנה עד לה שני. ובקשר למאריה קארי - אין מצב שיש לה 5 אוקטבות. אולי אולי אולי יש לה 3.5-4, אבל מעולם לא שמעתי אותה שרה יותר גבוה מסביבות הפה שני, כך שלא נראה לי. אשמח לשמוע הקלטות או הפניות לשירים שמוכיחים אחרת.

b u b a 1 8

New member
you got me wrong

I'm not into any competition, I'm just interested in that stuff. Mariah can hit the 5th octave, it's a fact - the thing I'm not sure about is can she hit the 6th & 7th. I don't know in which song she's hitting the highest, but download "emotions", "bringin' on the heartbreak", "love takes time"..and there''s many more

אוקיי, האזנתי בינתיים לאחד מהם

(love takes time) היא שרה בשיר הזה שתי אוקטבות, הצליל הכי גבוה הוא לה שני, הנמוך ביותר הוא לה של אוקטבה קטנה, ושניהם נשמעים די קרוב לסוף המנעד שלה מבחינת ההפקה, אז באמת שאני לא יודעת איך את טוענת שהיא מגיעה לחמש אוקטבות.

holst

New member
זה בלבול ידוע...

אני מניח שהכותב התכוון לכך שהיא מגיעה לאוקטבה החמישית... עפ"י השיטה המאריקאית למניית האוקטבות האוקטבה שלה אנחנו הלבנטינים קוראים שניה, הם קוראים חמישית, או רביעית, אני לא יודע בדיוק. הם פשוט לא לוקחים את הדו האמצעי כנקודת מוצא.

כן, לי זה ברור

(אני מכירה את השימוש ב-C4, C5 וכו'), אבל נראה שלכותבת ההודעה המקורית זה לא, לכן השתמשתי במושגים שהשתמשתי.

למעלה