hi

CraftyWiz

New member
hi

i have 3 questions: 1) i assume that there a connection between nutrition and mental illnesses. i wanted to know to what scale nutrition can benfit ppl who have mental illnesses like depression,manic depression, hyperactivity , psychosis , sychophrenia, etc. how much nutrition can benfit compare to standard medcine? 2) if nutrition do have siginifant benfits , how does it apllyed today in mental hospitals or psycologic therapy? 3) in your opnion , how much significance the subject of nutrition will have in the future with all the biotechnology and all the gen-altering therapies fields that are becoming pracitical?
 
ניסיון לענות

1. השאלה הראשונה יותר מדי רחבה. כל הפרעה נפשית והקשר התזונתי שלה. אם יש הפרעה ספציפית שאתה רוצה לשאול עליה אתה מוזמן, אבל בצורה רחבה שכזו זה קשה לענות. בגדול יש קשר במחלות מסוימות לנוירוטרנסמיטרים שונים (בד"כ נמצאים בחוסר, לפעמים בעודף), ויש קשר לרכיבי תזונה שמהווים חומרי בנייה של אותם נוירוטרנסמיטרים (אבל זו באמת תשובה כללית מאוד מאוד). 2. שוב, בהתאם למחלה כך הטיפול. (בשילוב עם טיפולים אחרים, לרוב שינוי תזונתי בלבד אינו מספיק). יש גם תרופות מסוימות שמכתיבות שינוי בתזונה. 3. לתזונה אין השפעה כל כך מרחיקת לכת (ככל שידוע לי) בטיפול במחלות נפש. ההשפעה המיטיבה של תזונה נכונה היא חלקית בלבד, ובדרך כלל ניכרת בעיקר השפעה מזיקה של תזונה לא נכונה למחלה. לדעתי האישית בעתיד הכיוון לא יגיע משינוי בתזונה, אלא מניפולציות ברמת המוח וברמת הגנים. .
 

CraftyWiz

New member
thank you -i would also like to

hear other peoples' opnions Yossi or Eli please
?
 

אלי ו.

New member
לא מכיר קשר בין תזונה לריפוי

אבל יש קשר בין חסרים תזונתיים לבעיות קוגניטיביות. למשל חסרים ב B12 או בברזל יכולים לגרום לתופעות שעלולות להתפרש כמחלת נפש. יש קשרים בין תזונה להתנהגות למצב רוח חומצות אמינו וויטמינים שונים משפיעים על ייצור נוירוטרנסימטורים שונים (למשל טריפופאן/טירוזין/לציטין/B1) ויש מחקרים שמדברים על התועלת שבתיסוף אומגה 3 אבל אני לא מכיר טיפולים ברמה שאתה מדבר עליהם. הייתי גם בודק בפורום "אוטיזם גישה ביו רפואית", הם מתעסקים שם רבות בנושאים שמשיקים לנושאים שהעלית.
 
למעלה