hideg tejfolos krumpli leves

מירלה1

New member
HABART KRUMPLI LEVES

אצלנו בבית הכינו קצת שונה בישלו תפוחי אדמה במלח עד שהתרכך, הורידו מהאש והכינו בלילה ממי הבישול עם שמנת , קמח. והוסיפו בערבוב עדין למרק.
צריך לתת להתקרר וללקק את השפתיים.... בדרך כלל בישלו את המרק הזה בתשעת הימים ("ניין טעג" ) כמנה שנייה היו עושים איטריות עם גבינה TUROS TESZTA.
 

יוליקה

Member
מנהל
במתכון ב-YNET שכחתי משהו

פטרוסיליה קצוצה ששמים לפני שמורידים מהאש להתקרר. ונכון - אצל משפחות שומרות מסורת אוכלים את המרק בתשעה ימים לפני ט' באב. אבל אני מכינה זאת כל הקיץ. בקיץ חם לבשל וזה מאד משביע ומוכן תמיד במקרר.
 
למעלה