High & Dry

vegetable man

New member
High & Dry ../images/Emo168.gif

Two jumps in a week, I bet you think that's pretty clever don't you boy? Flying on your motorcycle, watching all the ground beneath you drop You'd kill yourself for recognition, kill yourself to never, ever stop You broke another mirror, you're turning into something you are not Don't leave me high, don't leave me dry Don't leave me high, don't leave me dry Drying up in conversation, you'll be the one who cannot talk All your insides fall to pieces, you just sit there wishing you could still make love They're the ones who'll hate you when you think you've got the world all sussed out They're the ones who'll spit on you, you'll be the one screaming out Don't leave me high, don't leave me dry Don't leave me high, don't leave me dry Oh, it's the best thing that you ever had, the best thing that you ever, ever had. It's the best thing that you ever had, the best thing you have had has gone away. Don't leave me high, don't leave me dry Don't leave me high, don't leave me dry Don't leave me high, Don't leave me high, don't leave me dry​
שתי קפיצות בשבוע, אתה בטח חושב שזה מאוד חכם הא ילד? עף על האופנוע שלך, מסתכל על הקרקע מתחתיך נופלת. תהרוג את עצמך בשביל הכרה, תהרוג את עצמך בשביל לעולם, לעולם לא להפסיק. שברת עוד מראה, אתה הופך למשהו שאתה לא. אל תשאיר אותי גבוה, אל תשאיר אותי יבש. אל תשאיר אותי גבוה, אל תשאיר אותי יבש. מתייבש בשיחה, אתה תהיה זה שלא יכול לדבר. כל הפנים שלך מתפרקים לחתיכות, אתה סתם יושב רוצה עדיין לעשות אהבה. הם אלו שישנאו אותך כשאתה חושב שכבר חקרת את כל העולם. הם אלו שירקו עליך ואתה תהיה זה שיצעק. אל תשאיר אותי גבוה, אל תשאיר אותי יבש. אל תשאיר אותי גבוה, אל תשאיר אותי יבש. הו, זה הדבר הכי טוב שהיה לך, הדבר הכי טוב שהיה לך אי פעם. זה הדבר הכי טוב שהיה לך, הדבר הכי טוב שהיה לך עכשיו נעלם. אל תשאיר אותי גבוה, אל תשאיר אותי יבש. אל תשאיר אותי גבוה, אל תשאיר אותי יבש. אל תשאיר אותי גבוה, אל תשאיר אותי גבוה, אל תשאיר אותי יבש _________________________________________________________________ בעיני, אחד הפסגות של האלבום הזה. בזמן שבבריטניה בעיקר מבקרים אהבו את האלבום, והוא זכה להצלחה מאוד מתונה, בארצנו השיר הזה זכה לאינספור השמעות ברדיו, וחדר עמוק לליבנו. אחד הסימנים להתקדמות של רדיוהד כלהקה בעיני, היא ההכרה באיכויות הקול של ת'ום יורק, והדגשתם לעיתים רק במוסיקה יותר אקוסטית. אי אפשר, לפחות מבחינתי, להישאר אדיש כשת'ום מבקש (כמעט מתחנן) לא להשאיר אותו גבוה ויבש. לשיר צולמו 2 קליפים, אחד לאמריקאים, השני והיותר מוכר לבריטים. הקליפ לבריטים צולם במדבר בקליפורניה, כשהלהקה מנגנת מול מכונה שממטירה ממעל גשם. לקראת סוף הקליפ, המכונה התחילה "להוריד גשם" מעל ראשם, אלא שמה שלא ידעו אנשי ההפקה, זה שניתן לחמם את המים לפני שמרטיבים את רדיוהד עד לשד עצמותיהם. התוצאה - כמעט כולם הצטננו, בזרם גשם של מים קפואים, ואפשר לראות במיוחד את ת'ום וקולין נאבקים לנגן בגשם הקפוא, כשברקע ת'ום שר "Don't leave me dry"... מה דעתכם על השיר? מה ת'ום מנסה לומר, בעצם?

tuvalg

New member
תגובתי על השיר

שיר מצויין, ומאוד קליל אני מאוד אוהב את השיר, אחת ההברקות של הדיסק

senior dingdong

New member
אחד השירים החזקים

לדעתי השיר נכתב לכל הילדים שאוהבים להתגרות בגורל שלהם... נראה כאילו ת'ום פונה לכל אותם הילדים ומנסה ל"העיר" אותם לפני שיהיה מאוחר מידי.... חושף בפניהם את מה יקרה אם... ומנסה לגלות אמפתיה.... כשהוא שר don't leave me high הוא מתחנן שיקשיבו לו לצערו כנראה שזה לא עוזר בסופו של דבר כאשר הוא שר the best thing you have had has gone away... מה שלא ברור לי במשפט הזה זה אם הוא פונה פה לילד שנפצע או אולי להורה שהילד שלו נהרג..

vegetable man

New member
זה כיוון מעניין

להבנת השיר שלא חשבתי עליו. לא שמעתי על קשר כזה בכל אופן

חרטושה

New member
גם אני אוהבת אותו

אני תמיד חשבתי שהוא מדבר על תעשיית המוזיקה. אתה הורג את עצמך בכדי לקבל הכרה מהקהל, אתה בעצם חי למען האהבה שאתה מקבל מהקהל, שהוא בעצמו מאד כפוי טובה ומפנה לך עורף ברגע שהאופנה מתחלפת, ברגע שאתה מפסיק לשעשע אותו, ברגע שסתם נמאס לו לשמוע אותך. שיר מאד פסמיסטי-פוסטמודרניסטי

dresner

New member
לגמרי מסכים איתך!

גם אני חשבתי שהוא מדבר פה על תעשיית המוזיקה, ואם נאמץ את הרעיון הזה נגלה שטמונה בכותרת אירוניה מסוימת...

חרטושה

New member
../images/Emo45.gif

לגבי הכותרת? אני גם חושבת שיש פה כמה דברים. על מה חשבת?

השיר הכי אהוב עליי שלהם

אולי בתקופות מסויימות אני יותר חורשת אחרים, באופן טבעי, אבל אני יודעת גם לשים הכל בצד ולהגיד: זה ה-שיר האהוב עליי. אף פעם לא יותר מדי ניסיתי לפענח את כל השיר ופשוט נקשרתי למה שהיה לי קל להתחבר, אני גם לא אנסה עכשיו (אולי אח"כ), אבל שוב, אומרת בלב שלם: השיר הכי אהוב עליי שלהם. ואולי בכלל.

whatever4

New member
אהה

בהתחלה אני זוכרת שלא אהבתי את השיר הזה יותר מידי. בעיקר חשבתי שהמוזיקה די בנאלית והפזמון מעצבן. אבל היום אני חושבת שזה שיר נפלא בעיקר בגלל המילים. אני עדיין חושבת שהפזמון עושה לשיר קצת עוול אבל בסך הכל המילים מדהימות ומראות את היכולות האמיתיות של ת'ום בתור כותב שירים.

vegetable man

New member
את מזכירה לי

שגם אני חשבתי כך בהתחלה. לא הבנתי למה משמיעים את זה הרבה. אמרתי לעצמי, יש פה כישרון הלחנה? איפה הפזמון בכלל - כנראה שסגנון ההלחנה של רדיוהד ממש לא מצא חן בעיניי אז מספיק. זה מעניין, שהמון שירים שאני שונא בהתחלה, אני גומר כשאני הכי אוהב. כאילו אני לא מבין על מה הרעש, ופתאום אני כן מבין בדיוק מה מיוחד כ"כ מצד שני, יש שירים שאני אף פעם לא אאהב...

kittycatbone

New member
גם אצלי זה תמיד ככה,

השירים שבהתחלה אני לא כל כך אוהבת, בסוף יוצא שאני הכי אוהבת אותם...

danshem

New member
הצירוף high and dry -

פירושו חסר אונים זאת הכוונה לא גבוה ויבש למרות שבשיר הוא שר כל מילה בנפרד שיר חמוד לדעתי ממש לא השיא של רדיוהד

vegetable man

New member
בהחלט ../images/Emo45.gif

אני אאגד את הכל בתוך מאמרים, עם כל מה שהיה לכל אחד פה לומר על כל שיר, אם היה לו מה לומר...

K i R i

New member
דווקא לי נראה ש..

שהוא מדבר בשיר על שינוי פנימי שמתרחש בו. שינוי פנימי שלא מוצא חן בעיניו והוא לא אוהב את השינוי החדש.

למעלה