higher state of consciousness

i n d sky

New member
higher state of consciousness

הקצב הוא זה ששולט ביקום. ביקום ישנם המון מקצבים שונים, שנשלטים ושולטים באחרים. יחסים בין כוכבים, אנשים, בעלי-חיים, צמחים וכו.. מהווים חלק קטן מתוך קצב גדול יותר. אפשר לדמות את הקצב לאלוהים. להיות עבד לקצב מסויים של ישות מסויימת: אנושית, רוחנית, פרי-הדמיון ואלוהים יודע מה עוד
, משמע להפוך אותו לאלוהים שלך. הוא זה ששולט בך, מכשף אותך, הרצון שלו קובע עבורך, הוא מונע ממך חופש. בעזרת הרצון אפשר להתחבר לכל קצב (ראייה), להרגיש ולהיכנס לקצב. פשוט לזרום איתו, להתמזג איתו, ממש כמו לרקוד איתו. הפרעות קצב: בעייה שכולנו סובלים ממנה בדרך זו או אחרת, חלקנו מרגישים, חלקנו מייחסים לעניין משמעות לפי הדמיון הטוב. זהו בעצם קצב אחר שמפריע ל"קצב השולט", ומפריע להרמוניה. ההשפעה מורגשת באופן ישיר במצב הרוח, בבריאות הגוף והנפש. לדוגמא: הפרעה שגורמת להסטות במצב הרוח, גורמת לאנרגיה להיעצר במקום מסויים בגוף ולצאת מהזרימה ההרמונית של הקצב, הנפש היא שמפרשת את המציאות ומושפעת ממצב הרוח, הנפש ממשיכה לפרש את המציאות בדרכה, הרוח לא מבינה למה היא מרגישה ומה היא מרגישה (נוצר מאין פיצול בינהם), האנרגיה יורדת ונעצרת במקומות שונים בגוף, המערכת החיסונית נחלשת ואפשר לחלות בקלות. הבטחון העצמי חשוב לבריאות וקשור ישירות למערכת החיסונית, כאשר הבטחון העצמי נמוך אנחנו רגישים לאנרגיה שלילית, האנרגיה נעצרת בגוף, המערכת החיסונית נחלשת. הבטחון העצמי הוא כמו הילה המקיפה אותנו, "טורפים" שונים ו"מכשפים" למינהם ינצלו את הפירצה הזאת על מנת לשלוט בנו ולזלול לנו אנרגיה. לא לתת להם
. אין צורך להסכים עם בעיות שלא שלנו, ואין צורך לרחם על הזולת, יש להם את הבחירה שלהם כמו שאנו בוחרים את שלנו. ציניות, היא כלי נהדר שמשתמשים בה מתוך מודעות ואהבה, אני מאמין שזה אפילו בריא, כל עוד הכוונה טובה ולא פוגעת. וכן גם אכזריות הכרחית לפעמים, עדינות לא תמיד עושה אותנו יותר נהורים, אולי רק בעיניים שלנו ובשל אלו שמרחמים על עצמם. אף אחד לא קדוש. אהבה שלא ניתנת בחינם גורמת להפרעת קצב. האלוהי נמצא בכל דבר, אמונה היא הבסיס, האהבה היא המניע, והרצון הוא שמתחבר לכל דבר. סופ"ש זורם לכולם
.

איך אתה מצליח?

להכניס בהודעה אחת, בנשימה אחת ואחרי שאתה בוחר את קרלוס כציטוט נבחר: אמונה אלוהים אהבה ??? כאילו שאלו מונחים טולטקים.... איך אתה מצליח? אלוהים לא קיים אמונות מזיקות לך ואהבה ... למה בדיוק אתה מתכוון במילה הזו?

i n d sky

New member
עמנואל

אני לא רואה את הבעיה עם זה, יש לא מעט ציטוטים של דון-חואן שהפכו לחלק מהאמונה שלי, יתר המילים הם מושגים על מנת להעביר את הכוונה שלי בהודעה. אם לא הבנת אותי אני אשמח להסביר את עצמי, מה בדיוק הכוונה שלך? למה בחרת לבקר את ההודעה שלי, ולא לציין אפילו דבר אחד שמצא חן בעינייך?

מצא חן בעיניי

שכתבת שבעולם יש המון קצבים. אך לא כל כך מסכים עם ההמשך של תאור הקצבים. אל תקח מילים באופן כל כך אישי. אני גם לא רואה "בעיה" אני עושה את המיטב לראות אתגרים איפה שאחרים רואים בעיות. המושג שמאחרוי המילה "אמונה" שלך צריך להיות מאוד רחוק מהמושג שלי ושל המילון על מנת לראות אותו כמשהו "חיובי". שאלתי כמה שאלות בהודעתי הקומדת, שאלתי על מנת לקבל תשובה (אינני רואה שום סיבה אחרת לשאול שאלות, אני לא נמנע עם אלו ששואלים על מנת לחזק את תפיסת העולם שלהם...) אתה מוזמן לענות

i n d sky

New member
עדיין לא מבין אותך

אני עושה את המיטב שלי על מנת לא לקחת שום דבר באופן אישי, ולא לקחתי באופן אישי את דברייך, אתה לא כזה חשוב
. אני אשמח לדעת עם מה לא הסכמת, כך אוכל להבין יותר טוב את נקודת המבט שלך. לא הבנתי את הכוונה שלך במילים: "המושג שמאחרוי המילה "אמונה" שלך צריך להיות מאוד רחוק מהמושג שלי ושל המילון על מנת לראות אותו כמשהו "חיובי"." אני אשמח אם תוכל להסביר את דעותייך/אמונותייך בצורה יותר ממוקדת.

לא יכול להסביר משהו שאין לי

אין לי אמונות ואין לי חשיבות עצמית. אמנונה: לקחת משהו כנכון או כלא נכון בלי צורך/רצון לבדוק את זה. אם נוסיף לזה שהכל הנחות שאין שום דבר וודאי חוץ מהמוות, אפשר להסיק די בקלות שאמונות "מזיקות", זה רחוק מלעשות את המיטב ולא להניח הנחות... אתה הכנסת לתוך ההודעה שלך מילים כגון אמונה, אלוהים, אהבה כאילו שאלו מושגים מה"עולם הטולטקי", לגמרי לא מסכים עם זה אך בכל זאת שאלתי ואשמח לקבל הסבר. לפי ענויות דעתי רצוי להתנהג על פי 4 ההסכמות, ושוב מבלי לקחת את זה באופן אישי (לא אני ולא אתה) האם אתה יכול להסביר לי את הפירוש של המילים שאתה משתמש? אהבה אלוהים אמונה ולאחר מכן את המשפט: " האלוהי נמצא בכל דבר, אמונה היא הבסיס, האהבה היא המניע, והרצון הוא שמתחבר לכל דבר."

i n d sky

New member
גם אני לא יכול

להסביר משהו שאין לך. אתה טוען שאין לך אמונות וחשיבות עצמית. מצד שני אתה מאמין שרצוי להתנהג על פי 4 ההסכמות, זאת אמונה. המילים שהכנסתי להודעה שלי ללא קשר ל"עולם הטולטקי", אלא רק לעולמי שלי. אלו רק מילים, האלוהי הוא מופשט ומילים לא יוכלו להסביר אותו, בעזרת אמונה מסויימת אני יכול לתפוס דברים בדרכים שונות. המניע שלי הוא אהבה, דברים שלא נעשים מתוך אהבה אמיתית ולמטרות רווח אישייות מפריעות לרצון להתחבר לאלוהי שבכל דבר. זאת היא האמונה שלי.

ibag

New member
הצורך בהגדרת מושגים

אדם שחי באשליה חושב שהעולם נראה כפי שהוא רואה אותו. אדם שאינו חי באשליה יודע שכל אחד מתרגם את העולם אחרת, והשוני בין הפירושים מתבטא בין היתר בהבנה שונה של מושגים. ישנם מושגים, לגביהם קיימת הסכמה כללית( פחות או יותר). ישנם מושגים "בעיתיים" שהפירושים האישיים כל כך שונים, שבלי הבנת השוני אין שום סיכוי לנהל דיון נורמלי. דיון בונה מתאפשר להערכתי בכמה תנאים: * יש חוסר הסכמה בדבר מה (אם יש הסכמה בכל, זה כבר לא דיון אלא צורך של אחד המשתתפים בחיזוק תפיסת עולמו). * יש בירור של שני הצדדים לגבי מושגים/ רעיונות לא ברורים * אם אין הסכמה לגבי מושג מרכזי מפסיקים את הדיון וממשיכים הלאה, ומי שעשה את המיטב, גם בשלב זה יצא עם המון "רווח". * אם יש הסכמה, מינימלית אפילו,יוצרים "חתך" של שני המושגים (שיהיה זה אולי מושג שלישי לגביה קיימת הסכמה של שני הצדדים), שישמש בסיס להמשך של הדיון. דיון לא בונה מתרחש כאשר אחד הצדדים מתעקש לשכנע את הצד השני שתפיסת העולם של עצמו היא היחידה הקיימת בעולם. ביקשתה מעמנואל הסבר לגבי המילה "אמונה". הוא נתן את הגדרתו למילה, והסביר שהמושג לא קיים בתפיסת עולמו. מאחר שבתפיסת עולמך לא קיים אדם בלי אמונה, אתה מעדיף להוציא אותו כשקרן. לפי ההגדרתו, די מובן שארבע ההסכמות הוא משהו שהוא מצא כנכון לאחר שבדק את נכונותו. לגבי אי יכולת להסביר דברים "מופשטים": כל דבר הנמצא באי הטונאל- אם קראתה את סיפורי העוצמה מקסטנדה- כולל אלוהים, ניתן להגדרה מילולית. הדברים הבאמת מופשטים והבלתי ניתנים להגדרה הם בתחום הנגואל...

מילים מילים מילים

בשביל לנהל שיחה (או דיון) כל צד צריך להבין את המושגים שמשתמש הצד השני, לא חייבת להיות הסכמה, מספיק שכל אחד במין מה מאחורי המילים של הצד השני... אלוהים לא קיים בטונל, ובכלל (ככל הנראה) ... בטונל קיים המושג "אלוהים"... כמו שקיים המושג "ריק" המושג קיים ה"ריק" לא. אני מתנהל עם ועל פי 4 ההסכמות כי אני מניח שזה מאפשר לי לתפקד בצורה מיטבית, בשניה ש-4 ההסכמות יתגלו כלא נכונות אזרוק אותם לפח ללא יסורי מצפון ואחתום על הסכמות אחרות (4, 1, 500, כמה שצריך בשביל לתפקד בצורה יעילה).

אם היית קורא

את ההודעה שלי, כפי שאני קורא את ההודעות שלך .... לא יכולת לכתוב "מצד שני אתה מאמין שרצוי להתנהג על פי 4 ההסכמות" כי לא כתבתי דבר כזה בכלל, מה שכתבי זה: "לפי ענויות דעתי רצוי להתנהג על פי 4 ההסכמות" איך אפשר "לתרגם" למילה "אמונה", קובץ המילים "לפי ענויות דעתי רצוי"? אתה ממשיך להשתמש במילים לפני שאתה מסביר לי (לעצמך?) מה משמעותם... אם לא הבנתי את ההודעה הראשונה שלך אני גם לא יכול להבין את ההודעה הנוכחית... המשפט "זאת האמונה שלי" חסר כל תוכן ללא הגדרת המילה אמונה. אנני מבקש שנסכים למובן של המילה, בישבילך קרראולחי יכול להיות שולחן ובישבילי קרראולחי יכול להיות כוס יין עתיק... אבל כל צד אמור לדעת מה הכוונה של הצד הזני כשהוא אומר קרראולחי. נתתי לך את הגדרתי של המילה "אמונה" וממתין להבין מה הכוונה שלך, אם היא כמו שלי או אחרת... גם לגבי המילה "אהבה" אינני יודע מה הכוונה שלך. "האלוהי הוא מופשט" ולכן אתה "צריך" "אמונה" כדי "לתפוס דברים" ..... חשבתי שהפורום הזה הוא על "דרך הלוחמים" .... אולי טעיתי, בכל אופן מה זה "העולם שלך", הוא מחוץ ליקום? מציע לך לא לקחת באופן אישי, אני לא "תוקף" את השקפת העולם שלך, מנסה להבין אותך, אז אם תענה ותסביר יש סיכוי יותר טוב שאבין אותך מאשר אם אתה מסלף את מה שאני כותב.

i n d sky

New member
עמנואל

אני לא יכול לקרוא את ההודעות שלך כמו שאתה קורא את שלי, אבל אני משתדל לתת להן 100 אחוז תשומת לב, אני חושב שעולה מהכתוב לא מעט סתירות, ולא יודע איך בדיוק להביע אותן. אמונה מבחינתי היא מכלול של מחשבות/דעות/רעיונות שעברו תהליך של אישור ע"י הרוח שלי והפכו להסכמות שלי עם העולם הסובב אותי. בעבר הייתי רגיש מאוד להסכמות הללו (עברתי תקופה קשה אחרי שקראתי את מסע לאיכטלאן בפעם הראשונה), אבל עם הזמן (הרבה זמן) למדתי לא לקחת דברים באופן אישי ולא לתת להם לפגוע בי. כך שאני מסכים ומשתדל לא להסכים עם שום דבר באותו זמן, כמעט כל מי שמכיר אותי יגיד שאני מאוד חשדן (אני עובד על זה). אהבה מבחינתי היא רגש חיבה, נתינת תשומת לב, הקשבה (תקשורת הרמונית), אני מרגיש אוהב כאשר אני לא עסוק בעצמי ובאיך שאני נראה באותו רגע ופשוט זורם, מקשיב ומעביר אנרגיה חזרה (גם על זה אני עובד). אהבת חינם היא אהבה שניתנת ללא מטרות רווח, ללא הרצון לקבל חזרה. אלוהים נמצא בכל, אני מבחין בו בתור קצב,תקשורת לא מילולית, מסרים; אחרים קוראים לו אהבה, ההרכב מוסיקה אלקטרונית פייטלס טוענים שהדיג'יי הוא אלוהים. מה שהכי תמוהה בעיניי היא הדרך האישית שאתה חוזר ומשתמש בה בהודעותייך, ואז מציע לי לא לקחת את דברייך באופן אישי, ולבסוף גם טוען שאתה לא "תוקף" את השקפת העולם שלי. ולאחר שאתה מפרש את ההודעות שלי כראות עינייך אתה טוען שאני מסלף את שלך. שלא תבין אותי לא נכון, לא לקחתי אותך באופן אישי אבל אני חושב שיש לך מקום לבדוק את עצמך יותר לעומק.

אם ציטטתי אותך לא נכון ...

אני מבקש סליחה והפנייתך למקום... כרע קראתי שוב את השירשור ולא מצאתי (לא אומר שאין, אומר שלא מצאתי). אתה יותר ממוזמן להראות לי איפה הסתירות. ושוב אשאל על מנת להבין: מה זה "אישור ע"י הרוח שלי"? לא אבין מה הכוונה שלך למילה אמונה ללא תשובה... "כמעט כל מי שמכיר אותי יגיד ..." כמה אנשים כאלו יש? (כולל עצמך, אם אתה חושב שאתה מכיר את עצמך) אם אהבה זה תשומת לב, אז המשפט "אני אובה אותך" ו"אני שם לב אליך" ... שקולים? אם לא אז לא הבנתי כנראה את הגדרתך, ואם כן אז למה להשתמש במילה אהבה? "רגש" ... מה הכוונה? אצלי יש 2 מילים שמתארות דברים שונים: תחושה: דברים שנקלטים במרכז הרצון או מרכז התחושות. רגש: התוצאה של המניפולציה שהשכל/הגיון עושה עם התחושה. האם הפרוש של המילים שלך ושלי זהים? דומים? כלל לא? את האלוהים שלך, אני בינתיים משאיר בצד... לא נראה לי שלפני שנבין את המושגים הקודמים נוכל לדון בנושא הזה... ולא משנה איך תקרא לו ... DJ אהבה אלוהים או כפית ... אלא אם תסביר לי מה זה ... אני בהחלט לא תוקף את תפיסת העולם שלך, לא רק שאני לא תוקף, אני מנסה להבין אותה... אך במקום להסביר אתה בוחר להגן... כשאתה מגן על העמדות שלך סימן שאתה לוקח את העיניין באופן אישי... באיזה מקום אני הגנתי על שלי? אמרתי מה דעתי, הסברתי על מה אני מתכוון כשאני משתמש במילה כזו ואחרת ... לא אמרתי זו ההגדרה האולטימטיבית... אמרתי שזו ההגדרה שלי, לכך אני מתכוון כשאני אומר X... על מנת לנהל דו שיח ביקשתי ממך חא יותר ולא פחות ממה שאני עשיתי ... זה נקרא אצלך "לקחת באופן אישי"? בטונל קיימים המון מושגים, גם המושג אתאיסט קיים בטונל, לא כולם מאמינים באלוהים או כח עליון או משהו שחי לנצח... אמרת שאתה מטיל ספק בכל דבר, זה דבר טוב וראוי לשבח, אני מניח שלא התכוונת רק על מה אחרים חושבים אלא גם על הדעות של עצמך.

ornasgarden

New member
עמנואל יקר - מאיפה אתה יודע ?

כאילו אקסיומה... אתה חושב כך ויתכן שאתה צודק. באותו אופן, יתכן שאתה טועה

אני לא יודע כלום

יש אקסיומה אחת, שאימצתי מדרך הטולטקים, ויש שם רק אקסיומה אחת, ביקום הזה הדבר היחיד הוודאי זה שהמוות קיים. אולי אני צודק ואולי לא, זו הסיבה שכל הזמן אני שואל שאלות, לבדוק האם אני טועה, לא מחפש חיזוקים לצד של אני צודק, כי אני פועל על פי הנחות ולא עובדות, הנחה היא טובה כל עוד היא מאפשרת לי לתפקד באופן סביר ולא מתגלה שלא נכונה, ברגע שהנחה מתגלה כלא נכונה זורקים אותה לפח וממשיכים הלאה.... להבדיל מרוב האנשים שפועלים על פי עובדות וברגע ש"עובדה" מתגלה כלא נכונה "העולם שלהם מתמוטט". מעניין אותתי להבין אנשים אחרים, מבחינתי אי-אפשר להבין אדם שמשתמש במילים שהוא לא מסוגל להסביר. אלוהים, על פי רוב ההגדרות שאני מכיר אין לו התחלה ואין לו סוף, זה לא "מסתדר" עם יקום שבו המוות קיים... ואם יש לו סוף (מוות) כנראה שהוא לא "אלוהים"... יתכן מאוד שאני טועה, אך לא מכיר אף אחד שצועד בדרך הידעים וטוען שאלוהים קיים.

למעלה