hiking?

נגה28

New member
hiking?

מאוד מפריע לי שחסרה מילה בעברית ל-Hiking, (או trekking, או tramping - תלוי בארץ), כלומר לטייל-טיול-הליכה-ברגל. האם יש ניסיון למצוא / להמציא מילה כזו בעברית???

צימעס

New member
יש: "לטייל עם גנגי".

אישית, קראתי לזה תמיד "לטייל", בהתעלמות מסוגים אחרים של טיולים שקימים. הצחיקה אותי פעם מישהי שסיפרה שהיא היתה בנגב, ב"טרק" (בפרט לאור העובדה שאני טילתי המון באותה תקופה, אך לא ניסיתי להתפאר בזה).

נגה28

New member
מה מצחיק בטרק בנגב?

בניו זילנד קוראים לטיולים בני יומיים שלושה שהולכים בהם 15 ק"מ ביום "טרקים". אז למה אי אפשר לקרוא ככה לטיולים זהים בנגב? בכל אופן, מילה בעברית אין לזה.

מוּסקט

New member
TRACK

זה מסלול בעברית השורש ס-ל-ל תפוס לעצם הכנת המסלול ולא לעצם ההליכה עליו. "עשינו את המסלול בניו זילנד תוך יומיים" - הולך? (ברגל? 15 ק"מ ליום?)

נגה28

New member
האמת שזה שני דברים שונים

track, שם עצם, באמת מתייחס למסלול עצמו (למשל milford track בניו זילנד). הפועל הוא to trek, למשל trekking in the himalayas. ובעברית - "לעשות טרקים" שזה מסורבל ומכוער. (גם "לעשות מסלול" - יש לזה קונוטציה שתלטנית ויהירה).

גנגי

New member
קום והתהלך בארץ

ובתור מי שהוזמנתם להלך איתה, אני מציעה "לְצַעֵד": ניצול של אחת מהוראותיו של בניין פיעל (התמשכות הפעולה, חזרה עליה) + פעולת הצעידה, שהולידה גם את "צעדה", שהיא הליכה ארוכה. צעידה - הליכה ציעוד - הליכה למרחקים ארוכים נראה לכם?

לא, כי ב"לצעד" עצם ההליכה היא המטרה

ואילו בטרקינג או בהייקינג ההליכה היא הפעילות שמסייעת למטרה - הטיול.

לא ברור לי מה כוונתך...

הרי כל הטיול הוא ההליכה, זאת אומרת זו אינה מטרה אחרת אלא אותה המשמעות עצמה, ואינה נפרדת ממנה. בעזרת ה' סימן פשוט לבדוק אם מדובר באותה פעולה או פעולה אחרת: אם הפעולה חייבת להתקיים כתוצאה ממנה, לדוגמא האם אפשר לומר שלצעוד ולטייל נפדים? נבדוק: האם אפשר לצעוד בלא לטייל? לא. (הכוונה היא שצועד במקום שהוא מטייל, אבל אין לזה דברים שאינם תלויים בו, אף אחד אינו יכול לומר "צעדתי ולא הצלחתי לטייל". דוגמא אחרת: האם 'לטייל' ו'ליהנות' הם אחד? האם אפשר לומר ש'טיילתי ולא נהניתי'? (או 'לא הצלחתי ליהנות' אמנם אינה ביטוי נפוץ אבל שייך עקרונית לומר זאת) אפשר לומר. לכן הם דברים נפרדים. (או בביטוי הנפוץ 'פסיק רישא': אי אפשר לכרות לתרנגול את הראש, מבלי להרוג אותו)

לא. יש הליכה שהיא לשם הליכה

(כמו שגנגי עושה) ואז לצעד זה מצויין. הליכה למטרות אחרות, כמו טיול, היא לא צעידה. היא משהו אחר.

לשם הליכה או לשם טיול- מה ההבדל?

יש הליכה כדי להגיע למקום כלשהו, ויש הליכה פשוט בשביל ללכת- להליכה מסוג זה נתנו פועל מיוחד: טיול. (אגב, ההבדל הזה גם מופיע במסכת שבת פרק ב' משנה ו')

שהרי אם היתה המטרה להגיע

למקום כלשהו- היו פשוט מגיעים עם האוטובוס ישר אל המעיין ושלום על ישראל (ופחות על הצמחיה), ברור שיש טעם בהליכה עצמה.

ססילי

New member
ומה עם טיול ברכב? אופנים? על סוסים?

על ברבור? חד אופן? פיל? צב ים? טיול מתאר תנועה לאורך מסלול לצורך הנאה (להבדיל מלצורך הגעה לנקודת הסיום). המילה טיול אינה כוללת מידע על צורת התנועה. צורת התנועה.

למעלה