hola gente....

danagonmad

New member
hola gente....

היי אני דנה, בת 17. למדתי ספרדית לפני שנה, ( לא לא ממש לא בגלל הטלנובלות.. אני בקושי רואה טלווזייה:) בגלל שלמדתי מזמן אני דיי שכחתי איך כותבים בעבר, בעתיד זה, - voy a ir - אני אלך. אבל בעבר, יש את העבר המדובר בספרד, שזה he estudiado - למדתי, (או משהו כזה, תקנו אותי אם אני טועה, ויש את העבר המדובר בארגנטינה, שזה משהו אחר לגמרי, מישהו יכול לתמצת לי בקצרה את החוקים? אני אודה לו מאוד:)

SBK

New member
שלום דנה, Bienvenida

העתיד בו השתמשת משמש רק לפעולות בעתיד קרוב ואינו מכסה את רוב המקרים (לזמן עתיד יש שמושים נוספים) במה שאת קוראת "העבר המדובר בספרד" (preterito perfecto) משתמשים לפעולות בעבר שנעשו זה עתה או שיש להן קשר להווה. כל מילה המתארת מצב עכשוי כמו "היום" "השבוע" ואפילו "השנה" תביא לשמוש בעבר זה. ëste año he estudiado ésta mañana he visto una pelicula וכו´. הזמן השני אינו מדובר רק בארגנטינה (הם ויתרו על הראשון ואינם משתמשים בו בשפת יומיום) מתאר פעולה בעבר שנעשתה בזמן מסויים והסתיימה. גם כאן מילים מסויימות יכולות להצביע על זמן ואופן ההתרחשות. El último año estudié או Ayer ví una pelicula. זה הכי בקצור אפשרי ולכן גם לא מושלם. יוסי

Hurakano

New member
רגע....

אז ב- preterito perfecto הארגנטינאים ממש לא משתמשים ?

הוזה

New member
ויש עוד שני זמני עבר

עד כמה שזכור לי. אחד מהם הוא ה- imperfecto, למשל estaba, comia (איך לכל הרוחות אפשר לכתוב פה עם הדגשים?) השני הוא המתמשך: estaba hablando, estaba comiendo

SBK

New member
יש עוד

משהו בסביבת ה-8 זמנים בעבר תמצא איך לכתוב עם דגשים בראש העמוד (הנושאים הרצים)

rmoses1

New member
היי דנה, ברוכה הבאה לפורום

התשובה של יוסי די ממצה, אבל אם יש לך שאלות נוספות נשמח לעזור. ראובן

למעלה