hola

el flaco

New member
hola

אני דיי חדש, למרות שהייתי פה כבר בשם eL rebelde ושכחתי את הססמא. אם מישהו יוכל לעזור לי אני צריך את כל ההוראות של ההטיות בעבר, עתיד, הווה ובסביל. אני יודע המון פעלים אבל לא להטות אותם בהתאם לזמן, לפעמים זה יוצא לי לא טוב. תודה מראש לכל מי שמנסה לעזור

rmoses1

New member
ביקשת קצת יותר מידי, אבל

יש במאמרים של הפורום את ההטיות בצורה מתומצתת אבל חלקית. ראובן

el flaco

New member
אולי קצת הגזמתי

אבל מספיק לי שתיתן לי פועל מכל זמן ואני כבר ינסה להתעסק עם זה.

rmoses1

New member
קבל. מתוך המאמרים של הפורום

להלן צורת הטיות הפעלים לפי הזמנים העיקריים. יש הרבה חריגים, אבל אם נסכם את זה בשיא הקיצור זה יוצא בערך כך: לכל זמן נביא פועל ונראה מה צריך לשנות בו כדי להפוך אותו לזמן הנכון, ואז נביא את הצורה הסופית. (הכללים והדוגמאות מעובדים מהספר אל ניניו) הווה רגיל yo = tomo como escribo tu = tomas comes escribes el, ella, usted = toma come escribe nosotros = tomamos comemos escribimos ellos, ellas, uds. = toman comen escriben זמן חרונדיו (הווה מתמשך-למשל, אני עכשיו שותה, כמו ing באנגלית) - פועל ar - מורידים את הסוף ומוסיפים ando. ir, er - כנ"ל + iendo tomar = tomando salir = saliendo coger = cogiendo (לשתות, לצאת, לקחת) עתיד קרוב משתמשים במבנה: (שם פועל < ir > a) למשל voy a salir - אני הולך לצאת. עתיד פשוט (עתיד רחוק) לכל הפעלים אותה סיומת לפי הגוף yo = פועל + é >>> yo compraré tú = פועל + ás >>> tú comprarás el, ella, usted = פועל + á >>> comprará nosotros = פועל + emos >>> compremos ellos, ellas, ustedes = פועל + án >>> comprarán עבר פשוט (הנפוץ ביותר, בעיקר בארגנטינה) tomar comer salir yo = tomé comí salí tu = tomaste comiste saliste el, ella, usted = tomó comió salió nosotros = tomamos comimos salimos ellos, ellas, uds. = tomaron comieron salieron יש עוד זמנים אבל לא נכנס אליהם וחשוב לזכור כמובן שלכל הזמנים והפעלים יש יוצאים מן הכלל שנכתבים בצורה שונה. ראובן

el flaco

New member
עוד שאלה בקטע של העבר......

יש גם עבר ממושך, עם ESTUVE . אתה יכול לתת לי גם הסבר על זה ?

למעלה