...Homo planas kaj Dio ridas

מיכי 10

Member
...Homo planas kaj Dio ridas

היינו הערב 8 חברים.

הפעם יהיה הדיווח סיפורי יותר. לא שבדרך כלל הוא מוגש כמו דו"ח רִשמי למס הכנסה, ובכל זאת...

תכננתי להנחות משהו הערב. ואז, כשאלדד הגיע, התברר שגם הוא תכנן משהו, אך לא הספיק להתקשר ולומר לי. אז ביקשתי שיניח לי להעביר את התוכנית שלי, כי עשיתי מאמץ מיוחד לבוא היום, עדיין עם הסחרחורות, בתח"צ + הליכה ארוכה ברגל. ושאת התוכנית שלו, הוא ישמור לנו להיום בעוד שבועיים.

אלא שלאה ביקשה לומר משהו עוד לפני שנתחיל. ובסופו של דבר, נוצר דיון ארוך וחשוב, כך שבמהלכו, ביטלתי את התוכנית שלי, והבטחתי שנקיים אותה בפעם אחרת.

לאה העלתה את עניין ההחלטה לקיים את הלנדה קונבנו הפעם במועדון, במקום באולם הגדול, בגלל בעיות תקציב, תוך חשש שלה שיהיה צפוף מדי. אבל זה כבר נקבע בהחלטת ההנהלה. בכל אופן, החלטנו - אלדד ואני - שהוא בכל זאת יזמין את התלמידים החדשים שלו, כי הם לא רבּים, וסביר שיהיו מעוניינים להגיע.

מכאן עברה לאה לעניינים נוספים שקשורים לאל"י. וכך גלשנו ושוחחנו, והגענו למסקנה המתבקשת, שיש נושאים שבהם לא מספיקות הצבעות ההנהלה כנציגים של כולנו. אלא דיברנו על כך שיש צורך לפתוח את הנושאים החשובים (כמו ענייני נדל"ן, למשל) להצבעה של כל חברי אל"י, שאני מציעה שיוזמנו במיוחד לשם כך, כי בערבים החצי שנתיים, ב'דֶּבָּטוֹ' בדרך כלל אין כמעט זמן לכלום.

עוד דיברו על בעיה קטנה, שנתבקשנו לתקן בהזמנה של עמרי ללנדה קונבנו: זה קשור ל"מינגלינג" (התחבררות, שיחות רֵעים) של החברים לפני תחילת המִּפגש הארצי: שלא יהיה בלובי של הבניין, אלא בחצר, ו/או על הספסלים מחוץ לשער. מזג האוויר נוח, ואין טעם ואין התחשבות למלא את הלובי באנשינו, בשעות השמורות לדיירי ויצ"ו ולבני משפחותיהם.
על כך אכתוב בנפרד, ונשלח לכולם.

מיכי 10

Member
מילה חדשה עליה דיברנו, לקוחה מהמייל של עמרי:

vestabilo - "לובי", מבואה, (פרוזדור).

ומילה שאלדד חידש לבוגרי הקורסים:
kotizo - דמי חבר
(לעומת kvitanco - קבלה).

mucxjo

New member
dankon !

כמה הערות בנוגע לאגודה - מעורבות כלל ההחברים ( מה שנקרא "אסיפה כללית" ) היא לא רק מתבקשת אלא גם חובה חוקית. האסיפה הכללית היא "הגוף העליון" של כל עמותה.
לגבי המפגש הארצי הקרוב , אכן החלטה קשה לאור מצבנו מחד והרצון לאפשר לכמה שיותר אנשים להשתתף באירוע. אחת ההחלטות הראשונות שלא מתקבלות unuanime .
והערה אחרת מה muŝo שלנו - ב 2/6 התחתנו חברינו אדם משה ודנה ירקוני . מזל טוב ! אדם היה לא מעט זמן נשיא JELI ( שלצערנו די מקרטע בשנים האחרונות) וחבר בצוות האירגון של כנס הצעירים 2013 , דנה למדה בקורס האחרון שדורון העביר .

מיכי 10

Member
נכון, אבל יש לי הצעה אחרת, מעשית, שאשלח לכם במייל לאסטררו,

בנושא האסיפה הכללית.
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
מזל טוב לדנה ולאדם מישע לנישואיהם!

DoronModan

New member
נדל"ן

במפגש הארצי האחרון התקיימה הצבעה בשאלה, האם חברי אל"י מסמיכים את הוועד להחליט בשמם על קניית משרד ולבצע את הרכישה. נכון שזה היה אחרי ערב ארוך במיוחד ומייגע, ואני התרעתי על כך, וחוץ מברכה שהיתה אמיצה והתנגדה בהצבעה, ואני שנמנעתי (ואולי גם התנגדתי)כולם הצביעו בעד , העיקר כבר לחזור הביתה מהר.
אני מקווה ששוחחתם באספרנטו, אחרת לחלק גדול מאלה שבאו לא יהיה טעם להמשיך לבוא למועדון. אבל אני חושש שאולי היה לכם קל יותר לדון בזה בעברית.

מיכי 10

Member
על סמך מה שכתבת כאן לגבי אותה הצבעה,

אכתב גם אותך במייל שאשלח לאסטררו, כי הנושא חשוב במיוחד, מכדי להצביע בעניינו בצורה כזאת.

מיכי 10

Member
לדעתי, אפשר גם לשנות הצעות, כפי שניתן לשנות דעות.

מה גם שהבנתי מיהושע, שהרכישה נכשלה בינתיים. מקווה שהבנתי נכון.
אז יש על מה לדון ולהצביע, כפי שהצעתי כבר לאסטררו, וגם עמרי מסכים, כנראה. האחרים בינתיים לא הגיבו.

למעלה