House Of The Rising Sun

Ak477

New member
House Of The Rising Sun

אהלן , באלבום שבבית שלי , השיר מבוצע ללא תופים , אך לפני מספר דקות הורדתי את השיר אצל חבר ולהפתעתי שמעתי תופים , מישהו יכול להסביר את זה ? איפה ניתן למצוא את הגירסאות השונות ? ( בצורה חוקית )

Chocoholic

New member
מקרה קשה וידוע ../images/Emo6.gif

לאחרונה ניסיתי לעניין את חברי לספסל הלימודים בדילן... מסתבר שהוא די התלהב מהגירסה של בוב ל'בית השמש העולה' ואמר שהיא יותר טובה מזו של ה Animals..! יום אחד נסעתי איתו הביתה כשברקע התנגן לו דיסק עם כל מיני שירים ולפתע התחיל להתנגן משהו די מוכר אך שונה. תוך שניות הבנתי שמישהו החליט להלביש תופים ולערוך מעט את תזמון השירה של בוב בשיר המדובר, מסיבה לא ברורה... זה העלה חיוך על פני לזמן מה, אבל התקשיתי לשכנע אותו שזו לא הגירסה המקורית, עד שהוא שמע את כל האלבום (!) והבין שהגרסה שהוריד לא ממש מסתדרת עם שאר השירים באלבום... וזו סיבה טובה למה אסור להוריד שירים בתוכנות שיתוף!
בוב הקליט את 'House Of The Rising Sun' בשלושה טייקים; הראשון נקטע באמצע, השני והשלישי הם שלמים והשלישי הוא זה שנכלל. הטייק השני לא נכלל בהוצאה רשמית, יתכן שזה על בוטלג. בכל השלושה זה רק הוא והגיטרה, כפי שהיה בשני ימי הקלטת האלבום 'Bob Dylan'.

לדעתי שכחת את הגירסה לאספנים

בה דילן שר את השיר כשהוא מלווה את עצמו בגיטרה חשמלית. אם כבר ביצוע חדש של השיר הזה אז זו הגירסה המועדפת בעיניי, היא נמצאת בדיסק האינטרקטיבי שיצא לפני כמה שנים שאיכשהו גם הוא נשכח. הגירסה כפי שהיא בתקליט הראשון של דילן לא רחוקה מזו של וודי גאטרי. מה שכן הודי לד-בטר (לדבלי) גירסה שגם אותה יש לי מבצע את השיר שונה, בעיקר מבחינת הטקסט.

Chocoholic

New member
אני לא מכיר גירסה אחרת

זה משהו שיצא רשמית? זה צריך להיות מתוך הופעה בטח.

אתה רוצה לומר לי

שאתה לא מכיר את הדיסק האינטרקטיבי שיצא לפני כמה שנים?
לגבי שאלתך, אני לא יודע אם להגדיר את הביצוע הזה כשיר שיצא באופן רשמי בעצם זה שהוא מופיע בדיסק הזה, אבל הוא בכל אופן לא מהופעה.

Chocoholic

New member
מכיר בתיאוריה

כלומר, שמעתי וקראתי עליו, אבל לא ראיתי את זה / את התוכן. הדיסק הזה הוא לא הוצאה רשמית אז אני מניח שגם רוב התוכן שם הוא לא כזה. הקטע המדובר זה וידאו או רק אודיו?

תרשה לי לתקן אותך

הדיסק רשמי, הוא יצא בשיתוף עם חברת קולומביה. יש בו לא מעט דברים מעניינים. הקטע המדובר הוא רצועת אודיו שנלוות לזו האינטרקטיבית.

למעלה