How To Disappear Completely - ניתוח

t bone

New member
How To Disappear Completely - ניתוח

עשיתי ניתוח לשיר הנ"ל. כמובן שזה כתוב מהזווית ראייה שלי ויכול להיות שזה לגמרי לא הכוונה של השיר, אבל בכל זאת ככה אני רואה אותו. ------------------------------- השיר עוסק בהיעלמות מוחלטת והתעלמות מהמציאות עצמה וכל זה ללא הגדרת זמן מוגדר. הכל נתון באוויר, הכל מרחף, הכל צף - הכל חלום. שום דבר לא מתרחש באמת, הדברים לא כמו שהם נראים הזמן מתעתע. הכל זמני - הכל חולף, החיים חולפים לנו בין הידיים בלי שנשים לב. בית ראשון - כבר מההתחלה אנחנו מודעים לחוסר המימדיות ולחוסר הקיום של הרובד הגלוי, החומריות לא קיימת, הממשיות היא אשליה והזמן הוא פרט חסר חשיבות. כל זה ניתן לראות מהמשפט - "I walk through walls". הדברים המוחשיים לא קיימים באמת הם רק מתעתעים בנו. המחבר (תומאס בשבילכם) מספר לנו על חלום בו הוא צף מעל נהר בדאבלין, חלום המדגיש את הצורך להתנתק ולברוח מהעולם. הבית מסתיים בהדגשת הצורך להעלם ולשקוע, המחבר מדגיש את העובדה שהכל לא באמת קורה, הכל לא אמיתי - הזמן הוא מיראז´ והוא לא באמת נוכח כאן. הצורך להתמוגג מכל הכובד של החיים מורגש בשורות החוזרות "I´m not here". בית שני - בתחילת הבית השני המחבר חוזר ומדגיש את הרצון שלו להעלם, אך ניתן לשים לב כי הוא עדיין כאן ושהרצון שלו עוד לא התממש אלא רק בקרוב זה יקרה. קשה לדעת אם הכוונה בהיעלמות היא בגלל הרגשת החוסר סיפוק כי המחבר מרגיש שהוא מיצה את עצמו או שהיא בגלל החוסר רצון להמשיך להתעמת עם כל העולם, אבל בהחלט אפשר לראות את התחושה החזקה של לברוח מהמציאות במהרה בלי להסתכל אחורה. ושוב מדגישים "I´m not here This isn´t happening" מה שמראה לנו שוב ושוב כמה חזקה התחושה של הייאוש והחוסר רצון להתמודד, פיתרון ההיעלמות מוצג באור חיובי, מוצג כדרך היחידה להפסקת הכאב. בית שלישי - בבית הזה כבר אפשר לראות בבירור שהמשימה הצליחה. אורות, רעשים, זיקוקי דינור והוריקנים - הכל עובר ליד עיניי המחבר ללא תשומת לב. כל דבר שאמור להסיב את הדעת עובר ליד ללא תגובה כאילו לא היה. ההיעלמות היא מוחלטת, התנתקות טוטאלית. "אני לא פה, זה לא באמת קורה, אני לא פה, אני לא פה".. האם הכאב חלף? קשה לדעת, אבל אני לא פה אז זה כבר לא משנה כי זה לא באמת קורה. That there That´s not me I go Where I please I walk through walls I float down the Liffey I´m not here This isn´t happening I´m not here I´m not here In a little while I´ll be gone The moment´s already passed Yeah it´s gone And I´m not here This isn´t happening I´m not here I´m not here Strobe lights and blown speakers Fireworks and hurricanes I´m not here This isn´t happening I´m not here I´m not here

Major Thom

New member
מעולם לא ..

הצלחתי להבין את מטרותיהם של אלה שמתחילים לנתח שיר. משום מה זה תמיד נראה לי מיותר .. במיוחד במהלכם של מאות שיעורי ספרות שעברתי במהלך חיי הקצרים
אבל ניתוח יפה. מעניין מה ת´ום היה אומר עליו
grandaddy - the crystal lake

t bone

New member
תשובה

אני לא יודע למה אחרים מנתחים שירים, אני יכול להגיד לך למה אני עשיתי את זה. ניתחתי את השיר הזה כי הוא בין האהובים עליי בכלל (לא רק בקרב רדיוהד) ומעניינת אותי המשמעות שלו וככה אני רואה אותו מהפרספקטיבה שלי. אני חושב שאפשר להזדהות עם השיר הזה בהרבה מיקרים..וזהו.. אז חשבתי אולי לשתף את זה כאן, טוב נו.. לא נעשה את זה יותר, נמשיך עם הסקרים המעניינים של "תנו לי את 59 השירים שאתם הכי אוהבים ואת 42 ההרכבים שאתם הכי אוהבים", ואז מגיעות רשימות היסטריות של להקות ברצף. שאם כבר אז כאלה דברים אף פעם לא הצלחתי להבין את המטרה שלהם, מה? זה כאילו: "אני מכיר מלנ´תלפים להקות! אני מגניב!"???!!!

polyethylene

New member
אהבתי ../images/Emo70.gif

בכלל, כל פעם אני מבינה מחדש עד כמה כל אחד סופג שירים של רדיוהד בצורה שונה לגמרי, או בהתאמה - מנתח את השיר לפי מה שנראה לו מתאים כשבמקביל אדם אחר ינתח את השיר בצורה שונה לגמרי. קבל פרוייקט - נתח את השיר street spirit.
גלגל"צ - הקצה

Fish in the sea

New member
גם אני....מאוד../images/Emo9.gif

בתור בוגר מגמת ספרות זה כיף לקרוא ניתוחים של אנשים אחרים. אהבתי את הניתוח. אני אקשיב לשיר לפני השינה ובאותו הזמן אקרא שוב את הניתוח שלך. בקשר ל street spirit,ידידה שלי פעם ניתחה לי אותו בצורה יפהפיה. אני אנסה לשכנע אותה להעלות את זה פה. בכלל,בעיני זה נורא נחמד להעלות פה ניתוחים לשירים. אותי לפחות זה מאוד מעניין,בתור אחד שכמעט אף פעם לא מצליח לרדת באמת לעומקם.
מודי בראון המשעשע - ליגת האלופות (איך זה שאין אייקון של כדורגל ויש של כדורסל? תפוז שכחו מהו הספורט הפופולרי ביותר בעולם?)

סטריט ספיריט והשואה

יש לי ניתוח קצת מוזר לשיר הזה, ולמרת שאני יודעת שאין סיכויי שתום התכוון לזה לפי דעתי הוא יכול להתפרש בתור שיר על השואה. זה היה הרושם הראשוני שלי כשקראתי ת´מילים.. אז אם בא לכם לקרוא תהנו.. הנה איך סטריט ספיריט יכול להיות על השואה מנקודת מבט של ילד: Rows of houses all bearing down on me I can feel their blue hands touching me איכשהו פעם ראשונה ששמעתי את זה זה נשמע לי כמו תיאור של גטו, שורות של בתים, הידיים הכחולות של אנשים קופאים מקור.. All these things will one day swallow whole הוא יודע שכל הדברים האלה יבלעו אותו- יגרמו למוות שלו This machine will not communicate הנאצים הם כמו מכונות חסרות רגשות שלא חושבות שאפשר אפילו לתקשר עם אנשים "נחותים" מהם These thoughts and the strain I am under הוא צריך להתמודד עם כל הלחץ של המחשבה שהוא עומד למות Be a world child, form a circle אומרים לו להיות יותר גדול מהכל..ילד עולם, למרות שהוא רק מתוך גטו- מעיגול Before we all go under לפני שהמחשבות האלה ישתלטו עליו והוא יהיה אדיש לחלוטין לחיים, כמו מת Cracked eggs, dead birds Scream as they fight for life כולם שם נלחמים על החיים שלהם, לא משנה שכבר אין להם כוח, הם רק בייצים שבורות וציפורים מתות I can feel death, can see it´s beady eyes פשוטו כמשמעו.. Immerse your soul in love. ולמרות הכל אסור לחשוב על הדברים הרעים.. הוא יודע שהוא הולך למות, אז הדבר האחרון שהוא יכול לעשות זה לא לחשוב על הסבל ולשקוע באהבה. טוב, אני יודעת שזאת לא הכוונה האמיתית של השיר, אבל אחד מהדברים היפים במילים שלהם זה שאפשר לנתח כל שיר בהרבה דרכים שונות. קראתי פעם ניתוח ממש יפה על איך the bends הוא בעצם על מישהו חולה איידס. מקווה שנהנתם..
משינה- רכבות

Esmena

New member
../images/Emo45.gifנהדר

למרות שאם משהו הזכיר לי את השואה בסטריט ספיריט( שלא התעמקתי בו מעולם) היא הכוריאוגרפיה של הקליפ, שמעלה פלאשבקים חינניים מטקסי זיכרון ביסודי.

t bone

New member
יפה!!

עכשיו תפרשי את I am the walrus של הביטלס. goo goo goo joob P:

Major Thom

New member
היי, לא אמרתי שזה רע ..!

פשוט אמרתי שאני לא מבינה.
טלוויזיה

polyethylene

New member
t bone חדש פה, הוא יבין שאנחנו

מעירים מטוב לב טהור ולא כדי לעצבן...
גלגל"צ - הקצה

t bone

New member

אני יודע שכמובן זה לא בשביל לעצבן. פשוט מייג´ור ת´ום שאלה למה כתבתי ניתוח אז עניתי, זהו. מרוב הבנה חלה כאן אי הבנה.. P:

וישנו

New member
תום השיר ומייקל סטייפ?

Thom: "That song is about the whole period of time that OK Computer was happening. We did the Glastonbury Festival and this thing in Ireland. Something snapped in me. I just said, “That’s it. I can’t take it anymore.” And more than a year later, we were still on the road. I hadn’t had time to address things. The lyrics came from something Michael Stipe said to me. I rang him and said, “I cannot cope with this.” And he said, “Pull the shutters down and keep saying, “I’m not here, this is not happening.” נלקח מ - at ease.

Major Thom

New member
אהבתי את הציטוט .. ../images/Emo9.gif

השיר הזה לעולם יתקשר לי לmpie, בעיקר כי הוא כלכך מתאים לכל מה שקורה שם מסביב ..
portishead - roads

t bone

New member
האמת היא

שהתכוונתי סקוטלנד.. אבל טעות, אירלנד. צודק.

למעלה