How to Disappear Completely

vegetable man

New member
How to Disappear Completely ../images/Emo121.gif

That there That's not me I go Where I please I walk through walls I float down the Liffey I'm not here This isn't happening I'm not here I'm not here In a little while I'll be gone The moment's already passed Yeah it's gone And I'm not here This isn't happening I'm not here I'm not here Strobe lights and blown speakers Fireworks and hurricanes I'm not here This isn't happening I'm not here I'm not here​
ההוא שם זה לא אני אני הולך לאן שאני רוצה אני עובר דרך קירות אני שט במורד הליפיי* אני לא כאן זה לא באמת מתרחש אני לא כאן אני לא כאן בעוד זמן קצר אני אעלם הרגעים כבר חלפו כן זה נעלם ואני לא כאן זה לא באמת מתרחש אני לא כאן אני לא כאן אורות סטרובסקופ** ורמקולים מפוצצים זיקוקי דינור והוריקנים אני לא כאן זה לא באמת מתרחש אני לא כאן אני לא כאן * מכשיר למעקב אחר עצמים בתנועה מחזורית. ** נהר בדאבלין _________________________________________________________________ ת'ום, (דצמבר 99'): "חלמתי שצפתי במורד נהר הליפי ולא יכלתי לעשות כלום. עפתי מסביב לדאבלין וממש הייתי בחלום. כל השיר הוא חוויה של ריחוף". אישית, אני חושב שזהו אחד השירים שאני הכי מזדהה איתם, עוד מילדות. הוא גאוני, מבחינה רעיונית וזה היה מתבקש, שיכתב שיר כזה. אני באמת כאן? כל זה באמת קורה? רגעים שחולפים ללא תנועה, אולי מעידים שכל זה לא קורה, שכנוע עצמי שכל זה לא באמת קורה, סוג של רוח רפאים, שמביט מהצד, הולך דרך קירות. ולגבי המוסיקה, באמת שיש פה נגיעה בשלמות. הצליל הדק שמלווה את השיר מההתחלה, הפריטה בגיטרה, הקול העייף והמיוסר של ת'ום, הקלידים והגיטרות המסויטים. אחד השירים שהכי מעצבים את האלבום הזה, שיר ממש חזק.

מה אפשר עוד לומר?

השעה 1 בלילה בערך, אני לא ממש יודע כי אסרו אלינו להביא שעונים לשטח. כל מה שאני יודע זה שאני שומר עכשיו על המאהל וצריך לנחש מתי עוברת שעה ולהעיר את המחליף שלי.אני עומד באמצע המדבר, קור איימים, רוח מקפיאה וכל מה שאני יכול לשמוע בראש זה את השיר הזה. אני מדמיין שני רמקולים בגודל של רבי קומות עומדים באמצע השממה וממלאים את המדבר בסאונד הלא יאומן של השיר הזה....כמובן שהוא גם מתנגן בריפיט:) בואו נאמר שהשעה עברה מאוד מהר....

senior dingdong

New member
מטורף...

איזה שיר אדיר!!! שמישהו יביא לי מפית... אחד השירים היחידים עלי אדמות שאפשר לשמוע שעות והוא לא יימאס כמו שאנג'ל אמר... בריפיט הוא יכול להעביר שעות בלי להרגיש... הייתי שומע את השיר הזה הרבה בלאוס ורק נגיד שאני לא זוכר משם יותר מידי דברים מלבד השיר הזה.. תאווה לאזניים

tuvalg

New member
כמו כן השיר גם שייך

לפסקול לסרט ששכחתי את שמו על אבא ובן שבונים יחד בית, סרט מצויין ועצוב והשיר מאוד מתאים לו

RuNoOsH

New member
../images/Emo42.gifאיזה שיר...

זה באמת שיר מאד חזק, ממש יפה, לדעתי בין הכי טובים של רדיוהד, והכי טוב מקיד איי... שיר מדהים

kittycatbone

New member
בזמן האחרון..

השיר הזה הפך להיות בין השירים האהובים עליי של רדיוהד בכלל. זה פשוט שיר מושלם... נתחיל במשמעות... שאני כל כך מזדהה איתה. כשאני שומעת את השיר, אני תמיד מרגישה מצב כזה, שאין יותר כוח לכל הדברים שאני עוסקת בהם בחיים. שאני פשוט רוצה להיות בלתי נראית -אני לא פה. מן כזה "תעזבו אותי בשקט ותנו לי להיות כאן לבד רגע .." הגיטרה בהתחלה, מן שיר כזה שמתחיל ברוגע, ואח"כ הריף של הכינורות שם שמצטרף.. לכל אורך השיר... עם המילים i'm not here, this isn't happening שרצות כל השיר.... ובסוף, הקטע שבו אני נכנסת הכי לאווירה של השיר ולפעמים אפילו כל כך בתוך זה שאני אפילו לא שמה לב איפה אני נמצאת.. כשת'ום שר את הצלילים, עם הכינורות.... וזה ממשיך .. ולאט לאט יש יותר צלילים כאלה ש"מזייפים".. כאילו יותר דיסוננס, ופתאום זה "נפתר" כזה.. ולאט לאט השיר נגמר........ פשוט שיר מדהים.

הקול של ת'ום מדהים פה כמעט יותר מכל

שיר אחר (עם הסתייגויות קטנות) ... תנסו לשמוע או להזכר בקטע שהשיר מקבל פתאום אטונליות ועיווטים קוליים של גלי קול של המוטיב העצוב בפתיחה והקול של ת'ום ביחד ופתאום גם אין קצב כזה ובפעם הראשונה ששומעים את הבלאגן הזה באמצע אומרים - הם הרסו לעצמם את השיר. אבל אז זה מתייצב חזרה לקצב ולהרמוניה מדהימה והקול של ת'ום בוקע מהרקע בצעקה שירתית מדהימה כזאת שעושה לי עור ברווז... וללא ספק השיר מעביר את התחושה החלומית ואת המחשבה על מוחשיות הדברים... שיר כל כך נוגע, כל כך מושלם מוסיקאלית וכל כך עושה אותי עצוב שאני מעדיף שלא לשמוע אותו יותר מדי בחיים שלי... ודרך אגב , זה שיר שחייבים לשמוע בווליום יחסית גבוה כדי לקבל את כל הצלילים ולהנות מהכל עד הסוף.. ואם לא זה לא שווה את זה...

kittycatbone

New member
../images/Emo45.gifמסכימה פשוט

עם כל מילה. ובקשר לפסקה הראשונה, בדיוק מה שגם אני כתבתי (רק בניסוח כל כך הרבה יותר טוב
).. בכל מקרה, זה בדיוק מה שאני תמיד מרגישה כשאני שומעת את הקטע הזה בשיר... וכל כך מה שגורם לזה להיות שיר כל כך טוב..

../images/Emo6.gif אני דווקא חושב שהניסוח המעורפל

שלי מסביר את זה בסדר גמור... ההבדל היחיד כמעט בעקרון בין הפסקאות זה שבמקום להשתמש במושג סולמות אטונליים השתמשת במושג דיסוננס.

kittycatbone

New member
חחח../images/Emo3.gif

[והתכוונתי שאתה כתבת בניסוח הרבה יותר טוב אם חשבת שהתכוונתי להיפך
]

למעלה