hpna?

noa_f

New member
hpna?

אנחנו מסיימים את הרומן הארוך והחד-צדדי שלנו עם ״יס״ (אנחנו שילמנו המון והם רק העלו מחירים והעיפו תכנים לערוצי ״פרימיום״) ועכשיו נשאלת השאלה לגבי אינטרנט-ליד-הטלויזיה.

אין לנו יציאת רשת בקרבת הטלויזיה והעברת כבל רשת היא לא אופציה.
יש לנו wifi ויש אפילו מעבירי רשת-על-חשמל (של zyxell והיו גם מדור קודם) אבל מה שעבד הכי טוב וחלק היו מתאמי ה-hpna שקיבלנו מ״יס״ [רק] לפני כחצי שנה.
השאלה היא מה כדאי הלאה. האם אפשר לקנות מתאמי hpna טובים בשוק החופשי?

תודה

k-don

Well-known member
אבל זה אינטרנט ליד הטלויזיה

למעט אם נאמר אחרת יש להם קואקס בצמוד לטלויזיה

rafid1

Active member
מנהל
זה ברור, אבל לטאנגו צריך שניים (לפחות... )

אם הנקודה השניה (של בזק למשל) נטולת קואס צמוד, HPNA מתאים יותר (וכך, כנראה, היה...)
&nbsp

noa_f

New member
כי אני לא יודעת מה הם moca או deca...

אבל אשמח ללמוד. הנחתי שמה ש״יס״ נתנו לי הוא hpna.
ה-setting הוא כזה:
- יש לי נקודת טלפון מרכזית, שם גם מחוברים הראוטר/מודם של בזק וזה שלנו, לידה יש כמובן נקודת חשמל - אבל לא טלויזיה. והיא נמצאת במרכז הפיזי של הבית. כלומר, מקום די טוב לראוטר אלחוטי.
- חדר שיש בו חיבור קואקס (טלויזיה) וכבל רשת (לא טלפון) - שם יושב כרגע ממיר משני של יס, עם חיבור ״ראשי״ לרשת.
- טלויזיה שיש לידה נקודת קואקס ואת הממיר הראשי של יס, אבל לא רשת ולא טלפון.
הממיר של יס מקבל את חיבור הרשת דרך הקואקס מהממיר המשני שנמצא בחדר הילד ואז את המתאם שלידו חיברתי גם ל-hub וממנו מקבלים רשת בנוסף: הטלויזיה ורספברי פיי.
&nbsp
האמת היא שהטלויזיה לא מאוד רחוקה מהראוטר, אבל לממיר של יס אין חיבור wifi אז תמיד חיפשנו אופציה לחיבור אתרנט.
לפני כן, הממיר והטלויזיה היו מחוברים למתאם-על-חשמל ואחד נוסף התחבר אל הראוטר. אבל גילינו שהמתאם של יס העביר דאטה הרבה יותר יציבה ומהירה, כשחובר לכבל הרשת הרגיל בחדר הרחוק.
&nbsp
גודל הדירה כ-120 מ״ר (אין ממ״ד, יש חשמל תלת פאזי). הראוטר שלנו הוא טיפילינק tl-wr1043nd
&nbsp
אגב, אם תאמרו שממיר כמו זה של סלקום יכול לעבוד מספיק טוב ע״ג רשת wifi, זו גם אפשרות. השאלה היא אם זה באמת פתרון מספיק יציב ומהיר.

noa_f

New member
טוב, אז קראתי קצת וכמובן שבילבלתי מושגים.

מה שקיבלתי מ״יס״ הוא מתאם על קואקס. האם זה moca או deca -אני לא יודעת.
אבל כנראה ש-hpna זה לא... (אם הבנתי נכון עכשיו).

cheif

Member
מנהל
זה MOCA

DECA עובד בארץ רק על כבלי קואקס "אפלים" כלומר כבלי קואקס שלא עובר עליהם מידע של HOT או YES.

noa_f

New member
האם ניתן לקנות מוצר כזה לבד?

בהנחה שלא אקבל מסלקום.

rokey33

New member
ת:

אם דברת על מתאמי moca- את אמורה לקבל מסלקום.אפשר לרכוש בנפרד.
אני לא זוכר איזה דגמים נותנים ללקוחות,שווה לבקש מהם אולי נתב אלחוטי שתומך בתקן אלחוטי a/c..זה משפר לא במעט את ביצועי הרשת האלחוטית..אפילו לכרטיסי רשת בתקן n.
&nbsp
לגבי מתאמים על חשמל-כנראה הביצועים שקבלתם פחותים בגלל עניין של תלת פאזי ומרחק.

k-don

Well-known member
המוצר נשמע מעולה, רק שהוא קצת יקר

למי שבחר להוזיל את החבילה לשלם חד פעמי 600-700 ש"ח לנקודה אחת

k-don

Well-known member
למעט אם הוא לא משתמש בעידן פלוס על קווי הקואקס

cheif

Member
מנהל
אתה צודק אבל זו סיטואציה מאוד נדירה

בדרך כלל השימוש בעידן+ נעשה על ידי חיבור אנטנה ישירות לטלוויזיה או באמצעות ממיר DVB שמחובר ב-HDMI ל-TV.

rafid1

Active member
מנהל
הנה רעיון: כלקוח "חדש" (כעת)

שניצלו אותו (לדברייך) קחי אותם כעת במבצע של חודשיים חינם. נשמע שמגיע לכם...

k-don

Well-known member
סלקום טיוי יתנו לך מוקה

הם גם יחברו את הבניין לעידן פלוס.
אנחנו קצת התאכזבנו מהנפילות של הממיר שלהם.(שייתכן שנבע מהאינטרנט שלנו ולא מהממיר עצמו)
אחת לכמה שעות היה קורה ניתוק שדרש אתחול לממיר ולמתאם האלחוטי או למוקה, ואז היינו צרכים לחפש איפה היינו בסרט/סדרה

למעלה