HTC Desire - ביקורת ושאלות

הצנובר

New member
HTC Desire - ביקורת ושאלות

שלום, לפני שבוע בדיוק עברתי ל-HTC Desire, הסמארטפון החדש שלי. בגדול, אני יכול לומר שהמכשיר מצוין ואני מאוד מרוצה. המסך טוב, הביצועים טובים ואני מת התחושה הזאת שאני יכול להגדיר ולקסטם (customization) כמעט כל דבר. אבל שוב - זה הסמארטפון הראשון שלי, ככה שזו באמת קפיצת מדרגה רצינית ואולי אני מתלהב מדברים טריוויאלים לקטגוריה הזו. עם זאת, יש לי כמה ביקורות/שאלות. בשביל הסדר הטוב, אני אמספר את הרשימה: 1. ניסיתי לצלם וידאו ב-3 הזדמנויות שונות, ובכולן המכשיר קרס. צילם מספר שניות, ואז קפא ואתחל את עצמו. הסרטון לא נשמר. האם זו בעיה מוכרת? יש פתרון? 2. הגדרת דף הבית (homepage) - הגדרתי אחד כזה, אבל כל פעם שאני נכנס לאינטרנט, הדף שנפתח הוא הדף האחרון בו ביקרתי. לא מצאתי את המקום בו אני יכול להגדיר זאת. מישהו? 3. נוצר אצלי קצת בלבול בין אנשי הקשר מהטלפון (ביצעתי ייבוא של אנשי הקשר מהמכשיר הקודם, בבלו-טות'), לאנשי הקשר שמגיעים מהג'ימייל. בג'ימייל אני מתחזק רשימה גדולה של אנשי קשר, לכולם יש כתובת מייל אבל רק לחלקם יש גם מספר טלפון. ה-People Widget מציג את כולם יחד (טלפון+ג'ימייל). ראיתי שיש אפשרות להראות רק חלק, אבל אני תוהה כיצד אתם מנהלים זאת? איך הכי נח לכם? בסופו של דבר, אני רוצה לשים את ה-widget הזה באחד ממסכי הבית, כדי שיציג נניח את קבוצת ה-VIP, לצורך חיוג מהיר. 4. גישה ישירה לשעון המעורר - איך? לשעון המובנה יש 5 מצבים (רגיל, עולמי, מעורר, שעון עצר, טיימר). הייתי רוצה קישור ישיר לשעון המעורר, מבלי שאצטרך להכנס לשעון המובנה ואז למצב שעון מעורר. יש דרך לעשות את זה? 5. צילמתי כמה תמונות והורדתי כמה אפליקציות, לא יותר מדי. פתאום קפצה לי הודעה שיש מעט מקום ב-storage של המכשיר. כרטיס הזכרון שלי פנוי כמעט לגמרי, אבל על הטלפון נשארו כ-11.5 מגה. האם ואיך אפשר להגדיר שכל התמונות יישמרו אוטומטית על הכרטיס, וכנ"ל אפליקציות? כי כרגע כל הנתונים שלי, מסתבר, נשמרים על הטלפון. 6. שאלה אחרונה ודי כללית - אני באמת מרוצה מהמכשיר, אבל לא ממש ברור לי למי לזקוף את הקרדיט - HTC או לאנדרואיד. מה מכל הדברים הנהדרים שאני מקבל מגיע הודות למערכת ההפעלה ומה מגיע בזכות המכשיר עצמו? תודה.

RubinK1

New member
איך אתה מסתדר עם טעויות ההקלדה ב Desire?

שלום לך, צובר חביב. יצא לי להתנסות בטלפון כמו שרכשת- Desire. לדאבוני, איני יכול לתת לך מענה לשאלותיך ומקווה שמישהו בעל מכשיר כזה ישיב לך בפורום חיובי זה. גם אני שקלתי (בכובד ראש) לרכוש את ה Desire אך ברחתי כל עוד נפשי בי בגלל ההקלדה הרוויית טעויות במקלדת שלו- כלומר ההקלדה אינה וודאית ונטולת טעויות-הקלדה כמו באייפון או בסמסונג גלקסי i9000. כדי שההקלדה תתקבל כראוי, יש להקליד לאט ובתשומת לב רבה בכל נגיעת מסך. כמו כן, המסך של ה Desire לעומת השניים האחרונים מסנוור מבחינת השתקפות התאורה הסביבתית. מעניין מאוד לדעת איך אתה מסתדר עם זה? בכל אופן, אתה יכול להתנחם בכך שניצלת מהליקויים הללו הקיימים בטלפון סמסונג גלקסי i9000: . בהערות שלצד איש הקשר הגבילו את הטקסט שאפשר להכניס לכ- 200 מילים בלבד (1,000 תווים בדיוק)!!! זה אומר שלא נוכל לרשום את כל המידע שנרצה על כל איש. לדוגמא: תמצית סיכום שיחות טלפון ו/או פגישות, מחירונים, שעות פתיחת העסק, פרטים מיוחדים ועוד. 2. אם לא די בפאשלה הנ"ל, אם כתבת לדוגמא 20-30 שורות קצרות, וברצונך להגיע לנקודה מסוימת בטקסט שכתבת לצורך עריכה/תיקון, המסך קופץ לסוף או לתחילת הטקס בכל פעם מחדש כאשר תנסה להגיע לנקודה מסוימת בקטע טקס, והוא יאפשר גישה לאחר שהתיש אותך "מעט". גילתי כי תופעות אלו קיימות גם בהערות שבאירוע בלוח השנה וגם בישום "פתקים"- כשרוצים לכתוב איזשהו תזכיר או כל טקסט ארוך אחר (ב"פתקים" הטקסט מוגבל לכ-300 מילים, 1,500 תווים בדיוק). 3. תוכנת הסנכרון הייעודית הנקראת "קיס" של סמסונג לא פועלת כראוי: א. התוכנה "כבדה" מאוד ובקושי זזה (ויש לי מחשב חזק). ב. בניסיון סנכרון, התוכנה לא סנכרנה את כל המידע באנשי הקשר. ג. השדה בו מוצג תוכן ההערות של איש הקשר יכול להציג שורה אחת בלבד. גלילת שדה זה, מעלה או מטה, תציג תמיד רק שורה אחת. ממש לא ברור איך שחררו טלפון כל כך משוכלל ומתקדם אבל עם ליקויים כאלה. אני עדיין מחפש לזה גלגל הצלה. אה, כן עוד משהו. הינה עוד משהו "בקטנה" שמשווקי הטלפון SAMSUNG Galaxy S לא שמחים לספר לקונים הפוטנציאלים: הרדיו המובנה הוא אמנם FM אך איכות הצליל ירודה (בלשון המעטה) מהסיבה שהרדיו פועל בשיטת Mono כמו לפני 50 שנה (ולא סטריאו). זו לא בדיחה תבדוק! ברכות, רובין.

SignedIncognito

New member
אין שום טעויות הקלדה

את כול בעיות העברית אפשר לסדר,יש קהילה גדולה של משתמשי אנדרואיד בארץ בפורום IANDROID.כשאני אומר לסדר הכוונה שהכול מיושר לימין ואין ערבוב של מילים ומספרים. לעניין המקלדת,יש מקלדת בתשלום עולה את ה3$(אם אני לא טועה) נקראת SMART KEYBOARD PRO בנויה בדיוק כמו המלקדת של הIPHONE....החיזוי של מעולה ואין טעויות הקלדה. הסיבה שאמרו לך שיש הרבה טעויות זה לא בגלל המסך מגע אלא כי אנשים בוחרים להתקין מקלדת בשם ANYSOFT בגלל שהיא בחינם ובה המקשים מאוד צפופים מה שגורם לטעויות הקלדה רבות. היתרון הגדול של האנדרואיד הוא שהכול ניתן להתאמה ולהזזה.

החתולית

New member
מסכימה לגמריי

למרות שהתרגלתי למקלדת של ANYSOFT יחסית מהר. כשאני צריכה להקליד כמות גדולה של טקסט, אני פשוט הופכת את המכשיר ועושה שימוש במקשים הגדולים יותר.

RubinK1

New member
מצטער אך לא הבנתי עם מי את "מסכימה לגמרי" ?

שלום חתולית, מצטער אך לא הבנתי עם מי את "מסכימה לגמרי" ? תודה, רובין.

החתולית

New member
עם מי ששירשרתי תגובתי אליו

היינו Singedlncognito בעניין "אין שום טעויות הקלדה".

RubinK1

New member
אנסה וגם...

תודה לך, אשיג שוב Desire כדי לנסות זאת. מה שכן, קשה יהיה לי לרדת ברמת האיכות וחדות המסך והממשק של הטלפון סמסונג גלקסי S שעדיין נמצא אצלי. משאלת ליבי היא שסמסונג יקבלו מספיק תלונות וישחררו ממש בקרוב גרסה ללא הליקויים הקיימים בסמסונג גלקסי S תודה שוב, רובין.

DToNAToR

New member
מסכים לגבי Smart Keyboard

דווקא היום קניתי אותה (2 יורו) והיא באמת נוחה בהרבה מ Anysoft.

YosMan1

New member
מסכים אבל

התקנתי היום את ה SAMRT KEYBOARD וכן היא יותר מוצלחת מ ANYKEYBOARD ויש בה פחות טעויות. לא מת על סידור השורות אחת מעל השניה, משהו שם זז קצת שמאלה בשורה העליונה. אבל שיפור מבורך.

SignedIncognito

New member
המקלדת עצמה ניתנת לשינוי על ידי סקינים

אומנם לא מדובר על שינוי בסידור אבל יש שם כמה אפשרויות לבחירה שיכולות לקסום לכול אחד...אני אישית משתמש בסקין של האיפון. בכול מקרה אין מדובר בבעיות במסך המגע או במכשירים.

Maoz20

New member
בעיית הוידאו והקריסות

שלום רב, הבעייה שתיארת נובעת לרוב ממעבר בן גירסאות 2.1 ל 2.2 והפוך. כאשר אתה מעדכן מגירסה 2.1 ל 2.2 (פרויו ) את הצריך לעדכן גם את ה "רדיו" (הקובץ שאחראי על הקליטה,גלישה וכ"ו) , כאשר אתה חוזר עם הגירסה אחורה עליך גם לעדכן לגירסת הרדיו הישנה. לאחר שתעשה זאת כל בעיות הקריסה וה ריסטרט יפתרו. מעוז

SignedIncognito

New member
אני מנחש שאתה טועה

הבן אדם קנה את המכשיר לפני שבוע ואני בספק שהוא יודע מה זה ROM(בלי לזלזל)......לכן לדעתי יש עליו את המערכת איתה הגיעה המכשיר.

Maoz20

New member
שים לב לכתוב

1. "ואני מת התחושה הזאת שאני יכול להגדיר ולקסטם (customization) כמעט כל דבר" ז"א שהוא כבר שיחק עם המכשיר. 2. זה לא משנה אם הוא שיחק או לא שיחק, הבעייה של הקריסה נגרמת לרוב נגרמת מעידכון רדיו שלא מותאם לגירסת המכשיר.

SignedIncognito

New member
אמממ......יש מצב שאאתה צודק

ותמיד קיימת האפשרות(אם הוא קנה בארץ) שהחברה בחנות לא צרבו לו את הרדיו(הריי רוב קבצי הROM לא מכילים אותו). אם זה היה המכשיר שלי קרוב לוודאי שהייתי עושה WIPE ובודק אם זה עזר ואם לא אז הייתי צורב את הרדיו ואלי גם את הROM מחדש.

למעלה