HTC Desire, Legend, Wildfire

HTC Desire, Legend, Wildfire

שלום, אני מתלבט בין שלושת המכשירים הנ"ל. נראים לי די דומים כשהמעבד ב-desire הוא החזק ביותר ולכן נראה לי שהוא המועדף. העניין הוא שאין לי ניסיון בכלל במערכת האנדרואיד (יש לי N97 שאותו אני רוצה להחליף) והדבר שהכי מעניין אותי זה האם ניתן לשדרג לגרסה האחרונה של אנדרואיד (2.2 או 2.3...) בכל אחד מהם. דבר נוסף הוא עניין העברית, האם ניתן להתקין לבד בלי בעיה למרות שאין לי ניסיון עם אנדרואיד? את ההתעסקות עם סימביאן כולל ענייני התקנת העברית אני מכיר מצוין, האם זו התעסקות דומה? העברית עובדת טוב כולל ישור לימין? ראיתי שבחנויות רוצים תוספת של 200 ש"ח +/- להתקנת גרסה עדכנית (2.2) ועברית, העברית לא מובנית? חוץ מההבדל במעבד, האם יש הבדלים משמעותיים נוספים בין הדגמים שאליהם כדאי לשים לב? תודה מראש.

Shpritz

New member
בכל מכשירי האנדרואיד, בזמן הקלדה יש לך במקלדת

הוירטואלית ממש ליד מקש הרווח, מקש שמאפשר לך להחליף שפה. לחיצה וגלילה לשפה הרצויה תעשה את העבודה, הרבה יותר פשוט מסימביאן למשל בN97 שלך

Shpritz

New member
סליחה, מקש הרווח הוא גם מקש החלפת השפה

בגלילה ימינה/שמאלה.

אז זהו שלא (אצלי לפחות...)

לחיצה ארוכה על מקש הרווח לא עושה כלום וגם לא גרירה שלו... ליד מקש הרווח יש מקש שמעביר מאותיות למספרים ותווים אבל לא לאנגלית...
אולי צריך להתקין מקלדת אחרת? לא מצאתי גם שום דבר בהגדרות. בסוף עוד אתגעגע ל-N97...

ועוד משהו...

על החייגן מופיעות לי אותיות בעברית אבל החיפוש מתבצע משום מה רק באנגלית, איך פותרים את זה? תודה מראש.

אוקיי, תוקן העניין...

מצאתי את ההגדרה המתאימה. עגשיו נשאר לי רק עניין השפה בחייגן.

Shpritz

New member
נלחץ האנטר - צודק, טעות שלי שוב ../images/Emo13.gif

שכחתי שאני עם מקלדת יעודית ושנטרלתי את המקלדת של המכשיר - העיקר שמצאת והסתדרת. בעניין השפה בחייגן, גם פה בעצם נכנסת לתמונה המקלדת היעודית שאפשר לשנות בה שפה ע"י לחיצה על רווח (בדומה ל1 שראיתי ששם עושים במקלדת ה"רגילה" אצלי) נסה לשחק עם ההגדרות. ואולי בכל זאת צריך להתקין מקלדת עם עברית בילד אין למרות שנאי בספק. יש לי חבר עם לג'נד שאין לו בעיה כמו שאתה מגדיר. (אני מבין שרכשת דיזייר..?)

אני דווקא הייתי הולך על ה-Legend

בעיקר בגלל שלא הייתי רוצה ליפול על Desire עם לוח אם תקול, כפי שקורה ללא מעט אנשים שרכשו את המכשיר בארץ ובחו"ל. לא קראתי על בעיות רציוניות עם ה-Legend והחומרה שלו עדיפה על פני ה-WildFire כך שהייתי בוחר בו מבין השלושה (למרות שלעצמי רכשתי Orange San Francisco שמציע מעבד זהה ל-Legned, מסך גדול יותר ב-0.3 אינץ' ורזולוציה של 480X800 וכל זה ב-1300 ש"ח אחרי מע"מ ומכס. לצערנו לא ייצא עדכון רשמי של גרסא 2.2 ל-OSF). כרגע יש גרסא 2.2 ל-Desire באופן רשמי ולמיטב ידיעתי יצאה גרסא 2.2 רשמית גם ל-Legend לפני זמן מאוד קצר. לגבי גרסא 2.3 עדיין לא הוכרז שום דבר רשמי אך כמעט בטוח שה-Desire יקבל עדכון כזה די בקרוב אך אני מאמין שה-Legend יקבל את העדכון באיחור של כמה חודשים, אם בכלל. בנושא העברית כדאי להתקין לבד ולמרות שזה מצריך קצת התעסקות עם המכשיר וגורם לאיבוד אחריות (אם רכשת את המכשיר דרך סלקום), עדיין מדובר בתהליך מאוד בטוח ויחסית קצר. אני אישית לא הייתי משלם 200 ש"ח בשביל משהו שעשיתי היום תוך זמן קצר (Root + דחיפת פונטים + התקנת מקלדת בעברית + הגדרות של המקלדת ).

white star

New member
../images/Emo54.gif תוכל לתת הסבר קצר לגבי איך לשדרג?

לי יש legend עם גרסת אנדרואיד 2.1

היכן נקנה מכשירך ומה עשית איתו?

* אם מכשירך נרכש בסלקום ואינך רוצה לאבד את האחריות על המכשיר, עלייך לחכות עד שסלקום יוציאו את גרסא 2.2 למכשירים שלהם (דבר שלדעתי ייקח לפחות חודש אם לא יותר מכך). * אם יש לך מכשיר שנרכש פתוח לסים זר ולא ביצעת ROOT למכשירך, אתה אמור לקבל את קובץ השדרוג בהודעה (OTA). * אם ביצעת למכשירך ROOT זה לא משנה איפה הוא נרכש כי כבר איבדת את האחריות ועכשיו אתה יכול להוריד רומים "מבושלים" (כלומר, שאנשים פרטיים לקחו רום מקורי או מודלף ושיפרו אותו או הוסיפו פונקציות חדשות) מאתרים כמו XDA או Modaco.

Shpritz

New member
אגב, ההיגיון אומר שגם אם פורצים את המכשיר

מאבדים את האחריות והעולם חרב עקב כך, אם יש את הרום של סלקום באינטרנט, אפשר להחזיר אותו חזרה למכשיר כדי "להשיב" את האחריות למכשיר וללכת אליהם אם צצה בעיה שלא ניתן לתקן לבד.. לא?

אני גם חושב כמוך אבל לא בטוח בכך ב-100 אחוז

בנוסף לכך, למיטב זכרוני קיימים מקרים בהם לא ניתן לצרוב רום מחדש ואז אין מנוס מלפנות למעבדה של סלקום או חנות פרטית כלשהי.

white star

New member
../images/Emo54.gif ככה

קניתי אותו בחנות פרטית. הוא הגיע עם תוכנה של סלקום אבל אני בכלל בחברה אחרת. ככל הידוע לי הוא לא מוגבל מבחינת סים, הלכתי לעדכון תוכנה והוא אמר שאין עדכונים עבורי. לא ביצעתי שום פעולה עליו מעבר מה צריך לעשות?

מעניין...

לא מופיע לך עדכון תוכנה כי יש לך את הרום של סלקום ועדיין לא יצאה גרסת 2.2 למכשירים של סלקום. במקרה כזה אתה יכול לבחור בין כמה אפשרויות: 1. להישאר עם הרום של סלקום עד שסלקום יוציאו עדכון גרסא למכשירים שלהם. מצד אחד זה יעזור לך לשמור על היישור לימין (מבחינת הכתיבה בעברית) ואם יש לך תפריטים בעברית, זה ישמור גם עליהם. מצד שני, זה אומר שתפסיד את היתרונות של גרסא 2.2 שבין היתר כוללת תמיכה בהעברת אפליקציות לכרטיס הזכרון, שיפור במהירות וביציבות המכשיר, חיבור המכשיר כמודם בעזרת USB או WiFi, שיפורים קטנים בממשק ועוד כמה דברים נוספים. 2. לחפש באינטרנט רום נקי בגרסא 2.2, כלומר, הרום שמגיע עם מכשירי Legend שאינם שייכים לאף חברה סלולרית ונמכרים פתוחים לסים זר מהקופסא. 3. לחפש באתרים המובילים (XDA ו-Modaco) רומים מבושלים, כלומר, רומים שהוכנו ע"י אנשים פרטיים כאשר הם מתבססים על רומים נקיים או רומים של חברות סלולר שונות ברחבי העולם. קיימים רומים מבושלים מצוינים וחלקם מגיעים עם גרסא 2.2 של מערכת ההפעלה. ראוי לציין ששתי האופציות האחרונות עלולות לגרום לכך שתאבד את האחריות על מכשירך ולכן מומלץ לבצע שינויים רק במידה ואתה מודע לכך.

white star

New member
../images/Emo54.gif אוקיי אז שאלה

יש דרך נוחה לבצע גיבוי למערכת ההפעלה כולל הרום של סלקום במידה ואני לא אוהב את השינוי?

ניתן לבצע גיבוי מלא רק כאשר יש לך גישת ROOT

אם יש לך גישת Root, אתה יכול להשתמש בתוכנה Nandroid שמבצעת גיבוי של כל הרום בתור Image לכרטיס זכרון.

למעלה