humira מחיר

humira מחיר

שלום,
אני חברת קופ"ח מכבי, סובלת מ
psoriatic arthritis
sacroileitis
uveitis
השבוע אושרה לי התרופה HUMIRA אך אני מגלה שמחיר לחודש 939 ש"ח שזה 15% מעלות התרופה. קראתי באינטרנט שיש תקרה רבעונית לתרופות כולל התרופה הזאת אבל הפקידה במכבי אמרה שהתרופה לא בסל ולא חלה עליה הנחה נוספת. קראתי גם בפורומים שמי שמוגדר חולה כרוני כן מקבל תקרה רבעונית. אבל האם psoritic arthritis + sacroileitis אינם כרוניים באופן מובן מאליהם? אני מטופלת בmethotexrat אך ההקלה הינה חלקית בלבד. אני בת 51.
אודה אם תוכלו להבהיר לי את התמונה.
תודה רבה
אריאלה

nomane555

New member
אני בכללית....

גם 939 זה אחרי הנחה (התרומה עצמה עולה כ- 7000 ש"ח לחודש!!!)
כמו כן אני חושבת שבפעם הבאה שתקני את התרופה לא תצטרכי לשלם.
זה מגיע לתקרה ואז לא אמורים להמשיך לחייב אותך.
כמי שעכשיו משתמשת באנברל (ולפני זה ביומירה) אני משלמש פעם בשלושה חודשים סכום של כ- 900 ש"ח (לא יודעת מה בדיוק התקרה...)
ובפעמים הבאות אני לא משלמת

בהצלחה לך בטיפול החדש

בנוגע לסל.....צריך לבדוק לא את שם התרופה אלא את הקשר בין התרופה למחלה ממנה את סובלת....יומירה בסל אבל לא לכל מצב....

תקרה למחירי תרופות ביולוגיות

אריאליה שלום, יש אכן תקרה רבעונית לעלות תרופות ביולוגיות. אני אנסה לברר כיצד לעזור לך ולמי עלייך לפנות ואחזיר תשובה בקרוב.

הגדה כ"חולה כרונית"

אריאלה,
הבעיה כי כנראה "ביורוקרטית" בלבד.
את צריכה לחזור לרופא המשפחה שלך ולבקש ממונו שיגדיר אותך כחולה כרונית (לא כנראה לא בוצע אוטומטית). ראי הנחיות נוספות:

למבוטחים כרוניים ניתנת תקרת זכאות רבעונית (לפי שנה קלנדרית) המתעדכנת מעת לעת. התקרה נכון ל-1.10.2013 עמדה במכבי על 831 ₪ לרבעון ועל 277 ₪ לחודש (בממוצע רבעוני).
חולים כרוניים מוגדרים על פי השתייכותם לאחת מהאוכלוסיות הבאות:
1. חולים הנזקקים לתרופה אחת לפחות או לתרופות שונות במשך חצי שנה לפחות, וברציפות.
2. חולים המטופלים בקביעות בשל מחלה הנכללת ברשימת המחלות הכרוניות שקבע משרד הבריאות ( Psoriatic arthritis היא אחת מהן).
3. חולים המטופלים במנה חודשית באחת מהתרופות המופיעות ברשימת התרופות שקבע משרד הבריאות.

במכבי מופעל אחת לחודש מנגנון אוטומטי לאיתור מבוטחים הזכאים לקבל תקרה לחולים כרוניים. מבוטחים שלא קיבלו הכרה כחולים כרוניים ומעוניינים להיכלל תחת הגדרה זו, יכולים לפנות למשרד הסניף או להניח בתיבת ה"אל-תור" מסמך מהרופא המטפל, המפרט את המצב הרפואי, האבחנות והתרופות בהן נעשה שימוש. המסמך יועבר לאישור המנהל הרפואי בסניף.
פרטים נוספים ניתן למצוא בלינק: http://www.maccabi4u.co.il/1113-he/Maccabi.aspx
ניתן להיעזר גם בשירות האחיות care4life המעניק תמיכה למטופלי יומירה 1700-50-90-95.

למעלה