ראשית תודה על הדיון המרתק
עבר הרבה זמן מאז השתתפתי בדיון כזה כאן ואני מודה לך על זה.
עכשיו, בוא נפריד בין המסורתי לבין המדויק.
הטענה שקור סוגר טעמים היא מסורתית, ולא מדוייקת. הטענה שקרח מצמצם מחוויית הוויסקי היא מיתוס, תפיסה מוטעית של שנים עברו. היום אנו יודעים להגיד בוודאות שישנם טעמים ספציפים שמועצמים בטמפרטורות נמוכות (אגוזיות למשל, ניחוחות עץ וטעמי עפיצות נמדדים כפחות אברסיביים בקור מאשר בחום, הדריות הופכת לתפיסת חומציות בקור ולפירותיות בחום ועוד. ממליץ מאוד לקרוא את המאמרים של חברת Givaudan שמתעסק בתמציות טעם שאגב, נמצאות גם בוויסקי האהוב עליך כנראה)
הטענה הטהרנית לפיה הדרך האופטימלית לשתות וויסקי היא "בטמפרטורת החדר" היא טענה מסורתית שאין לה בסיס אמיתי מעבר ל...מסורת. אתה מעדיף לשתות אותו נקי, אני מעריך ומכבד את זה - אבל בין העדפותיך לבין קביעה חד משמעית כי ככה נכון לשתות וויסקי...
גם הטענה שוויסקי יקר הוא איכותי יותר כבר הופרכה ממזמן, ואינה אלא הטייה סטטיסטית - נטייה למדדים מספריים. כן, Sazerac הוא (לדעתי בלבד למיטב ידיעתי) אחד הוויסקי שיפון הטובים ביותר בעולם. בהתייחס למחירו, זמינותו ואיכותו - וכבר ערכתי טעימה השוואתית בין כמה מותגים נוספים - Bulleit Rye, Knob Creek Rye, Michters US1, Lock Stock & Barrel, Whistlepig, Woodford Rye, Hudson Rye, High West, Redemption ועוד. המשותף לכל המותגים האלה הוא שאינם מותגי בוטיק סופר קטנים וסופר יקרים.
כי מבחינתי, וויסקי שעלותו מעבר להישג ידי הוא וויסקי שאינו רלוונטי למדד באף צורה, ואני בטוח שיש פה נציגי הפורום שלא יסכימו איתי ושיהיה להם באוסף כאלה וויסקי, אבל מהיכרותי עם נציגי הפורום - אין כאן מי שמוציא עשרות אלפי שקלים על בקבוק וויסקי בודד. כאן נותנים הרבה ערך לעלותו של הוויסקי כמו גם לטעמיו ואופיו בדרך כלל.
אז כן, לדעתי, אם אתה אוהב בונהבן 25 - אני ממליץ לנסות אותו על קרח, ובקוקטייל, ובצ'ייסר, ובכוס גלנקיירן מקצועית, בטמפרטורות חדר שונות. אני ממליץ להקפיד על איכות הקרח כשאתה משתמש בו ולא להסתפק בזה מהמקפיא שישב ליד הבשר\ירקות הקפואים, אני ממליץ שאת הקוקטייל יכין מישהו שמבין בתחום. אני ממליץ לערבב את הבונהבן בבקבוק קטן עם וורמוט טרי וקצת ביטרס ולתת לו לשבת בבקבוק עם שבב עץ מתאים למשך חצי שנה ולטעום אותו אחר כך, אני ממליץ לשלב את הבונהבן עם סיגרים, קינוחים, אוכל ולהנות ממנו בכל דרך וצורה אפשרית, לחגוג את איכותו של הוויסקי הזה בכל דרך אפשרית.