HYPER-V

anonet1

New member
HYPER-V

הי לכולם,

יש לנו בארגון HYPER-V ורציתי לבדוק אם ההגדרות נכונות.
מצ"ב 2 תמונות משני שרתי הHYPER-V תגידו לי אם לפי דעתכם זה תקין ואם לא איך אפשר לתקן זאת.

DuuGi

New member
שאלה קצת מוזרה

אתה חייב לחדד.
אתה מעלה תמונות של הגדרת הדיסקים. ונראה שמדובר על קלאסטר מיקרוסופטי אקטיב פאסיב.
&nbsp
1. מהתמונות לא ניתן להבין מה השאלה שלך.
2. למה לבזבז שרת שלם שיעמוד ולא יעשה כלום? לא עדיף לעבוד אקטיב/אקטיב במקום קלסטר?
מה השיקול לשלך לבזבז משאבים בצורה כזאת, וירטואליזציה נוצרה בדיוק בשביל למנוע בזבוז משאבים.

anonet1

New member
אשתדל לדייק

1. בעקרון השאלה לגבי הCSV אני רואה שהוא עומד להתמלא, יש דרך למחוק בו דברים או להגדיל אותו? (לפי מה שהבנתי הCLUSTER מוגדר בSTORAGE שלנו בתוך הEMC)
&nbsp
2. את כל סעיף 2 שלך לא הבנתי, לאיזה שרת אתה מתכוון? מה הכוונה ב"לא עדיף לעבוד אקטיב/אקטיב במקום קלסטר? ".
איך אתה רואה את המצב לפי התמונה ואיך אוכל לשפר אותו?

DuuGi

New member
אז אני אסביר

1. לא יודע איך HV מגיב להגדלה של דיסקים אז ההמלצה היא להוסיף עוד LUN ולאזן את המכונות הוירטואליות בין 2 הלונים.
&nbsp
2. רואים בפירוש שהדיסק online רק באחד ההוסטים. זה התנהגות של windows failover cluster . עכשיו מה שאמרתי זה שמערכות וירטואליות לרוב עובדות בצורה כזאת שה HA שלהם לא מוגדר שבוסט אחד עובד והשני לא עושה כלום אלה ששני ההוסטים עובדים ובמקרה של נפילה כל המערכת עוברת לעבוד על שרת אחד.
בדרך כלל יש יותר מ-2 הוסטים כך שלמשל ב3 הוסטים אתה משאיר 35 אחוז ספייר על כל שרת ואם שרת אחד נופל השניים האחרים מחזיקים את הכל.
&nbsp

anonet1

New member
יש אפשרות להוסיף LUN בלי למחוק את הכל ולהגדיר הכל מההתחלה?

ונכון לעכשיו אם HOST אחד נפל השני החזיק את שרת השרתים, אז זה אומר שזה תקין או שיש עוד משהו שצריך לבדוק לגבי זה?

DuuGi

New member
חבר, זה לא משהו להסביר מעל דפי הפורום

זה קצת יותר מידיי לבקש בפורום הדרכה מלאה איך לעשות משהו
&nbsp
אני מציע לך לחפור קצת בגוגל על התקנת HV צעד אחר צעד, אני חושב שיש מסמכים של EMC שגם יש בהם הסברים (לנטאפ יש אז אני מניח שגם לEMC).
ואם אתה לא מוצא תשובות תזמין מומחה.
&nbsp

anonet1

New member
לא שאלתי איך להתקין מחדש, שאלתי איך להגדיל LUN מבלי להתקין

מחדש.
ואגב, אני פניתי אל הפורום הזה אחרי הרבה חפירות שלי בגוגל ושאלתי אנשים ולא ידעו להסביר לי...
יש מצב לעזרה בבקשה?

DuuGi

New member
ועל זה עניתי לך

לא יכול להדריך אותך צעד אחרי צעד כי אני לא יודע איך המערכת שלך נראית.
LUN מגדירים בסטורג' , לא יודע אם החיבור שלך הוא ISCASI או פיבר.
לא יודע כמה מקום אם בכלל יש לך בסטורג'.
לא יודע מה הצרכים שלך.
לא יודע למה המערכת שלך עובדת עם failover cluster .
לא יודע למה אתה מנסה לעשות משהו שבפירוש על פי השאלות שלך אתה לא מבין איך עובד.
לא יודע למה אתה אומר שחפרת אם לי לקח 5 שניות למצוא את זה : https://community.emc.com/docs/DOC-31881
ואחרי עוד 5 שניות את זה http://blogs.technet.com/b/chrad/ar...er-shared-volumes-csv-extending-a-volume.aspx
&nbsp

F00D Is G00D

New member
המיקום של csv על הוסט אחד לא מגביל

המיקום של csv על הוסט אחד לא מגביל לאותו הוסט אחד. כשמו כן הוא, זה הוא cluster shared volume. כל אחד מההוסטים ייכול לגשת אליו, אבל או בבעלות אחד ההוסטים. ייכול להייות נחמד לפצל את זה, אבל אין פרקטיקה מומלצת שכזו.

למעלה