i am sorry i cannot

lekner

New member
i am sorry i cannot

i will try in english i have a web site that help electricians to learn more and develop there knoledge thats with no charge now to my question i want to put in my web site the israeli electrical code there is a book with all the the codes "the publisher is the "institute for saftey and hygine they have there on department of publications on the book there is nothing that say about ip or that its not a loud to be copied now to my question can i publish the book or part of it in my web site and not making any profit can i make an electronic version of the book or parts of it and sell it? thank you very much and i invite you all to my web and my communa the links in my signutre

John the Savage

New member
על הנתונים עצמם אין זכויות יוצרים

במידה ומדובר פשוט בטבלאות של מספרים ורשימות קודים, על הנתונים עצמם אין זכויות יוצרים ואפשר להציג אותם באתר. ולמרות זאת, הייתי מאד ממליץ לא להעלות את הספר הסרוק כפי שהוא ללא היתר מפורש מבעלי הזכויות משום שיתכן והספר עצמו מכיל גם אלמנטים מוגנים כגון הסברים בטקסט חופשי, איורים, סדר ומבנה ואולי גם אלמנטים עיצוביים. * אני לא עורך דין ואין לראות באמור לעיל יעוץ משפטי

lekner

New member
thank you i will

scan the book i will make a data base of it there are tables and drawings but i will draw it so i will change the original drawing there is a free text in the book but most of it is a copy of the law i understand that on free text there is intelectual property but if its come from the "law" who have the rights is it right? 1.if its tables of numbers i can copy it 2.i can change the drawings 3. i can copy only the parts that are not a free text but a direct copy of the law book if i get the law as it is that is have ip? thank you very much

John the Savage

New member
בעניין האיורים הייתי נזהר

כאשר מחליטים אם יש הפרה של זכויות יוצרים באיורים טכניים נוהגים להפריד בין המרכיב הפונקציונאלי של האיור - כלומר המרכיב שמתאר עובדה מסויימת שלא ניתן לבטא בצורה אחרת, לבין המרכיב היצירתי - כלומר החלק בו למאייר יש בחירה אישית כיצד לבצע את האיור. כאשר אתה מעתיק את האיורים מהספר, גם אם אתה משנה אותם, עלול להיווצר מצב בו ישארו מבלי שתשים לב אפילו אלמנטים לא-פונקציונאליים זהים לאיור המקורי שיסכנו אותך בהפרת זכויות יוצרים.

lekner

New member
thank you but

i am cot consern on the drawing part i will do them my way there not to many ways to draw a power suplly and if you will look at my site and communa you will see its the list of my problems i more consern about the text lets say i take the text and write it in my own words that will be ok? because there no ip on the law as far as i know its belong to the public thank you for your reply

John the Savage

New member
רגע, משהו כאן לא ברור לי

ככל שאני יודע, אין זכויות יוצרים על אינפורמציה אלא רק על דרך ההצגה שלה. מדוע אם כן אסור לפרסם את הנתונים ברגע שלא מעתיקים את האלמנטים הלא-פונקציונאליים בדרך ההצגה שלהם?

כי ספר הוא לא נתון

ספר (אפילו שאני לא מכיר אותו) יכול להיות אוסף של נתונים. כך למשל: תוצאת משחק כדורגל אחד היא נתון. תוצאת כל המחשחקים במחזור ליגה היא כבר אוסף של נתונים. טבלאות של נתונים הוכרו כיצירות. אופן הצתגת הנתונים הוא יצירה. יכול להיות שאם תקח את הנתונים האלה ותעשה מהם משהו לא מגובש אבל שמיש עדיין, משהו כמו ענן של תגיות, תצליח לפרסם בלי להפר. אבל אני לא מתחייב גם על זה. צריך לבדוק את העניין היטב. אני מכיר את גישת בתי המשפט ולהערכתי, יעשו מאמץ גדול מאד לתת הגנה לאוסף של נתונים שהושקע מאמץ באיסופו. לכן צריך מאד להיזהר כשנותנים את הדעת על להוציא פירסום שהוא מבוסס על פרי עמלו של מישהו אחר, ללא קבלת רשות.

lekner

New member
תודה אני

עכשיו בבית העניין הוא שזה לא בדיוק אוסף נתונים אלא זה טבלה שכתובה בחוק החשמל האם להעתיק חלק מהחוק זאת עבירה זה כמו שיגידו שאסור לצטט את החוק נכון ששאר הדברים זה עריכה מסויימת ועם זה אני מסכים ואצטרך לערוך את זה אחרת ובמילים שלי על זה לא יהיה זכויות יוצרים כי זה פרוש עצמי אך לגבי טבלאות שרשומות בחוק האם גם להם יש זכויות יוצרים? תודה רבה

טבלה לא ריקה, נכון?

מה יש בטבלה אם לא אוסף של נתונים מסודרים בסדר מסויים? בכל מקרה, מותר לצטט מחוק החשמל.

למעלה