i did it !

i did it !

היום , אחרי שנים של חלומות הפסקתי לחלום והתחלתי לבצע . טסתי טיסת היכרות ראשונה . אולי לאלו שמקיפים כעת ממרומי אלפי שעות הטיסה ייראה הדבר טיפשי , אבל אני הייתי בשוק . הלם מוחלט זה מה שהרגשתי שם בגובה שבין 2000 ל3000 רגל בתוך איזה ציפור מצ´וקמקת שכל רוח מנענעת אותה זה היה פשוט מבלבל ומהמם . הייתי חמש פעמים בקופיט של בואינגים ומשם העסק נראה יציב וסולידי אבל על הססנה זה היה משהו אחר לגמרי . אני משוכנע שרבים מהתחילים חשו כמוני - כמו שאמר המדריך שלי שצבר כמה אלפי שעות הדררכה - אבל הייתי מבקש מהטייסים הוותיקים שבין חברי הפורום וגם מאלו שממש עכשיו בשלבי היכרות עם התעופה הקלה להגיב ולתת לחדשים קצת טיפים ועיצות איך להסתגל מהר ולהתחיל להתעופף בכיף .

רשמתי כמה דברות לטייס המתלמד...

זה מופיע כתגובה לאחד המכתבים הראשונים שכתבה הילה גרוסמן. זה נורא ארוך ואין לי כח לכתוב את זה שוב - אז תקיש על השם של הילה וזה ייתן לך את רשימת המכתבים שלה - ואין לה הרבה - או שתקיש על שלי כי גם לי אין הרבה בעצם. יש שם המון טיפים שהלוואי שידעתי כשהתחלתי ללמוד.

מזל טוב!

שום דבר לא טיפשי. אני בטוח שכל אחד פה שלומד, שיש לו רשיון, ואפילו אלה עם אלפי שעות טיסה זוכרים את השיעור הראשון. אני זוכר שממש שקשקתי לפני ההתישרות (חולה טיסה כמוני? מסתבר שכן!) שאול (המדריך שלי) שאל אותי אם אני מתרגש? אני? מתרגש? מה פתאום! בסה"כ מגשים חלום ילדות... להתרגש, נו באמת! אין לי טיפים לתת לך כי אני לא מכיר אותך. התעופה זה תחום כ"כ רחב כך שקשה לחשוב על משהוא ספציפי להגיד... אני אנסה בכל זאת. אם אתה כמו רובנו, אתה לומד בשביל עצמך/הכיף שלך. לא מדובר פה בקורס טיס ולא בקורס של אל על. פשוט תלך בקצב שלך ותהנה, קיבינימאט, יש המון דברים שאפשר להתרגז מהם בתעופה (ובהיותינו ישראלים אנחנו דואגים להתרגז מכל אחד מהם בנפרד), אני טוען שאם אתה במילא מוציא כמויות מפחידות של כסף אז לפחות תהנה מזה. אז אני מאחל לך, באמת, את כל המזל בעולם ושתהינה מהתעופה לפחות כמו שאני נהנה ממנה.

למעלה