"I have a dream"

"I have a dream"

בשנים האחרונות, ראינו ושמענו כולנו, באמצעות כלי התקשורת השונים, על שיפוצים מסוגים שונים ומשונים שנעשו בכנסת ובמשרדי הממשלה האחרון. הדברים נעשו ע"י כל הממשלות והכנסות וע"י כל הצדדים הפוליטיים כולם. מהחרדים ועד החילוניים, מהימניים ועד לשמאלניים. פעמיים ברצף הורחב שולחן הממשלה במליאת הכנסת והוספו לא כורסאות מעור צבי, על מנת רפד את ישבנם של שרים שכל מה שהם עשו היה לשפץ את לשכותיהם, רכביהם ולפעמים אף את בתיהם הפרטים תוך שהם מממנים זאת מחשבוננו הכללי (קופת האוצר) בתואנות של "דרישות אבטחה" מדומות. "I have a dream", יש לי פנטזיה. אני שואף לכך שלשיפוץ הבא שנממן, תהיה מטרה טובה. אני מאוד רוצה שהשיפוץ הראשון שיהיה במתקן ממשלתי מייד לאחר הבחירות, יהיה על מנת לאפשר לחבר הכנסת הראשון המתנייד בכסא גלגלים, לעלות אל דוכן הכנסת ולנאום. זה אפשרי. הסקר האחרון של מכון גיאוקרטוגרפיה נתן למרצ עשרה מנדטים. עוד דחיפה אחת קטנטנה, בהתגייסות ובכוחות מאומצים, נכניס לכנסת גם את יואב קריים. יש לי אליכם שאלונת: את מי אתם רוצים לראות בכנסת? את: - אהוד רצאבי - אתי לבני - אילן ליבוביץ´ - חמי דורון - יגאל יאסינוב משינוי? או, אולי את: - כחלון משה - שרון עמרי - גורלובסקי מיכאל - ארדן גלעד - בר און רוני - גבריאלי עינבל מהליכוד? מה דעתכם על האנשים הבאים? - יעל דיין? - מיכל שוחט? - יואב קריים? - עוזי אבן? שרון בין כה וכה ניצח, מצנע בין כה וכה הפסיד. עכשיו תבחרו את החברים בכנסת בחירה מאוד מאוד אישית: שימו מרצ!

EverMan

New member
בול-שיט !

מצנע לא הפסיד. ושרון עוד לא ניצח. הקול של כל אחד ממכם קובע ! כל אחד ואחד ממכם ! תצביעו איפה שנכון. בגוש השמאל בעיקר ולעבודה בפרט.

elad2040

New member
כבר כן...

בכל מקרה, אני לא מבין איך מישהו שמחשיב עצמו שמאל יכול להצביע למפלגת הקפיטליזם הקיצוני. הם אפילו לא מסתירים את זה יותר! מישהו קרא את המצע שלהם פה? קיצוצים נוספים בתשלומים למובטלים, הפנית הפנסיות לבורסה והקטנת הגירעון. אם זאת בשורת השמאל מצבנו קשה מאד!

elad2040

New member
כדרכם של קפיטליסטים מקדם

הם כותבים הרבה אמירות מעורפלות נוסח: ניצור מאה אלף מקומות עבודה בשנה, והאדם הממוצע שמח, רק כשאתה קורא את הפירוט אתה מבין כמה התוכניות נוראות. דוגמאות והסבר: "... הגדלת שיעור ההשתתפות בשוק העבודה... וצמצום התשלומים המעודדים אי עבודה" תירגום: קיצוץ דמי האבטלה. "הפניית משאבים חדשים לשווקים הפיננסיים והריאליים מקופות הפנסיה..." כתוב או לא? "צמצום הדרגתי של מתן תמיכות ממשלתיות למי שאינם עובדים, למעט למי שתוכח אי יכולתו לעבוד..." שוב, כתוב בשפה די פשוטה. תאצ'ריזם קיצוני במיטבו. "... קביעת תקרה של עד 50% לכלל תשלומי המיסים..." מדובר כמובן בחקיקה אנטי חברתית מובהקת, שמגנה על קבוצות השכר הגבוהות. שוב תאצ'ריזם קיצוני. מספיק?

EverMan

New member
כן , אני בהחלט מסכים שאדם

שלא הולך לעבוד אחרי שמגדילים את המקומות עבודה בשוק - לא צריך לקבל דמי אבטלה. אדם שלא מעוניין לעבוד - לא מגיע לו לקבל כסף. שוב , גם בסוציאליזם - יש חובת עבודה. אין דבר כזה אדם שלא יעבוד. נקודה. אדם שלא עובר - לא מגיע לו לקבל. לא בקפיטליזם ולא בסוציאליזם. קביעת תקרת מס בגובה 50% נועד להגן על השכבות הנמוכות ושכבות הביניים שלא יוכבדו בעוול מיסים כבד מידי.

elad2040

New member
אה טוב.

אתה לא רציני, נכון? תראה, הם לא מציינים בשום מקום איך הם מתכננים לייצר עוד מקומות עבודה, מצד שני הם מתכננים להקל במיסוי על שכבות ההון, ולקצץ למובטלים בתקופה הכי גרוע בתולדות המדינה. ומצנע, בלי שום סיבה נראית לעין -ובניגוד לאינטרס הפוליטי שלו- הצביע *בעד* התקציב האחרון, שהוא כנראה התקציב הגרוע ביותר אי-פעם! כל זה רק להוכיח כמה הוא בכיסם של גד זאבי, לאוטמן ושאר החבריה. אגב, האם עמירם סיוון לא נמצא ברשימת העבודה לכנסת (אמנם במקום שמונים בערך, אבל זה בהחלט מראה ש"מפלגת העובדים", עובדת אבל לא בשבילנו)? אגב, בתגובתך אתה בעצמך לא רחוק מרטוריקה תאצ'ריסטית (המובטלים לא רוצים לעבוד וכו'). אין לי בעיה, אם אילו תפיסותיך, אבל עם סוציאליזם הן לא מתיישבות למיטב הבנתי.

elad2040

New member
בקשר לתקרת המס

רוב הישראלים מקבלים *פחות* מהשכר הממוצע במשק, היינו פחות מ5,900 שקל לחודש, אם אינני טועה. הם אפילו לא מתקרבים לשלם 50% מס. מצד שני, הפלא ופלא, לא רק שתקרת המס היום עומדת היכן שהוא בסביבות ה35- אלף, הרי שגם אין שום מיסוי על ההון. כך שגם שכבת המנהלים משמינה פה היטב ובודאי שכבת הבעלים, שנראה שכל המדינה קיימת כדי לקיים את רצונותיהם.

tsveeka

New member
תיקון

מצנע לא הפסיד, העבודה הפסידה. פואד הכניס אותה לממשלת אחדות לאומית שעשתה מה שאריק רצה, כשהגיע מצנע פתאום צץ מישהו טירון אמנם בפוליטיקה אבל אמר דברים נכונים. העם התעלם ממצנע כי העבודה מזוהה עם ממשלת אחדות לאומית. מסקנה: אסור למצנע להיכנס לאחדות לאומית עם שרון.

למעלה